راهکارهای جذب به مساجد منطبق با علایق جوانان باشد
کد خبر: 4097302
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۴۰۱ - ۰۱:۲۳
تبدیل مساجد به پایگاه‌های قرآنی / ۱۴

راهکارهای جذب به مساجد منطبق با علایق جوانان باشد

محمود آسن، داور مسابقات قرآن با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص تبدیل مساجد به پایگاه‌های قرآنی، بر ضرورت توجه به ذائقه و علایق نسل جوان برای جذب به مسجد و قرآن تأکید کرد.

محمود آسن، داور مسابقات قرآن کریممحمود آسن، داور مسابقات قرآن، در گفت‌وگو با ایکنا از فارس، با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص تبدیل مساجد به پایگاه‌های قرآنی گفت: امام راحل هم در زمان انقلاب فرمودند مسجد سنگر است، سنگرها را پر کنید. منویات امامین انقلاب نشان از اهمیت نقش مساجد در تداوم انقلاب و تقویت دین دارد.

وی افزود: سنگر یعنی جایی که دشمن حمله کرده و می‌خواهد آنجا را تضعیف کند و ما هم باید از آنجا دفاع کنیم و پیروز شویم و البته دفاع به تنهایی کفایت نمی‌کند. این دفاع باید در تمام ابعاد اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و غیره باشد. اگر تنها موضع دفاعی داشته باشیم، دشمن به صورت مستمر حمله می‌کند و در آخر یک جا پیروز می‌شود لذا باید سعی کنیم حملاتی داشته باشیم و این حمله هم با توجه به علم روز و مقتضیات زمان باید انجام شود.

آسن با تأکید بر اینکه باید آیات کاربردی قرآن متناسب با اوضاع روز جامعه استخراج و تبیین کنیم، افزود: متأسفانه جمعیت جوان اکثر مساجد کم شده است در صورتی که 30 سال پیش تمام فعالیت مساجد به عهده جوانان بود و این نشان می‌دهد دشمن طی این سال‌ها برای ایجاد فاصله میان جوانان و مساجد کار کرده است.

این حافظ کل قرآن کریم اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم جوانان را به سمت مساجد و فعالیت‌های قرآنی جذب کنیم باید ببینیم جوانان که قشر فعال، متفکر و متحرک جامعه هستند به سمت چه مسائلی گرایش دارند. در این میان می‌توان از تجربیات و ظرفیت افراد مسن برای نظارت استفاده کرد.

وی با بیان اینکه باید ببینیم اکثریت جوانان به دنبال چه چیزی هستند یعنی ذائقه آنان را مدنظر قرار دهیم، افزود: امروز بخش بسیاری از جوانان ما به آموزش زبان‌های خارجی علاقه‌مند هستند، بخشی دیگر علاقه دارند در کنکور موفق شده و وارد دانشگاه شوند تا بتوانند آینده خوب شغلی برای خود رقم زنند، ما هم برای جذب آنان می‌توانیم از طریق علایق آنان وارد شویم.

آسن به ارائه ذکر مثالی در این زمینه پرداخت و افزود: در استان کهگیلویه و بویراحمد چنین اقداماتی را انجام دادیم و برای جذب نسل جدید به سراغ مدارس و مکان‌های مختلف رفتیم و میان نسل جوان حضور پیدا کردیم. برای این کار حتی انواع زبان‌های خارجی اعم از عربی، انگلیسی، عبری، آلمانی، ترکی، کره‌ای، چینی و غیره را یاد گرفتیم و وقتی به میان دانش‌آموزان رفتیم و آنان مشاهده کردند که با زبان خارجی صحبت می‌کنیم و در کنار آن قرائت ترتیل داشته و یا اینکه آموزش حفظ قرآن هم داریم، برایشان بسیار جالب بود و جذب شدند و بخشی از آنان اذعان می‌کردند که به زبان خارجی صحبت کردنمان برایشان جذاب بوده است و بخشی دیگر جذب ترتیل و بخش دیگری هم جذب حفظ قرآن شدند.

این داور مسابقات قرآن تصریح کرد: در این زمینه می‌توانیم آیات موضوعی قرآن کریم برای نسل جدید متذکر شویم، مثلاً اینکه قرآن روش آموختن و درس خواندن را چگونه بیان می‌کند. تمام این نکات را برای نسل جوان که قصد شرکت در کنکور داشتند به خصوص بحث توکل به خدا در امور مختلف تحصیلی و زندگی را بیان کردم.

وی در پایان با تأکید بر اینکه باید از راه محبوب انسان‌ها آنان را به سمت قرآن و مسجد جذب کنیم، گفت: اگر روحانیت یا سایر ارکان مسجد این کار را انجام دادند و منطبق با سلایق و مقتضیات جامعه راه‌های جذب افراد به مسجد و قرآن را فراهم کردند، می‌توانیم دوباره شاهد مساجد پررونق باشیم.

انتهای پیام
مطالب مرتبط
captcha