کد خبر: ۴۲۶۹۰۷۸
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۸
در گفت‌وگو با ایکنا مطرح شد

ماه رمضان تمرین عبودیت و عشق‌ورزی است

مدیر مجتمع آموزشی پژوهشی تبلیغ حوزه‌های علمیه با اشاره به فضایل و حکمت‌های ماه رمضان گفت: این ماه پربرکت، یک نوع تمرین عبودیت و عشق‌ورزی است.

ماه رمضانحجت‌الاسلام والمسلمین محمد استوارمیمندی، مدیر مجتمع آموزشی پژوهشی تبلیغ حوزه‌های علمیه در گفت‌وگو با ایکنا از فارس، در پاسخ به اینکه فضیلت ماه رمضان در چیست، بیان کرد: رمضان، ماه بندگی خدا و رسیدن به مقام قرب پروردگار است به همین دلیل خداوند متعال روزه را بر بندگان واجب کرده و امتیازاتی را برای آن قرار داده است.

وی اظهار کرد: کسانی که گاهی احکام دینی را تخریب و به سخره می‌گیرند و یا در این احکام شبهه ایجاد می‌کنند، باید به این مطلب توجه کنند که ماه رمضان یک نوع تمرین عشق‌ورزی است.

مدیر مجتمع آموزشی پژوهشی تبلیغ حوزه‌های علمیه گفت: مهم‌ترین حکمت روزه در ماه رمضان این است که انسان به مقام قرب و بندگی خداوند نزدیک می‌شود، چون اطاعت از اوامر و فرمان پروردگار انسان را در عرصه عبودیت و بندگی تقویت می‌کند و وقتی که عبودیت کسی تقویت شد، دیگر به راحتی تن به گناه نخواهد داد.

استوارمیمندی بیان کرد: کسی که در عرصه عبودیت تقویت شود، عشق او فراتر از مرزهای تفکر بشر می‌رود. کسی که در عرصه عشق به پروردگار وارد شود به راحتی وارد گناه نمی‌شود و می‌تواند نفس خود را کنترل کند، بنابراین روزه یک نوع تمرین عبودیت است و کسی که وارد این گردونه شد اعمال و عباداتش ارزش بیشتری پیدا می‌کند. 

وی یکی از حکمت‌های روزه را صحت و سلامتی بدن دانست و افزود: براساس روایات روزه می‌تواند سلامتی بدن را تضمین کند و این مورد، تنها یکی از حکمت‌ها و فضایل این ماه پر برکت است.

مدیر مجتمع آموزشی پژوهشی تبلیغ حوزه‌های علمیه با اشاره به اینکه ماه رمضان ایام ویژه‌ای است، گفت: مؤمنان در ماه قرآن از خوردن و آشامیدن اجتناب کرده و از انجام برخی از کارها که در ایام سال حلال، اما در ماه رمضان حرام می‌شود، دوری می‌کنند.

استوارمیمندی تصریح کرد: در کنار همه حکمت‌های ماه رمضان، تشنگی و گرسنگی در این ایام، تشنگی و گرسنگی روز قیامت را به یاد می‌آورد، همچنین مردم را به یاد فقرا و نیازمندان می‌اندازد. 

مدیر مجتمع آموزشی پژوهشی تبلیغ حوزه‌های علمیه با اشاره به سخنان پیامبر اسلام(ص) که فرمودند، تلاوت یک آیه قرآن در ماه رمضان برابر با یک ختم قرآن است، گفت: این سخن نشان از جایگاه ویژه ماه رمضان و تلاوت قرآن دارد؛ قرآن می‌تواند دل و جان انسان را نورانی کند.

وی بیان کرد: شب‌های قدر ماه رمضان، با تمرین عبودیتی که محصول آن نورانیت و قرب خداوند است، یک مؤمن ظرفیت وجودی خود را توسعه می‌دهد و خود را برای بالاترین سرنوشت الهی که در شب قدر مقدر می‌شود، آماده می‌کند. بنابراین، هر چقدر که به ماه رمضان و روزه بیشتر توجه کنیم، عشق ما به این ماه و به پروردگاری که این فرصت را در اختیار انسان‌ها قرار داده است، بیشتر می‌شود.

انتهای پیام
captcha