حجتالاسلام والمسلمین محسن مجتهدزاده، مدیر مرکز تخصصی تربیت مبلغ آمریکای لاتین در گفتوگو با ایکنا از فارس، در پاسخ به اینکه سیاست خارجی ایران و بررسی پیامدهای هشدار مقام معظم رهبری به غرب و اهمیت تبیین سیاستهای عزتمندانه ایران در عرصه دیپلماسی چگونه باید باشد، اظهار کرد: در شرایط کنونی احکام و شریعت باید با تبلیغ، جهاد تبیین و مطالبهگری صحیح و بیحاشیه توسط مؤمنان، مساجد و نخبگان بهصورت سازمانیافته و قانونی دنبال شود، چون مسئله امروز ما جنگ نرم و ترکیبی با دشمن، تقابل سخت با رژیم صهیونیستی و آمریکا و همچنین امیدآفرینی در مردم برای حل مشکل اقتصادی است.
وی با اشاره به اینکه باید قوای نظامی ایران با هدف ایجاد ترس در دل دشمنان تقویت شود، گفت: مسئولان باید لایحههای الحاق به کنوانسیونهای بینالمللی، بهویژه موارد مرتبط با محدودیت فناوریهای نوین را مورد بازنگری قرار دهند تا از ابراز هرگونه ضعف در مقابل تهدیدات دشمن جلوگیری شود.
مجتهدزاده در پاسخ به چرایی ضرورت تقویت توان دفاعی با سرمایهگذاری در فناوریهای پیشرفته نظامی داخلی بیان کرد: ایجاد و توسعه فناوریهای نوین در حوزههای نظامی، بهویژه در زمینه پهپادهای خودمختار و سامانههای دفاع هوایی، میتواند به عنوان یک عامل بازدارنده قوی علیه دشمنان عمل کند.
مدرس دانشگاههای مسیحی آمریکای لاتین با تأکید بر اینکه باید اجرای برنامههای جامع برای تقویت نیروهای مسلح و ارتقای توان عملیاتی در دستور کار قرار بگیرد، گفت: تدوین و اجرای برنامههای بلندمدت با هدف افزایش توان عملیاتی نیروهای مسلح، شامل آموزشهای پیشرفته، بهروزرسانی تجهیزات و ارتقای زیرساختهای لجستیکی، برای ایجاد یک سیستم دفاعی کارآمد و مدرن ضروری است.
وی با تصریح اینکه باید همکاریهای استراتژیک و فناوریمحور با کشورهای همسو ایجاد شود، بیان کرد: همکاریهای فنی و نظامی با کشورهای دارای تکنولوژی پیشرفته، بهمنظور انتقال فناوری و بهرهگیری از تجربیات مشترک، میتواند موقعیت ایران را در برابر تهدیدات خارجی تقویت کرده و پیام واضحی به دشمنان ارسال کند.
مجتهدزاده بیان توانمندی نظامی ایران توسط مسئولان سیاسی و عدم اظهار ضعف در مقابل طرف غربی بهعنوان بخش کلیدی دیپلماسی عمومی و همزمان برگزاری مانورها و پوشش گسترده رسانهای آنها در شرایط کنونی را مؤثر دانست و افزود: انتشار گزارشهای مستند و دقیق از پیشرفتهای نظامی و فناوریهای دفاعی کشور به نحوی که جلوی خطای محاسباتی دشمن را بگیرد و بازدارندگی ایجاد کند، همراه با اقدامات حقوقی و دیپلماتیک در محافل بینالمللی، میتواند به عنوان یک عامل بازدارنده عمل کرده و دشمنان را از اقدام نظامی و فشارهای بیشتر منصرف کند.
مدیر حوزه امام علی بن ابیطالب(ع) ویژه طلاب آمریکای لاتین بازسازی و توانمندسازی جبهه مقاومت را دیگر عامل تقابل با دشمن دانست و بیان کرد: سرمایهگذاری جهت بازسازی، بهروزسازی و توانمندسازی جبهه مقاومت، لبنان، فلسطین، عراق، و باز کردن جبهههای جدید مردمی در سوریه، مصر، اردن، ترکیه، عربستان و فعالسازی عملیاتی جبهه مقاومت اهل سنت علیه رژیم صهیونیستی به عنوان چارچوبی برای تقویت قوای نظامی ایران و ایجاد یک پیام بازدارنده قوی در برابر دشمنان، باید به دقت مورد توجه قرار گیرند.
وی ادامه داد: از طریق بازنگری سیاستها و سرمایهگذاری در فناوریهای پیشرفته، میتوان محیطی ایجاد کرد که دشمنان با جرئت و اقدام نظامی، با مقاومت قوی و هماهنگ نظامی مواجه شوند.
مجتهدزاده در ادامه سخنان خود به جنگ ترکیبی و نرم دشمن اشاره کرد و افزود: دشمنشناسی در حوزه جنگ نرم موضوع مهمی است. بسیاری از مردم و حتی مسئولان از جنگ انتظار دود و آتش دارند، اما آیا همه نبردها، نظامی است؟
وی با بیان اینکه معنای نبرد بسیار فراتر از جنگ سخت است، افزود: فراتر از کشتن افراد، شکستن مقاومت است و برای از بین بردن مقاومت، باید اراده فرد را شکست.
مدیر مرکز تخصصی تربیت مبلغ آمریکای لاتین با بیان اینکه رژیم صهیونیستی با خراب کردن خانهها، بیمارستانها، مساجد و کلیساها حجم زیادی خرابی به بار آورد، اما پیروز نشد، چون نتوانست مقاومت را از بین ببرد، گفت: بنیامین نتانیاهو با از بین بردن رهبران جبهه مقاومت پیروزیهای تاکتیکی بهدست آورد اما پیروزی استراتژیک بهدست نیاورد، چون مقاومت شکسته نشد. در جنگ سخت شکستن ارادهها بسیار مهم است، چون همه افراد را نمیتوان کشت.
وی با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص اهمیت داشتن اراده قوی برای پیروزی در نبرد با دشمن گفت: اصل جنگ، اراده است، یعنی اگر کسی بتواند اراده طرف مقابل را بشکند، پیروز میدان خواهد بود، بنابراین نباید ذهن را محدود به بمب و موشک کرد. اگر موشک در یک ترکیب اتفاق بیفتد که احساس ترس در دشمن ایجاد کند و در راستای آن اراده از بین برود و همچنین جریان رسانه پشت این قضایا حضور پیدا کند، پیروزی قطعی خواهد بود، بنابراین در جنگ نرم اراده بسیار مهم است.
مجتهدزاده با بیان این مطلب که تقابل با آمریکا و رژیم صهیونیستی در جنگ اراده اتفاق خواهد افتاد، گفت: شکست در جنگ نرم ضربهای بالاتر از جنگ سخت دارد. در دوره استعمار، آمریکاییها و انگلیسیها بیش از جنگیدن، در ذهن، افراد را شکست دادند، چون با هوشمندانه کار کردن میتوان پیروزی بهدست آورد.
وی ادامه داد: اصل جنگ خدعه و فریب است، بنابراین باید اول در حوزه تفکر حریف را شکست داد. سونتزو(نویسنده و استراتژیست جنگی چینی و نویسنده کتاب هنر رزم) میگوید، بهترین استراتژی جنگی، جنگ نکردن است، اگر آنقدر توانایی داشتید که در ذهن حریف او را شکست دهید، برنده خواهید شد.
مدیر حوزه امام علی بن ابیطالب(ع) ویژه طلاب آمریکای لاتین با تصریح اینکه آمریکاییها معتقدند که استفاده از روشهای سخت در برابر ایران کارساز نیست، گفت: آمریکا به علت مشکلات اقتصادی و ناکامی در جنگهای گذشته امکان حمله سخت در برابر ایران را ندارد، بنابراین با اعمال تحریمها و تحریکات نظامی تلاش میکند از طریق دیپلماسی و همکاریهای فرهنگی، نخبگان ایران را به سمت خود برده تا انگیزه آنها برای تقابل با آمریکا گرفته شود. وقتی مردم ایران با این موضوع کنار آمدند، آن زمان اغتشاش و ناامنی ایجاد خواهد کرد تا ایران را به سمت تسلیم شدن سوق دهد.
انتهای پیام