هم‌افزایی مدیریت استانی و شهری برای تحقق گفتمان و سند سومین حرم اهل‌بیت(ع)
کد خبر: 4209477
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۱

هم‌افزایی مدیریت استانی و شهری برای تحقق گفتمان و سند سومین حرم اهل‌بیت(ع)

در نشست نشست مقدماتی گفتمان سومین حرم اهل‌بیت(ع) بر ضرورت هم‌افزایی مدیریت استانی و شهری به‌منظور تدوین سند سومین حرم اهل‌بیت(ع) تأکید شد.

نشست گفتمان سومین حرم اهل‌بیت(ع)، حرم شاهچراغ(ع)به گزارش ایکنا از فارس،‌ به نقل از روابط عمومی شهرداری شیراز نشست مقدماتی گفتمان سومین حرم اهل‌بیت(ع) با حضور شخصیت‌های ملی، استانی و شهری عصر دیروز، 19 فروردین در حرم حضرت شاهچراغ(ع) برگزار شد.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام، نماینده ولی‌فقیه در استان فارس در این نشست اظهار کرد: کار باید از یک نقطه آغاز شود و کاری که شروع می‌شود، نمی‌توان توقع داشت که هیچ عیبی نداشته باشد و باید در مرحله اجرا در حوزه گفتمان را بیشتر مطالعه کنیم.

وی بیان کرد: جریانی در مقابل موضوع سومین حرم اهل‌بیت (ع) فعالیت و می‌خواهند محیط‌های مذهبی از کارکرد اصلی خودش بیرون بیاید.

محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس نیز گفت: برای هر قشری به گفتمان سازی خاصی نیازمندیم و لازم است کمیته‌هایی که تشکیل می‌شود زمان بگذارد و گفتمان سازی اقشار مختلف را فراهم کند و باید بسیار چابک عمل کند.

وی با اشاره به اینکه شهرداری و شورای اسلامی شهر برای اتصال راه‌های اتصال مردم به حرم مطهر از طریق مترو باید برنامه زمان‌بندی اساسی در نظر بگیرند، افزود: دسترسی مردم به حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) باید تسهیل شود.

ایمانیه بر ضرورت ساماندهی خانه‌های اطراف حرم مطهر حضرت احمدبن موسی الکاظم(ع) تأکید کرد و گفت: خانه‌های اطراف حرم باید ساماندهی شود تا از وجود معضلات فرهنگی اطراف حرم از این طریق جلوگیری گردد؛ رئیس محترم جمهوری نیز هم تا ۳۰۰ میلیارد تومان قول همکاری و مساعدت داده‌اند.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه کتابخانه حرم مطهر به یک تحول نیاز دارد و باید در تنوع کتاب‌ها تحول شکل گیرد و به موزه قرآنی حرم نیز به‌صورت ویژه توجه شود، از لزوم ایجاد تقویمی برای مشخص شدن برنامه‌های خاص حرم مطهر سخن گفت و اظهار کرد: تقویمی نوشته و چند برنامه مشخص شود که برای این روزها مشخص شود که چه تعهدی توسط سازمان‌ها و هیئت‌های مذهبی وجود دارد.

استاندار فارس تصریح کرد: منابع مالی پایدار حرم را موردتوجه قرار گیرد که تا پایان سال دغدغه‌ای برای اجرای بسیاری از برنامه‌ها نداشته باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری، تولیت حرم محضرت شاهچراغ(ع) در این نشست نیز گفت: با یک تلاش مضاعف، گام‌های اولیه برای تدوین سند راهبردی سومین حرم اهل‌بیت(ع) در ایران اسلامی برداشته شد و امروز متن اولیه، در اختیار دوستان است و به‌مرورزمان، هم این سند تکمیل و هم گام‌های تکمیلی برداشته می‌شود.

وی افزود: این سند، نقشه حرکت است. برای این‌که یک حرکت بزرگ انجام گیرد، نقشه راه باید مشخص باشد و گام‌ها تعریف شود، زمان، امکانات و عناصر اجرایی مشخص باشد و همه ابعاد این قضیه بایستی به‌درستی تبیین شود.

کلانتری تصریح کرد: هدف اصلی از نوشتن سند راهبردی سومین حرم اهل‌بیت(ع) این است که ما می‌خواهیم این کار بزرگ را انجام دهیم و بر اساس این نقشه به مقصد برسیم. لذا برای نیل به این هدف و رسیدن شیراز و حرم مطهر حضرت احمد بن موسی(ع) به جایگاه رفیع سومین حرم، لازم است یک سند دقیق، روشن و متقن وجود داشته باشد. این، اصل و ضرورت کار بوده است که بحمد الهی باهمت دوستان بزرگوار شروع شد و به این مرحله رسیده است.

وی اظهار کرد: نکته مهمی در فرمایشات مقام معظم رهبری(دام‌ظله) است، که ما از سخن دقیق ایشان، قدری غفلت کرده‌ایم و درگذشته نیز غفلت شده است. ایشان ۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۷ در دیدار مسئولین استان فارس فرمودند: «به نظر من یکی از چیزهای بسیار مهمی که در شیراز باید موردتوجه قرار بگیرد، مرکزیت و محوریت این حرم مطهری است که کمتر شهری از شهرهای کشور ما یک چنین امتیاز و برجستگی‌ای دارد». چنین نیست که در هر شهر یک حرم و مرکزیتی وجود داشته باشد. حرم، به‌مثابه یک تکیه‌گاه مستحکم است. مشهد دارای این مرکزیت است و پایتخت کل ایران محسوب می‌شود. پس‌ازآن قم دارای این مرکزیت بوده و شیراز به‌عنوان سومین حرم اهل‌بیت(ع) پس‌ازآن دو قرار دارد.

تولیت حرم مطهر شاهچراغ(ع) بیان کرد: باید توجه داشت، امتیاز سومین حرم، از قبل برای استان فارس وجود داشت، اما به‌تدریج از آن غافل شده بودیم که رهبر معظم انقلاب این امر را متذکر شدند. این امر نشان از اهمیت جایگاه متعالی این امامزاده جلیل‌القدر است. این جایگاهِ منحصر به فرد، برای شهر شیراز و جنوب کشور است و از جهتی یک رتبه معنوی بزرگ برای استان فارس در سطح کشور محسوب می‌شود. این‌که ایشان می‌فرمایند تمام تلاش خود را به‌کار گیرید که به این جایگاه والا برسید، بیانگر این است که هنوز به این جایگاه نرسیده‌ایم.

وی ادامه داد: در مقاطعی از زمان، افراد و مدیرانی هستند که ممکن است مغرضانه اجازه ندهند که شیراز به این جایگاه برسد، یا به عنوان مثال معتقدند تخت جمشید محور باشد؛ اما به لحاظ فکری، اعتقادی و یک باور انقلابی، تمام کسانی که امروز مسئولیتی در استان فارس به عهده دارند، معتقدند حرم مطهر حضرت احمدبن موسی(ع) باید به عنوان مرکز و محور همه مسائل فکری، فرهنگی، اقتصادی و گردشگری مطرح باشد؛ یعنی معتقد به رهنمود مقام معظم رهبری(دام ظله) هستند. هم نماینده مقام معظم رهبری، هم استانداری، هم شهرداری و شورای شهر و تمام مدیرانی که امروز مسئولیتی بر عهده دارند، در نگارش این سند، به لحاظ کمک‌های فکری و پشتیبانی، سنگ تمام گذاشتند و همت کردند.

کلانتری ضمن تأکید در تسریع در برنامه‌ریزی‎ها و انجام اقدامات عملی برای نیل به جایگاهی در شأن سومین حرم اهل‌بیت(ع) گفت: باید گام‌ها را سریع‌تر برداشت. زمان را مغتنم شمارید. فرصت‌ها زودگذرند. گاهی محدودیت فرصت‌ها به ما این امکان را نمی‌دهد که کار را تا آخر به پایان برسانیم. در فکر این نباشید که در دوره مسؤولیتمان کار را تمام می‌کنیم، ممکن است این امر محقق نشود، اما می‌توان ریل‌ها و هدف‌گذاری‌ها را دقیق تنظیم کرد. اگر چنین شود، آیندگان بر روی این ریل حرکت می‌کنند که خود، کار بزرگی است. اگر هدف را دقیق ترسیم کرده و سند را دقیق طراحی کنیم و مدیران امروز هم بر محور این سند راهبردی به‌طور جدی حرکت کنند، این ریل‌ها تغییر می‌کند. شورای آینده نیز در این مسیر حرکت خواهد کرد.

وی بیان کرد: گفتمان‌سازی در این سند، یک گام است که همه مدیران، دستگاه‌ها و مجموعه‌ها به لحاظ گفتمانی بر این مسأله متمرکز شوند. طرح موضوع و جا انداختن این موضوع در ذهن شهروندان شیراز و مردم استان و کشور بایستی انجام گیرد و گام‌های بعدی در جای خود برداشته شود.

محمد فرخ‌زاده،‌ معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس نیز در این نشست با بیان اینکه مختصرسازی و مردمی‌سازی سند گفتمان سومین حرم اهل‌بیت (ع) اهمیت ویژه‌ای در موضوع گفتمانی دارد، گفت: این سند باید قابلیت داشته باشد در شورای ملی زیارت کشور اجرایی شود.

وی گفت: در موضوع گفتمان سومین حرم اهل‌بیت (ع) مسئله شهر فرزانگان را مطرح کردیم و تمام دانش‌آموزان پایه چهارم دبستان در حرم مطهر حضور یافتند و با موضوع سومین حرم اهل‌بیت (ع) و آداب حرم مطهر آشنا شدند و در طرح مسجد محوری هم اهالی مسجد با حرم مطهر ارتباط قوی گرفتند.

سیدابراهیم حسینی، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز با اشاره به مراحل شکل‌گیری سند جامع سومین حرم اهل‌بیت(ع) گفت: سند تحول آماده‌شده و پژوهش‌ها ادامه دارد و اکنون به این مرحله رسیده‌ایم که ارائه سند یک عنوان قابل‌توجه نه برای استان بلکه برای کشور باید داشته باشد. کار وقتی شکل عمومی و مردمی پیدا خواهد کرد که فکر و جهت‌گیری، تبدیل به گفتمان عمومی باشد.

وی با اشاره به اینکه موضوع جلسه امروز گفتمان‌سازی است، اظهار کرد: باید بدانیم چگونه می‌شود برای سند جامع سومین حرم اهل‌بیت(ع) گفتمان‌سازی کرد.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز مسئله سومین حرم اهل‌بیت(ع) نه در استان بلکه در کشور مهم دانست و گفت: رهبر معظم انقلاب با نام‌گذاری سومین حرم اهل‌بیت(ع) توانست غبار روی این استان را پاک کند و اکنون ما باید این سند را به گونه‌های مختلف برای شهروندان و مسئولین بیان کنیم تا اهمیت این سند را بدانند.

محمدحسن اسدی، شهردار شیراز هم در این نشست با اشاره به اینکه تقریباً وظایف همه دستگاه‌ها مشخص‌شده است، افزود: تفکیک وظایف بسیا مهم است و کارکرد و رویکرد بسیار زیادی دارد که اجتماعی، فرهنگی، مذهبی، امنیتی و اقتصادی از کارکردهایی است که در نظر گرفته‌شده است.

وی با بیان اینکه بافت تاریخی فرهنگی در جوار حرم مطهر قرار دارد، افزود: مردم شیراز پای‌کار گفتمان سومین حرم مطهرهستند، به شرطی که ما مسئولین زمینه آن را فراهم کنیم و امیدوارم در صورت ثبت سند از ابتدای نیمه دوم سال فعالیت‌های زیرساختی آن را شاهد باشیم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدرضا طاهری، رئیس پژوهشکده رهیافت ولایت هم در این نشست گفت: امروز گام‌های اولیه برای سند سومین حرم اهل‌بیت علیهم‌السلام در ایران اسلامی برداشته‌شده است.

وی ادامه‌ داد: برای رسیدن شیراز و استان به جایگاه سومین حرم اهل‌بیت علیهم‌السلام لازم بود یک سند جامع، کامل و روشن نوشته شود که به همت دوستان شروع‌شده است.

طاهری یادآور شد: شیراز به‌عنوان سومین حرم اهل‌بیت(ع) بود و به‌تدریج از آن غافل شده بودیم، پس مقام معظم رهبری متذکر شدند و ما باید تمام تلاش خود کنیم که به این جایگاه برسیم.

رئیس پژوهشکده رهیافت ولایت افزود: این جایگاه مهم برای شهر شیراز و از جهتی یک رتبه معنوی بزرگ برای این استان و سطح کشور است و باید در راستای اقدامات فکری انجام شده، گام‌ها سریع‌تر برداشته شود و زمان را مغتنم بشماریم.

حجت‌الاسلام حسن قانع، مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس هم گفت: ولایت وولایت‌پذیری مهم‌ترین موضوعی است که باید موردتوجه قرار گیرد و این موضوع باید به نقطه مرکزی تدوین راهبردها شکل گیرد؛ چراکه حضرت شاهچراغ(ع) به‌عنوان امین ولایت شناخته می‌شدند.

وی گفت: باید تغییر فرهنگ رفتارساز ایجاد شود و همه برنامه‌ها و اقدامات فرهنگی و اجتماعی استان محوریت حرم حضرت شاهچراغ(ع) باشد و در این مسیر به برنامه‌سازی متمرکز نیازمندیم.

انتهای پیام
captcha