برگزاری مسابقات قرآن همراه با خلاقیت و نوآوری باشد
کد خبر: 4065104
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۳
فعالیت قرآنی دانشگاه‌ها؛ چالش‌ها و راهکار‌ها / ۴

برگزاری مسابقات قرآن همراه با خلاقیت و نوآوری باشد

مدرس دانشکده علوم قرآنی شیراز با بیان اینکه برگزاری مسابقات با عجله و شائبه ارائه گزارش‌، ما را از اهداف اصلی دور می‌کند، گفت: در مقابل برخی از دانشگاه‌ها بسیار خلاقانه عمل می‌کنند و از زیباشناختی مسابقات غافل نمی‌شوند.

زهره معارفزهره معارف، مدرس دانشکده علوم قرآنی شیراز و حوزه‎‌های علمیه خواهران فارس، در گفت‌وگو با ایکنا از فارس در پاسخ به اینکه صرفاً برگزاری مسابقات قرآن دانشجویی می‌تواند عاملی برای جذب جوانان به این عرصه باشد یا خیر، گفت: دانشجویان سرمایه‌های این مملکت هستند و پیوند با قرآن، آینده‌ای امیدبخش را برای آنها و کشور اسلامی رقم می‌زند.

وی با تصریح اینکه اگر مسابقات قرآن دانشجویی، درست و اصولی برپا شود فرصت بسیار مغتنمی در جذب جوانان است، اظهار کرد: در بسیاری از مسابقات شاهد بودم که وقتی مسابقه با حضور دانشجویان دانشگاه برگزار می‌شد، تشویق حاضران انگیزه دانشجویان را تقویت می‌کرد و در دوره‌های بعد شاهد حضور شرکت‌کننده‌های جدید بودیم. 

معارف در ادامه به طرح دو سؤال پرداخت و گفت: برگزاری مسابقات در زمان نامناسب و بدون حضور مخاطب و فقط بین متسابقین، چگونه می‌تواند در جذب افراد مؤثر باشد؟ وقتی مسابقات در ساعت بعد از اذان ظهر و زمان ناهار دانشجویان برگزار می‌شود تا به کلاس بعد تداخل پیدا نکند چه جذابیتی می تواند داشته باشد؟ 

وی با بیان اینکه مسابقات با عجله و با شائبه گزارش‌گرایی، ما را از اهداف اصلی دور می‌کند، اظهار کرد: البته این چالش‌ها هیچ کدام مجوزی برای عدم برگزاری مسابقات نیست؛ افرادی به این مسابقات دل بسته و انگیزه‌ای مضاعف برای مرور محفوظات قرآنی و تمرین بیشتر و پیشرفت پیدا کرده‌اند. مطرح کردن چالش‌ها صرفاً برای آن است که راه برون‌رفت را بیابیم و آسیب‌ها را ترمیم کنیم و افراد خوش‌ذوق، خلاق، دلسوز، متخصص و مسئولیت‌پذیر را به‌کار گیریم، نه اینکه صورت مسئله را پاک کنیم. 

مدرس دانشکده علوم قرآنی شیراز با تأکید بر اینکه در مقابل قرآن مسئول هستیم، گفت: هر حرکت قرآنی هر چند کوچک، تأثیر خود را دارد و باید مورد حمایت قرار گیرد.

مدرس حوزه‎‌های علمیه خواهران فارس با یادآوری اینکه در برگزاری مسابقات قرآن، برخی از دانشگاه‌ها بسیار خلاقانه عمل می‌کنند و از زیباشناختی مسابقات غافل نمی‌شوند، تصریح کرد: آراستگی بصریِ مکان مسابقات، سیستم صوتی مناسب، ایجاد فضای امن برای قرائت بانوان، نمایشگاه محصولات قرآنی، تکریم و تشویق شرکت‌کنندگان، حمایت از متسابقین تا مرحله آخر و پرورش قهرمانان قرآنی و ... از عوامل موفقیت‌زا و انگیزه‌آفرین است. 

وی در پایان تأکید کرد: در بسیاری موارد بودجه نیست اما فکر خوب و خلاق است و برعکس این قضیه نیز وجود دارد؛ در دولت جدید اهتمام ویژه به قرآن و قرآنیان مشهود است لذا باید از این فرصت طلایی  نهایت بهره را برد.

 
انتهای پیام
captcha