جوایزی چون قلم زرین به تعامل اهل قلم می‌انجامند
کد خبر: 4150472
تاریخ انتشار : ۰۵ تير ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۲
شرفشاهی:

جوایزی چون قلم زرین به تعامل اهل قلم می‌انجامند

جایزه ادبی قلم زرین به رونق کتاب‌های ادبی در جامعه کمک شایانی کرده و مثل هر جایزه ادبی معتبر دیگری، به افزایش تعامل و انگیزه بیشتر در بین دوستان اهل قلم منتج شده است.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی جایزه قلم زرین، کامران شرفشاهی، نویسنده، شاعر و پژوهشگر با بیان آنکه جشنواره «قلم زرین» یکی از جشنواره‌های معتبر ادبی کشور است یادآور شد: جایزه ادبی قلم زرین هرساله با بررسی کتاب‌هایی که در قلمرو ادبیات منتشر شده به رونق کتاب‌های ادبی در جامعه کمک شایانی کرده و مثل هر جایزه ادبی معتبر دیگری، این مولفه خود به افزایش تعامل و انگیزه بیشتر در بین دوستان اهل قلم منتج شده است.

سراینده مجموعه شعر «دختر آفتاب» با اشاره به آنکه پیشنهاد کرده بود متون نمایشی نیز به این مجموعه اضافه شود افزود: با تمام این فراز و فرود، این رویداد ادبی در آغاز گام نهادن به دوره بیست‌ویکم خود کارنامه موفق و قابل قبولی داشته است.

این پژوهشگر و منتقد ادبی درباره روند و شیوه داوری آثار در این جایزه ادبی قلم زرین گفت: به تحقیق باید گفت که این رویداد در طول حیات خود داوری‌های عادلانه‌ای داشته و همواره تلاش کرده در این عرصه از حاشیه‌ها ‌دور بماند.

دبیر هجدهمین دوره جایزه قلم زرین در پاسخ به این پرسش که با توجه به ارسال آثار توسط نویسندگان نامدار کشور برای این رخداد در روند داوری آیا داوران مرعوب این نام‌ها می‌شوند یا بر اساس ضوابط و قوانین قلم زرین داوری را پیش می‌برند تصریح کرد: غالباً داوران این رویداد از بین افرادی انتخاب می‌شوند که دارای سابقه و شأن ادبی بالایی هستند و به این لحاظ هیچکدام از آنها مرعوب نام‌ها و شیفته شهرت شاعران، نویسندگان و پژوهشگران نمی‌شوند.

نویسنده کتاب «آبروی آب» تاکید کرد: با این عقبه داوری‌های این رخداد همواره بدون حب و بغض بوده و طی جلساتی که در مقام دبیر یا داور این رخداد شخصاً شاهدش بودم، همه همکاران تلاش می‌کنند که در روند داوری حق به حق‌دار برسد.

شرفشاهی به اشاره به تغییرات مثبتی که در سایه تجربه در پس ادوار این رویداد نزد بانیان و برگزارکنندگان آن در روند ارتقای کیفی جایزه ادبی قلم زرین صورت گرفته است که با اقبال بسیار بالای بدنه نویسندگان و ناشران مواجه شد گفت: در سال‌های گذشته ضوابطی بود که این ضوابط گاهی روند انتخاب آثار دارای شایستگی را با خللی مواجه کرده بود. به عنوان مثال در یکی از ضوابط آیین‌نامه جشنواره قلم زرین آمده بود که کتاب حداقل بالای 100 صفحه باشد تا در در فرایند قرار گیرد.

وی ادامه داد: این ضابطه به‌اصطلاح مورد اعتراض واقع ‌شد چون به‌هرحال باید کیفیت را سنجید و کمیت نباید چندان ملاک کار باشد. خصوصاً در قالب شعر که عالم اجمال هست و خوشبختانه با نظر هیات مدیره این جایزه چنین مولفه‌ای در سالیان پیش حذف شد و هدف داوری بر نگره‌های کیفی قرار گرفت.

شرفشاهی در پایان اظهار داشت: با تمام این فراز و فرودها و بعد از پشت سر گذاشتن دو دهه فعالیت مستمر و برگزاری بدون وقفه، جشنواره قلم زرین امروز به بالندگی و پختگی مطلوبی رسیده و به جامعه ادبی اثبات کرده که تعهد، احاطه، اشراف و توجه به ادبیات اصول کیفی و محتوایی این رویداد ادبی به شمار می‌رود.

اختتامیه بیست‌ویکمین جایزه ادبی قلم زرین به دبیری حمید هنرجو چهاردهم تیر امسال همزمان با روز قلم برگزار خواهد شد.

انتهای پیام
captcha