بهره‌گیری از ظرفیت بقاع متبرکه برای عرضه صنایع دستی
کد خبر: 4178728
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۱
ضرغامی تاکید کرد:

بهره‌گیری از ظرفیت بقاع متبرکه برای عرضه صنایع دستی

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بر بهره‌گیری از ظرفیت بقاع متبرکه برای عرضه و فروش صنایع دستی تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایکنا، عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی طی سخنانی در مراسم اختتامیه اولین دوره جشنواره سلاله (ویژه معرفی فعالیت‌ها و خدمات آستان امامزادگان بقاع متبرکه) که امروز، هشتم آبان‌ماه در محل هتل ارم تهران برگزار شد، اظهار کرد: حماسه غزه مبدأ تاریخ جدیدی در جنبش‌های انقلابی و اسلامی در سراسر دنیا است. این تاریخ به قبل و بعد از حماسه غزه تقسیم خواهد شد. هنوز ابعاد این رویداد عظیم الهی و معنوی روشن نشده است. ان‌شاالله زودتر و در آینده نزدیک شاهد پیروزی نهایی آن مردم مظلوم باشیم.

وی با اشاره به کلمه مطففین در قرآن کریم، بیان‌کرد: خداوند مطففین را همواره نکوهش می‌کند. آن‌ها کسانی هستند که وقتی معامله می‌کنند، از طرف مقابل تمام و کمال می‌گیرند، اما وقتی قصد دادن چیزی به دیگران دارند، کم می‌گذارند. به تعبیر شهید مطهری تمامی رفتار انسان‌ها معامله است، لذا این در مورد تمامی رفتار‌های زندگی ما حاکم است و باید مراقب بود از کم‌فروشان نباشیم.

ضرغامی ادامه داد: این افراد چنانچه بدانند قیامتی در کار است و ترازوی اعمالی وجود دارد، حواس خود را جمع کرده و دیگر چنین کاری نمی‌کنند. امروز کاری که به عهده مدیران بقاع متبرکه است، کار عظیمی به لحاظ فرهنگی و اجتماعی است. مدیران بقاع باید بدانند آیا به نسبت ظرفیتی که در بقاع وجود دارد، وظیفه خود را به درستی انجام می‌دهند؟ تولیت و مدیریت بقاع متبرکه پدیده چندوجهی و منشوری است. ظرفیت‌های بقاع متبرکه فوق‌العاده متنوع و پرظرفیت است که می‌توان با استفاده از این ظرفیت، خیلی کار‌ها را ذیل بقاع انجام داد؛ لذا مدیران بقاع باید مسئولیت خود را مرور کرده و بدانند که آیا از تمامی ظرفیت‌های بقاع بهره می‌برند یا خیر؟

وی تصریح کرد: گاهی اوقات خداوند متعال اختیاراتی به انسان می‌دهد، اما از آن استفاده نمی‌کند. مدیرانی که قدرت اجرایی دارند و از این قدرت برای خدمت استفاده نکنند، حتما این ماموریت و مسئولیت را به نوعی احتکار کرده‌اند و طبق آیات شریفه باید پاسخگو باشند. دستگاه حکمرانی جمهوری اسلامی نیز باید خود را با این آیات و واقعیت‌ها تطبیق دهد و مسئولان توانمند را از غیر توانمند تمیز دهد.

وزیر میراث فرهنگی گفت: در رابطه با آنچه به حوزه کاری میراث فرهنگی مربوط است، باید اذعان کرد که بقاع به لحاظ هنری و معماری از برجسته‌ترین آثار معماری اسلامی و میراث فرهنگی اسلامی هستند. تاکنون ۲۷ اثر در حوزه کاروانسرا‌ها به ثبت جهانی رسیده‌اند و ثبت بعدی ما مساجد تاریخی خواهند بود. بقاع متبرکه مصداق بارز هنر و معماری اسلامی بوده و مردم به خاطر نیات خود در طول تاریخ بهترین‌ها را در این حوزه بنا کرده‌اند. ما باید از این میراث تاریخی حفاظت کنیم. اما به لحاظ معنویت و آثار بی‌بدیلی که بقاع متبرکه در حوزه سبک زندگی دارند، ماموریت بسیار جدی بر روی دوش ما وجود دارد. در این زمینه اولا باید جایگاه و موقعیت و شأن و شئون بنای بقاع را به درستی حفظ کنیم.

ضرغامی گفت: امروز برای مثال وضعیت مناسبی در حوزه خدمات بهداشتی مسیر‌ها و جاده‌های کشور در بقاع متبرکه بین راهی وجود ندارد. از مدیران بقاع متبرکه تقاضا می‌کنم که روزانه به خدمات بهداشتی بقاع رسیدگی کنند. اطلاع‌رسانی درباره بقاع نیز باید تاثیرگذار باشد، یعنی حداقل در جاده‌های کشور تابلوی امامزادگان وجود داشته باشد. متاسفانه اکثر مساجد امروز مانند خانه‌های شخصی شده‌اند. مسجد خانه شخصی نیست و متعلق به عموم مردم است و باید درب آن همیشه برای نماز خواندن و دیگر برنامه‌ها باز باشد، البته مساجد اهل سنت این گونه نیست همیشه درب‌های مساجد آن‌ها به روی مردم باز است که جای تقدیر و تشکر دارد.

وزیر میراث فرهنگی تصریح کرد: بسیاری از کار‌های معنوی و محتوایی به دلیل وجود این مکان‌های معنوی به خوبی قابل اجرا است. نیازی نیست تمامی برنامه‌های بقاع ظاهر دینی مطلق داشته باشد و بسیاری از مسائل اجتماعی باید در بقاع انجام و پیگیری شود. امروز باید نسل و زبان جدید را شناخت. صنایع دستی موضوع بسیار مهمی است و می‌توان از این ظرفیت در بقاع متبرکه استفاده کرد. هیچ هنری مانند هنر‌های سنتی و صنایع دستی به دین، فرهنگ، تمدن، سبک زندگی و نوع رفتار ایرانی، اسلامی خدمت نکرده است.

وی بیان کرد: امروز می‌توان از ظرفیت بقاع متبرکه برای محل عرضه و فروش صنایع دستی استفاده کرد. بقاع و امامزادگان بهترین مکان برای عرضه صنایع دستی هستند. برای توسعه محیط‌های بقاع که نیاز روز است نیز مدیران باید این توسعه را متناسب با معماری بقعه متبرکه انجام دهند. برای توسعه بقاع هیچ محدودیتی وجود ندارد و همکاری حداکثری میان اوقاف و میراث فرهنگی در این زمینه وجود دارد.

انتهای پیام
captcha