چرا از کسب رتبه در مسابقات قرآن باز می‌مانیم
کد خبر: 4026043
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۲

چرا از کسب رتبه در مسابقات قرآن باز می‌مانیم

لیلی رشیدی که در کارنامه خود سابقه نظارت ستاد عالی مسابقات قرآن کشوری را دارد به آسیب‌شناسی علل عدم توفیق برخی استان‌ها در مسابقات قرآن پرداخت.

لیلی رشیدی، پیشکسوت قرآنیلیلی رشیدی، ناظر ستاد عالی مسابقات قرآن در مسابقات کشوری به میزبانی شیراز در گفت‌وگو با ایکنا از فارس، به آسیب‌شناسی علل عدم توفیق برخی استان‌ها در مسابقات قرآن پرداخت و گفت: مهم‌ترین دلیل برگزاری مسابقات قرآن، انس با کتاب الهی و ایجاد انگیزه در افراد جامعه به ویژه نوجوانان و جوانان است تا به این بهانه سبک زندگی آن‌ها را قرآنی کرده و به هدف بزرگ جامعه‌ای با تمدن نوین اسلامی که همان حیات طیبه هست برسیم؛ لذا در این فرایند باید با برنامه‌ریزی طوری حرکت کنیم که دلزدگی ایجاد نشود که آسیب آن قابل جبران نیست.

وی افزود: اگر چه ما مسابقات را هدف نمی‌دانیم، اما در اهداف آموزشی یکی از شاخص‌هایی که می‌تواند فرایند فعالیت فرهنگی را تکمیل کند، ایجاد رقابت است که باعث انگیزه‌‌بخشی، نشاط، پویایی و ارتقای افراد می‌شود. زمانی که در مسابقات همه نخبگان قرآنی گرد هم جمع می‌شوند این اتفاق باعث ایجاد پویایی و حرارت بین افراد می‌شود و اگر مسابقات نباشد، مطمئناً فعالیت‌ها رو به سردی خواهد رفت.

این پیشکسوت قرآنی تأکید کرد: نداشتن سبقه فرهنگی و روان‌شناسی تربیتی عوامل اجرایی، عدم تخصص لازم بعضی از اعضای هیئت داوران و کمیته فنی، عدم تناسب جوایز و تشویق متسابقین با تلاش آن‌ها، اعلام برترین‌ها به شکل رتبه‌ای، عدم حضور شرکت‌کنندگان در کلاس‌های آموزشی که با منابع علمی قرآنی برگزار می‌شود و نداشتن تمرین و تکرار مداوم متسابقین قطعاً باعث افت مسابقات می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین نبود بودجه و امکانات مناسب، عدم حمایت مادی و معنوی مسئولان استانی، نبود اتحاد بین فعالان قرآنی، شیوع بیماری کرونا و کم‌شدن جلسات و مسابقات حضوری در این دو سال، اندک بودن شبکه‌های آموزش قرآن، کم‌رنگ شدن مسابقات در سازمان‌ها، ارگان‌ها، ادارات و محافل مذهبی به دلیل نبود بودجه، تکراری شدن چهره‌های قرآنی و نبود چهره‌های جدید قرآنی همه می‌تواند دلیلی باشد بر نگرفتن نتیجه موردنظر در استانی که دارای پتانسیل‌های بالای قرآنی است، اما توجه به نکاتی شاید بتواند به عنوان یک راهکار پرچم موفقیت استان فارس را همانند گذشته نه تنها در مسابقات کشوری بلکه در سطح بین‌المللی بالا ببرد.

رشیدی اعلام عناوینی چون ممتاز، عالی  و..به جای اعلام رتبه را یکی از این نکات برشمرد و گفت: در اعلام رتبه‌ها گاهی اختلاف نفرات به صدم می‌رسد و این باعث می‌شود از لیست برترین‌ها حذف و هیچ تشویقی انجام نشود. این اتفاق باعث استرس متسابق شده و آرامش را از او گرفته و باعث دلسردی و گاهی عدم شرکت در مسابقه می‌شود. انتخاب 10 نفر یا بیشتر به عنوان برگزیده مسابقات کشوری و سپردن نتیجه نهایی به آرای مردمی، برگزاری مسابقات به شیوه جشنواره که می‌تواند ضمن تشویق عزیزان، استرس نتیجه را از بین برده و در کمال آرامش به اجرا بپردازند.

این پیشکسوت قرآنی اظهار کرد: توجه ویژه همراه با برنامه مسئولان استانی به ویژه استاندار و امام‌‌جمعه به فعالیت‌ها خصوصاً مسابقات قرآن، تقدیر شایسته و در خور فعالان قرآنی مانند استان‌های موفق قرآنی، برگزاری مسابقات و کلاس‌های متعدد و حضور اساتید برتر و صاحب نام در این جلسات و مسابقات، برگزاری مسابقات به شکل تیمی و گروهی، فرهنگ‌سازی بین خیرین و جلب توجه آن‌ها به ترویج قرآن، حمایت آن‌ها از فعالان و فعالیت‌های قرآنی، برگزاری جشنواره‌های پژوهشی آسیب‌شناسی مشکلات فعالیت‌های قرآنی و مسابقات و استفاده از نتایج آن‌ها در برنامه‌ریزی‌های جدید، بهره‌مندی از فضای مجازی، استفاده از امکانات فضای مجازی در برگزاری مسابقات قرآن به نحو احسن، شرکت دادن چهره‌های جدیدی در مسابقات، تربیت چهره‌های جدید قرآنی و سیستم‌سازی برای فعالیت و مسابقات قرآنی شناخت دقیق از فعالان و دست‌اندرکاران قرآنی در استان از دیگر نکاتی هستند که می‌توانند در این قضیه مؤثر باشند.

انتهای پیام
captcha