حمید ایماندار، داور مسابقات قرآن کریم و عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز، در گفتوگو با ایکنا از فارس، با اشاره به عدم دستیابی به رتبههای برگزیده توسط متسابقان استان فارس در چهل و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن به تبیین آسیبشناسی در این زمینه پرداخت.
وی افزود: اینکه جامعه قرآنی فارس در مسابقات اخیر در سطح قابل انتظار در حوزه رتبهآوری ظاهر نشد از چند منظر قابل بررسی است؛ نخست اینکه پیشینه استان فارس بهویژه در حوزه تلاوت نشانگر این است که ضرورت پرداختن به مقوله تلاوت چندان از سوی متولیان امر حس نشده و به عنوان امری تزئینی و کم اولویت به آن توجه شده است.
ایماندار ادامه داد: قلت جلسات قرآنی فعال و محافل انس با قرآن در سطح استان این حقیقت را آشکار میکند لذا اصلاح این امر تغییر رویکرد کلان متولیان در افزایش انگیزه جامعه قرآنی فارس را میطلبد.
عضو هیئت علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه شیراز اضافه کرد: مسئله دوم به توفیقات استان فارس در پرورش حافظان موفق در سطح کشور باز میگردد، چنانکه بسیاری از حفاظ حاضر در سطح کشور دانشآموخته مؤسسه پرافتخار بیتالاحزان استهبان هستند و از این منظر جامعه قرآنی فارس به خود میبالد.
وی ادامه داد: البته در حوزه بانوان هم کسب رتبه دو تن از بانوان افتخارآفرین فارسی در مسابقات اخیر تأییدی بر این مدعاست اما در حوزه کلانتر عدم اقبال عام و خاص به حوزه فرهنگ قرآنی و به طور ویژه مسابقات موجب کاهش انگیزههای قاریان و حافظان همه استانها شده است و آن شور و تلاش سالهای گذشته را شاهد نیستیم که همه اینها ضرورت پیگیری ترویج فرهنگ قرآنی از دروازهای غیر از مسابقات همچون طرحهای ارزیابی قاریان و حافظان و کرسیهای تلاوت سراسری استانی و شهرستانی را نمایان میسازد.
ایماندار در پایان گفت: در نهایت توفیقات قرآنی را نباید صرفاً با محک کسب رتبه مسابقات سنجش کرد لذا معیارهای پیشرفت استانها در حوزه ترویج قرآن کریم باید در نگاهی وسیعتر و با معیارهایی متناسب با جامعهشناسی دینی بازتعریف شود.
انتهای پیام