حوزه منتقد و مستقل قادر به هدایت جامعه است
کد خبر: 1412103
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۸
آیت‌الله حسینی بوشهری:

حوزه منتقد و مستقل قادر به هدایت جامعه است

گروه حوزه‌های علمیه: حوزه‎های علمیه در نظام اسلامی باید مستقل باشند تا زمینه هدایت جامعه را فراهم سازد؛ در حقیقت حوزه‌ای قادر است به هدایت جامعه بپردازد که منتقد و مستقل باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری دیروز 8 خرداد در شانزدهمین اجلاسیه اساتید سطح عالی و خارج حوزه علمیه قم در سالن همایش‌های مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با اشاره به نقش مهم اساتید در حوزه‎های علمیه گفت: نقش کلیدی اساتید در مباحث علمی، تربیتی و اخلاق حوزه‌های علمیه بر کسی پوشیده نیست.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور، تصریح کرد: این‌گونه نشست‎ها که با حضور اساتید حوزه برگزار می‎شود، فرصتی مهم در ارزیابی مسائل مربوط به حوزه‎های علمیه است که در طول 16 سال گذشته این اجلاسیه برکات زیادی با توجه به مشارکت اساتید داشته است.

وی با بیان سه دیدگاهی که در زمینه فعالیت حوزه‌های علمیه وجود دارد، گفت: در نگاه اول که طرفداران زیادی ندارد، حوزه‌ای بی تحرک و راکد بخواهیم که بی‌هیچ تحولی به راه خود ادامه بدهد. همچنین در نگاه دوم نگاهی افراط‌گرایانه وجود دارد که انتظار می‌رود حوزه نیز همچون دانشگاه به سمت مدرنیزه شدن حرکت نماید.
آیت‎الله حسینی بوشهری در مورد نگاه سوم نیز بیان داشت: در نگاه سوم این دیدگاه وجود دارد که حوزه‎های علمیه نه راکد بماند و درجا بزند و نه اینکه به سمت دانشگاهی شدن پیش رود، بلکه با حفظ اصالت حوزه، سنت‌های اصیل و دستاوردهای گذشتگان در این راه گام برداریم و به سمت تعالی حرکت کنیم.
وی یادآور شد: حوزه مطلوب حوزه جامع‌نگر است، بدان معنا که همه مسائل را رصد می‌کند وهمانند دیده‌بان تیزبین مسائل را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. پس با توجه به چنین ظرفیتی، حوزه باید استعداد‌ها را در حوزه رشد بدهند، با شناسایی افراد مستعد و توانمند در حوزه‌ها آیندگان حوزه‌ را شناسایی کنیم تا با برنامه‌ریزی و در جهت رشد آن طلبه گام برداریم.
عضو مجلس خبرگان رهبری پیرامون حفظ استقلال حوزه‌های علمیه خاطرنشان کرد: حوزه‎های علمیه در نظام اسلامی باید مستقل باشند تا زمینه هدایت جامعه را فراهم سازد. در حقیقت حوزه‌ای قادر است به هدایت جامعه بپردازد که منتقد و مستقل باشد.
وی درباره جایگاه اساتید در این عرصه نیز اظهار داشت: اساتید به مدارجی رسیده‌اند و سعی دارند شاگردانی را تربیت کنند که به همان مدارج برسند نباید نسبت به فرهنگ جامعه منفعلانه برخورد کنند و اسیر فرهنگ موجود شوند چرا که اگر حوزه اسیر فرهنگ جامعه شد پایدار نخواهد ماند از این رو باید طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب از زمان جلوتر باشیم تا بتوانیم به نیازهای جامعه پاسخ بگوئیم.
آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: در شرایطی به سر می‎بریم که هجمه‌های مختلفی علیه دینداران صورت می‎پذیرد که لازم است نهادهای فرهنگی و دولت در این زمینه با هجمه های فرهنگی به مقابله بپردازند.
وی اخلاق مداری در حوزه را مورد تاکید قرار داد: روایات اخلاقی نباید در حوزه‌ها فراموش شوند؛ اساتید حداقل هفته‌ای یک بار و حداکثر روزی یک‌بار روایتی اخلاقی را برای طلاب بخوانند و تبیین نمایند.

captcha