
به گزارش ایکنا از فارس،
حسینعلی امیری، استاندار فارس، امروز، 10 آبانماه در سفر به شهرستان فراشبند و حضور در جشن مردمی قصب و خرما گفت: فراشبند شهرستانی با فرهنگی کهن و مردمی شریف، متدین و فرهیخته است که سابقه درخشان آن در عرصه
ایثار و مقاومت، نشان از روحیه مسئولیتپذیری مردم این منطقه دارد.
وی با یادآوری پیشینه آیینهای شکرگزاری در ایران اظهار کرد: برگزاری جشنهای برداشت محصول در گذشته، جلوهای از سپاسگزاری مردم در برابر نعمتهای الهی بوده و ریشه در سنتهای دیرینه خداپرستی ایرانیان دارد. امروزه این آیینها در قالب جشنوارههای محلی، به شکل مدرنتری استمرار یافته و بهعنوان فرصتی برای همافزایی فرهنگی و اجتماعی شناخته میشوند.
استاندار فارس با تأکید بر اهمیت
نشاط اجتماعی گفت: جامعه پویا و باانگیزه زمینهساز پیشرفت و آبادانی است. دین مبین اسلام نیز نه تنها با شادی و تفریح مخالفتی ندارد، بلکه آن را در چارچوب ارزشهای اخلاقی و دینی توصیه کرده است. از این منظر، جشنوارههایی نظیر قصب و خرما میتواند ضمن ترویج فرهنگ کار و تولید، نشاط اجتماعی را نیز در جامعه تقویت کند.
امیری افزود: اینگونه رویدادها علاوه بر معرفی ظرفیتهای کشاورزی هر شهرستان، نقش مؤثری در ایجاد انسجام اجتماعی، افزایش اعتماد عمومی و تقویت فرهنگ مشارکت دارند. جشنهای برداشت محصول باید به محلی برای تبادل ایدههای نو، شناسایی ظرفیتهای مغفول و ارائه راهکارهای علمی برای بهبود بهرهوری و رونق اقتصادی تبدیل شوند.
نماینده عالی دولت در فارس با اشاره به ضرورت بازنگری در سیاستهای حمایتی از محصولات کشاورزی گفت: براساس آمارها، حدود نیمی از مهاجرتهای روستایی ناشی از مشکلات اقتصادی است و حمایت هوشمندانه از کشاورزی میتواند عاملی مهم در تثبیت جمعیت روستاها و تقویت اقتصاد خانوادهها باشد.
جشنوارههای محلی؛ بازتاب هویت فرهنگی و اقتصاد پایدار
وی تأکید کرد: جشنوارههای برداشت محصول علاوه بر نمایش ظرفیتهای کشاورزی، باید بازتابدهنده هویت فرهنگی بومی مناطق نیز باشند؛ از آداب و رسوم و موسیقی محلی تا شیوههای سنتی تولید و مهمتر از آن، پیوند میان کشاورزی و اقتصاد پایدار.
امیری با اشاره به ضرورت بهرهگیری از فناوریهای نو در کشاورزی گفت: برندسازی محلی و ملی، توسعه صنایع تبدیلی، فرآوری محصولات و استفاده از اقتصاد دیجیتال میتواند مسیر تولید ثروت در مناطق روستایی را متحول کند.
رئیس شورای برنامهریزی استان فارس با اشاره به ظرفیتهای گسترده فارس در حوزه کشاورزی، صنایع دستی و گردشگری بیان کرد: در استان فارس سه اقلیم از مجموع نه اقلیم کشور وجود دارد که همین تنوع زیستی و اقلیمی، موجب تنوع محصولات کشاورزی و باغی شده و بستر رونق گردشگری خوراک و طبیعت را فراهم کرده است.
وی افزود: برنامهریزی برای نهادینهسازی این جشنوارهها در سطح ملی و بینالمللی باید با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی در قالب نقشه راهی مدون انجام شود تا جشنهای بومی، به فرصتهای واقعی توسعه تبدیل شوند.
استاندار فارس بر اهمیت «برندسازی محلی و ملی» تأکید کرد و افزود: برگزاری جشنهایی همچون جشن قصب و خرمای فراشبند، نمونهای موفق از حرکت به سمت هویتبخشی اقتصادی و فرهنگی است که حتی میتواند به ثبت نشانهای جغرافیایی کالا بینجامد؛ موضوعی که زمینههای حقوقی آن نیز در بستر قانون فراهم است.
انتهای پیام