تلاوت قرآن مجلس‌آرایی نیست / انس نمایندگان با قرآن؛ لازمه تصویب قوانین مناسب
کد خبر: 3910599
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۰
مجلس یازدهم و جامعه قرآنی؛ انتظارات و نیاز‌ها / ۲۳

تلاوت قرآن مجلس‌آرایی نیست / انس نمایندگان با قرآن؛ لازمه تصویب قوانین مناسب

پیشكسوت و داور بین‌المللی مسابقات قرآن اظهار کرد: جامعه قاریان در ایران اعتقاد دارند كه تلاوت یک امر فانتزی و مجلس‌آرایی نیست و قاریان قرآن زینت‌المجالس نیستند كه برای تبرک مجلس، اول برنامه‌ها آیات قرآن را تلاوت کند و بعد از آن هم برود.

انس نمایندگان مجلس با قرآنسیدمحسن موسوی‌بلده، پیشكسوت، قاری و داور بین‌المللی مسابقات قرآن، در گفت‌وگو با ایكنا از فارس،‌ در تبیین انتظارات جامعه قرآنی از نمایندگان مجلس گفت: تمام نمایندگان مجلس به خصوص اعضای كمیسیون فرهنگی مجلس، مخاطب مستقیم جامعه قرآنی هستند.

وی با بیان اینكه بخشی از جامعه قرآنی به امر تلاوت قرآن مشغول هستند و من هم معلم تلاوت قرآن هستم و بیش از آن ادعایی ندارم، اظهار کرد: جامعه قاریان در ایران اعتقاد دارند كه تلاوت قرآن یک امر فانتزی و مجلس‌آرایی نیست و قاریان زینت‌المجالس نیستند كه برای تبرک مجلس، یک قاری اول برنامه‌ها آیات قرآن را تلاوت کند و بعد از آن هم برود.

موسوی‌بلده بیان كرد: دیدگاهی كه میان نمایندگان مجلس در این مسئله باید حاكم باشد، همان دیدگاهی است كه رهبر معظم انقلاب از سال‌های قبل از انقلاب تاكنون و در تمام طول زندگیشان داشته و دارند و آن اینكه ملتی كه با قرآن و تلاوت آن انس پیدا نكند، بعید است كه بتواند به قرآن عمل كند و این حرف بسیار پرمعنایی است كه فقط از رهبر معظم انقلاب كه یک عمر در مسائل قرآنی سیر كردند، برمی‌آید و بسیار قوی و تاریخی است.

وی با تأكید بر اینكه انتظارات قاریان و جامعه قرآنی از نمایندگان مجلس همان انتظاراتی است كه رهبر معظم انقلاب درباره قرآن و تلاوت آن دارند، گفت: اگر نمایندگان مجلس مسئولیتی در سطح بالا پذیرفتند باید مانند پیامبر(ص) كه در اوج رهبری جامعه اسلام بود و تا امروز هم هست به تأسی از ایشان با قرآن برخورد داشته باشند و حاصل این نوع انس با قرآن تصویب قوانین بر مبنای فرهنگ قرآنی می‌شود. تا زمانی كه نمایندگان مجلس انس با قرآن نداشته باشند، از چنین مجلسی نمی‌توان انتظار داشت كه قرآن و فرهنگ قرآنی را در تصویب قوانین لحاظ كند.

موسوی‌بلده روایات اسلامی را در این باره یادآور شد و اظهار کرد: پیامبر اسلام(ص) با اینكه آورنده قرآن بود و آیات وحی بر قلب ایشان نازل و در وجود ایشان جای گرفته بود و كل آیات را از حفظ بود و بهتر از هركسی قرآن را می‌فهمید و بدان عمل می‌كرد، اما خداوند به ایشان می‌فرماید كه بر تو واجب است كه هر شب بیدار شوی و قرآن بخوانی. پیامبر(ص) چه نیازی به تلاوت قرآن دارد آن هم زمانی كه تمام وجودش قرآن است و به ظاهر نیازی به تلاوت قرآن ندارد، اما خداوند تلاوت قرآن رو بر او واجب كرده است و برای مسلمانان دیگر می‌فرماید هرچقدر كه میسر است قرآن بخوانند.

وی تصریح کرد: این مسئله نشان می‌دهد كه هر چقدر مسئولیت در جامعه اسلامی سنگین‌تر لزوم انس با قرآن و همنشینی با آیات بیشتر می‌شود تا جایی كه تلاوت قرآن بر پیامبر(ص) که مسئولیت جامعه اسلامی را دارد واجب است. نمایندگان مجلس نیز از جمله مسئولان طراز بالای حكومت اسلامی هستند و در چنین سطحی از مسئولیت باید بیش از مردم عادی با قرآن انس داشته باشند و شب و روز خود را با تلاوت قرآن گره بزنند، این مسئله باعث می‌شود كه وجودشان قرآنی شود و در این صورت می‌توانند قوانین خوبی تصویب كنند.

موسوی‌بلده برخی از مشكلات جامعه قرآنی را یادآور شد و اظهار کرد: به ‌عنوان یكی از اعضای جامعه قرآنی خجالت می‌كشم كه بگویم نمایندگان مجلس باید مشكل بیمه قاریان را برطرف كنند یا به قاریان خانه بدهند و برای آنان شغل ایجاد كنند، چراكه سطح توقعم از نمایندگان بسیار بالاتر از این‌هاست گرچه این‌ها جزو توقعات درجه چندم است و باید به فكر این قشر از جامعه هم بود، اما انتظار اصلی قاریان قرآن این است كه نمایندگان مجلس به روش پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) نزدیک شوند و از طریق تلاوت قرآن دل خود را با قرآن گره زنند تا قوانینی كه تصویب و به دولت ابلاغ می‌كنند، قوانینی باشد كه از قلب قرآنی آن‌ها سرچشمه گرفته باشد.

انتهای پیام
مطالب مرتبط
captcha