علیرضا بیاباننورد سروستانی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز در گفتوگو با ایکنا از فارس، در مورد دلایل شکلگیری انقلاب اسلامی ایران با اشاره به منویات امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه این انقلاب در پیدایش، کیفیت مبارزه و انگیزه با سایر انقلابها متفاوت است، گفت: انقلاب اسلامی حاصل انگیزه الهی و وحدت همه مردم ایران از اقصینقاط این کشور گسترده است.
وی اظهار کرد: یکی از علتهای شکلگیری انقلاب وابستگی تمام عیار رژیم پهلوی به غرب و بهویژه آمریکا بود، بهگونهای که حتی مسئولان کشور در ردههای مختلف نیز توسط بیگانگان مشخص میشدند و شاه مخلوع حتی اختیار و زمام کشور خود را نداشت. البته طبیعی بود، چون محمدرضا پهلوی و پدرش رضاخان توسط نیروهای بیگانه در رأس قدرت قرار گرفته بود.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز ادامه داد: بهعنوان شاهدی بر این ادعا میتوان به کنفرانس تهران اشاره کرد، کنفرانسی که با حضور چرچیل، روزولت و استالین بهصورت سری و محرمانه در سفارت شوروی در تهران برگزار شد؛ برگزاری این کنفرانس نه تنها بدون اطلاع دولت ایران بود و سران کشورهای انگلیس شوروی و آمریکا بدون اطلاع هماهنگی با دولت وقت به ایران سفر کرده بودند، بلکه حتی تقاضای شاه ایران برای حضور و خیر مقدم به ایشان با اصرار و با حضور او در سفارت روسیه آنهم در چند دقیقه انجام شد. چرچیل و روزولت حتی دعوت شاه برای حضور در ضیافت شام را رد کردند. بیگانگان شاه ایران را از لحاظ فنی، صنعتی و اقتصادی به شدت وابسته به بیگانگان نگاه داشتند.
بیاباننورد افزود: دومین علت شکلگیری انقلاب اسلامی ایران را میتوان فساد گسترده و دینستیزی حاکمان طاغوتی پهلوی دانست.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز اظهار کرد: در خاندان پهلوی به شدت فسادهای مالی، اخلاقی و اداری وجود داشت، بهصورتی که برخی از شهرهای ایران مانند شهر فریمان دربست در اختیار و تملک رضاخان بود. مردی که وقتی شهریور ۱۳۲۰ از کشور خارج شد، به گواهی نماینده کرمان در مجلس سیزدهم شورای ملی دارای ۴۴ هزار سند مالکیت و حدود چهار هزار پارچه روستا بود و به گواهی اسناد وزارت خارجه ایالات متحده ۵۰ میلیون دلار در بانک تهران، ۱۸ میلیون دلار در بانک نیویورک، حداقل ۱۰۰ میلیون دلار در بانکهای لندن ذخیره کرده بود و اسناد حکایت از آن دارد که او هنگام فرار از کشور حدود ۲۰۰ میلیون دلار در بانکهای اروپا و آمریکا ثروت داشت.
وی اظهار کرد: خاندان پهلوی به گواهی واشنگتنپست زمانی که ایران را ترک کردند، طی ۵۳ سال ثروت هنگفتی را دست آورده بودند. مبلغی که در آن زمان، از ثروت مجموع کشورهای تولیدکننده نفت خاورمیانه بیشتر بود. اینها تنها بخشی از سوءاستفاده مالی این خاندان بود و اگر قصرها، باغها، خانهها و پارکهای این خاندان در کشورهای اروپایی را بدان اضافه کنیم، فساد مالی خانواده پهلوی بیشتر خود را نشان میدهد.
بیاباننورد در ادامه سخنان خود از مشکلات اخلاقی خاندان پهلوی سخن گفت و افزود: فسادهای گستردهای از لحاظ اخلاقی برای این خاندان برشمرده میشود، باندهای تبهکاری و معاملات قاچاق زیردست آنها بود به گونهای که اشرف، خواهر محمدرضاشاه از قاچاقچیان بهنام و بینالمللی مواد مخدر بود، از لحاظ مسائل اخلاقی و جنسی هم در کتب خاطرات دستیاران و نزدیکان شاه مطالبی بهوفور یافت میشود.
وی تصریح کرد: از دیگر دلایل وقوع انقلاب، میتوان به تلاش برای انحراف و ضایع کردن جوانان، بیاعتنایی به رأی مردم، اختناق و مقابله با آزاداندیشی، ظلم و بیعدالتی گسترده در کشور، عقبماندگی گسترده در ایران، عقبماندگی در علم و صنعت، وابستگی، بیکفایتی و گماردن سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی بیگانه به کارهای حساس و... اشاره کرد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز در پاسخ به این سؤال که راز پایداری نظام انقلاب اسلامی بعد از ۴۶ سال چیست، گفت: راز پایداری نظام انقلاب را میتوان در سهگانه تکیه به مردم، اسلام و ولایت فقیه دانست، بدون مردم نه انقلاب شکل میگفت و نه پایدار میماند. پیش از انقلاب مردم به ندای امام(ره) لبیک گفتند و همین باعث سرنگونی رژیم پهلوی شد. پس از انقلاب نیز مردم در تمام مخاطرات نقش مهمی ایفا کردند که مهمترین آنها جنگ تحمیلی هشت ساله بود.
بیاباننورد ادامه داد: امام خمینی(ره) از مردمیترین رهبران سیاسی دینی معاصر بهشمار میرود و شاهد این ماجرا استقبال بینظیر مردم هنگام ورود به کشور و همچنین مراسم تشییع پیکر ایشان است که در نوع خود بینظیر بود، چراکه امام راحل و مقام معظم رهبری هم در نظر و هم در عمل اعتقاد زیادی به نقش راسخ مردم داشته و دارند و این اعتقاد از رموز عمده پایداری انقلاب بهشمار میرود.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز با اشاره به نقش ولی فقیه در پایداری نظام انقلاب اسلامی اظهار کرد: اسلام، ارزشهای اسلامی و نقش ولایت فقیه در پایداری نظام انقلابی نقشی بینظیری است. ولی فقیه در جلوگیری از انحراف اهداف، ارزشها و حرکت صحیح نظام نقش مهمی ایفا کرده و حرکت کلی نظام به سمت اهداف آرمانی را پاسبانی و دیدهبانی میکنند.
بیاباننورد ادامه داد: تکیه بر اسلام توحیدی آن هم به معنای واقعی توحید، یعنی رهایی انسان از بندگی، اطاعت و بریدن از هر کسی جز خداوند از دیگر عوامل مانایی و پایداری نظام انقلاب اسلامی است. اسلامی که یکی از شاخصههای آن ظلمستیزی، عدالتخواهی و طرفداری از مظلومان است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به اینکه چه خطراتی نظام جمهوری اسلامی ایران را تهدید میکند، گفت: بیتوجهی به علل پایداری نظام انقلابی میتواند مهمترین عوامل تهدیدکننده باشد. عدم توجه به اسلام واقعی، کمرنگ شدن دین و اصول دینی در جامعه، عدم توجه به ولایت فقیه و نقش مترقی آن در جامعه و بیتوجهی به رکن مهم اخلاقیات یعنی مردم میتواند از علل تهدیدکننده باشد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز خطرات فراروی نظام انقلاب اسلامی را به دو دسته خطرات درونی و خطرات بیرونی تقسیم کرد و افزود: خطرات نظیر بیایمانی، ضعف ایمان، سوءعملکرد، دنیاطلبی، خستگی، گم کردن راه، تحجر، انفعال، سست شدن عزمها، بیتوجهی به توطئههای دشمن برای انحراف نسل جوان، گم شدن انگیزهها، ترس از دشمن، اعتماد و غافل شدن از دشمن از خطرات درونی محسوب میشود، اما خطرات بیرونی را نیز نباید نادیده گرفت. دشمن تلاش دارد با ابزارهای تهدید، فشارهای اقتصادی، جنگ نرم، جنگ شناختی، ترکیبی و... کم کم در صفوف مردم متحد و وفادار به آرمانهای انقلاب خلل ایجاد کنند.
بیاباننورد در پاسخ به این سؤال که کدام اصول انقلاب خدشهناپذیر است، اظهار کرد: به نظر میرسد از اصول مهم خدشهناپذیری انقلاب مسئله فرهنگ مقاومت است. مسئله مقاومت و همراهی با حق نه تنها یک ایدیولوژی و راهبرد اساسی در برابر باطل و استکبار است، بلکه از اهداف مهم ابنیا(ع) محسوب میشود.
وی گفت: مفهوم و فرهنگ مقاومت از ابتدای انقلاب تاکنون از خطمشیهای ثابت مردم و رهبران بوده و این موضوع در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز تجلی یافته است، بهصورتی که در فرازهایی از این قانون به گسترش حاکمیت خدا در زمین، نفی هرگونه ستمگری، ستمکشی، سلطهگری و سلطهپذیری، تمسک به عدل، مقاومت و ایستادگی در برابر مستکبران اشاره شده است و این موضوع را اخیراً از زبان رهبر انقلاب نیز میتوان شنید.
انتهای پیام