مبانی دینی را در تعاملات جهانی جدی بگیریم/ لزوم پرهیز از تحریف واقعیت‌ها
کد خبر: 4011681
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۱
نماینده ولی‌فقیه در اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا:

مبانی دینی را در تعاملات جهانی جدی بگیریم/ لزوم پرهیز از تحریف واقعیت‌ها

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد واعظی‌ در نشست‌ دبیران اتحادیه انجمن‌های اسلامی اروپا با بیان این که در تعامل با دنیا نمی‌توانیم مبانی دینی را نادیده بگیریم، گفت: نظام جمهوری اسلامی دنبال تنش‌زایی، نادیده‌ گرفتن منافع ملی و ترک ارتباطات و تعاملات با دنیا نیست، اما ما یک سری مبانی دینی داریم که نمی‌توان این مبانی دینی را نادیده گرفت.

مبانی دینی را در تعاملات جهانی نمی‌توان نادیده گرفت/ لزوم پرهیز از تحریف واقعیت‌هابه گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد واعظی امروز، 17 آبان، در نشستی با حضور دبیران اتحادیه انجمن‌های اسلامی اروپا، با اشاره به مناسبت‌های مربوط به روز ملی «مبارزه با استکبار جهانی» اظهار کرد: در رابطه با مسئله مبارزه با استکبار جهانی در شرایط فعلی سیاسی، اجتماعی و فکری جامعه ایران، جریان‌ها و تفکراتی وجود دارد که رویکرد مقاومتی نظام جمهوری اسلامی و مبارزه چهار دهه جامعه و نظام ایران با استکبار جهانی را مورد تردید یا سؤال، نقد و مناقشه قرار می‌دهد.

نماینده رهبر انقلاب در اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا افزود: جریان‌هایی که به این رویکرد جمهوری اسلامی نگاه انتقادی دارند، به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند؛ دسته اول، کسانی هستند که کاملاً با رویکرد سیاسی به این مسئله نگاه می‌کنند و خاستگاه و منشأ رویکردشان، تقابل سیاسی با جمهوری اسلامی است؛ به تعبیر دیگر، مخالفت جدی و رادیکالی با اصل جمهوری اسلامی یا جهت‌گیری‌های آن دارند و از موضع سیاسی به آن می‌نگرند.

وی درباره عناصر رویکرد دسته اول ناقدان جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: معمولاً آنها محتوا و درون‌مایه رویکردشان از چند عنصر تشکیل می‌شود که عنصر اول این است که در این منازعه و نزاع 40 ساله انقلاب اسلامی ایران و آمریکا یک تحلیلی دارند و براساس آن تحلیل، این نظام را حاصل کینه‌توزی و یاغی‌گری ایران می‌دانند و می‌گویند که این نزاعی است که ایران بر تنور آن می‌دمد و ایران شروع‌کننده آن بوده و جمهوری اسلامی آن را ادامه می‌دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین واعظی در ادامه به بزک‌کردن چهره آمریکا از سوی دسته اول ناقدان جمهوری اسلامی در مقابله با استکبار جهانی پرداخت و اظهار کرد: در این تحلیل، چهره آمریکا بزک و فضا به نحوی ترسیم می‌شود که گویی آمریکا یا جهان غرب میلی به این منازعه ندارند و صلح‌طلب هستند و ایران از روی انگیزه‌ها و محاسباتی این جدال و نزاع بی منطق را ادامه می‌دهد. جریانات مختلف از سلطنت‌طلبان گرفته یا معارضین سیاسی جمهوری اسلامی یا حتی برخی ‌جریانات داخل کشور هم هستند که این تحلیل را دارند و به این صورت به صحنه نگاه می‌کنند و از زاویه کاملاً سیاسی و برخاسته از نارضایتی نسبت به جمهوری اسلامی این مبارزه و نزاع را ادامه می‌دهند.

وی در خصوص نگرش دسته دوم گفت: دسته دوم کسانی هستند که با رویکرد تئوریک و نظری به این مسئله می‌نگرند و با ادبیات متفاوتی این مبارزه با استکبار را مورد مناقشه قرار می‌دهند؛ عصاره سخن دسته دوم، این است که ما اصولاً باید پراگماتیسم(عمل‌گرا) و واقع‌گرا باشیم.

لزوم پرهیز از تحریف واقعیت‌های تاریخی

حجت‌الاسلام والمسلمین واعظی با اشاره به لزوم پرهیز از تحریف واقعیت‌های تاریخی روابط ایران و غرب اظهار کرد: نباید واقعیت‌های تاریخی روابط بین ایران و غرب در دنیای معاصر و تاریخ معاصر ایران را تحریف کرد و واقعیت‌ها را نادیده گرفت.

نماینده ولی‌فقیه در اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا تصریح کرد: مسائل مربوط به بعد از پیروزی انقلاب و قبل از تسخیر لانه جاسوسی، فتنه‌هایی که در اقصی نقاط کشور، مخصوصاً بر مراکز مرزنشینی کشورمان مثل کردستان و قائله هایی که برقرار می شد و درصدد تضعیف حکومت مرکزی و بلکه ساقط کردن انقلاب حرکت هایی صورت می گرفت، با مدیریت آمریکا بود.

وی افزود: چیزی که در کشورهای عربی مشاهده کردیم مانند مسائلی از جمله ساقط‌کردن حکومت محمد مُرسی در مصر که در چند سال گذشته اتفاقات افتاد و نهضتی که برقرار شد و اخوان المسلمین حاکم شدند و تلاش‌هایی که در تمام کشورهای مختلف می‌شود، سیاست‌هایی که نئوکان‌ها (دولت بوش و دولت‌های بعدی) در خاورمیانه داشتند و مسئله ویرانی بسیاری از کشورها مثل سوریه، یمن و لیبی در راستای طرح کلی «خاورمیانه بزرگ به محوریت اسرائیل» بود.

وی گفت: اصلاً چنین نیست که استکبار بدون تحرک و نقشه‌ای در گوشه‌ای نشسته باشد و این جمهوری اسلامی است که از سر عناد و یاغی‌گری می‌خواهد نزاعی را دامن زند و دنبال کند.

ضرورت توجه به مبانی دینی در تعامل با دیگر کشورها

نماینده ولی‌فقیه در اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا با بیان این که در تعامل با دنیا نمی توانیم مبانی دینی را نادیده بگیریم، تصریح کرد: جریاناتی که از بعد تئوریک و نظری وارد می‌شوند و می‌گویند که «جهان، جهان ارتباطات و تعاملات است و باید ارتباطات داشته باشیم و لذا باید از سیاست خارجی ایدئولوژی‌زدایی کنیم و فقط منافع مهم است»، هرچند این جمله وجهی از حقیقت دارد و نظام جمهوری اسلامی نیز سخنش این نیست که باید دنبال تنش‌زایی و نادیده‌گرفتن منافع ملی و ترک ارتباطات و تعاملات با دنیا باشیم، اما ما یک سری مبانی دینی داریم که نمی‌توان این مبانی دینی را نادیده گرفت.

وی با اشاره به آیاتی قرآن کریم و فرمایشی از امیرمؤمنان(ع) افزود: در دینمان به صراحت از ما خواسته می‌شود که «لَا تَتَّخِذُوا بِطَانَةً مِّن دُونِكُمْ: از غير خودتان [دوست و] همراز مگيريد (سوره آل عمران/ آیه 118) یعنی کفار را دوست خودمان قرار ندهیم و به آنها اعتماد نکنیم و یا آن وصیت امام علی(ع) در بستر شهادت خطاب به امام حسن(ع) و امام حسین(ع) که فرمودند «کونا لِلظّالِمِ خَصماً وَ لِلمَظلومِ‌ عَونا؛ شما خصم ظالمین و عون و یاور مظلومان باشید» و یا این که در قرآن می‌فرماید «فَقَاتِلُوا أَئِمَّةَ الْكُفْرِ إِنَّهُمْ لَا أَيْمَانَ لَهُمْ؛ با ائمه کفر قتال کنید چرا که اینها به عهدها و پیمان‌هایشان وفادار نیستند(سوره توبه/ آیه 12)»؛ نمونه بارز این آیه، برجام بود که آن را امضا کردند و ترامپ با کمال وقاحت این پیمان را پاره کرد و بر عهد خود وفادار نبود. اینها مقوله هایی است که نمی توانیم نادیده بگیریم و مبانی اعتقاداتی در این مسائل داریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین واعظی با اشاره به ضرورت هوشمندی نسبت به نقشه‌های استکبار جهانی اظهار کرد: نباید سیاست‌مان تنش‌آفرینی باشد اما باید دشمن‌شناس بوده و در مقابل نقشه‌های استکبار هوشمند باشیم.

وی با بیان این که باید در مقابل دسیسه‌های استکبار بصیر باشیم، گفت: مبارزه با استکبار جهانی به معنای تنش آفرینی و ترک هرگونه تعامل سالم با همسایگان و جهان نیست؛ بلکه این ارتباطات باید در سایه کیاست و زیرکی مؤمنانه و با توجه به دشمن‌شناسی باشد. باید در عین ارتباط، در مقابل فتنه‌ها، دسیسه‌ها و نقشه‌های استکباری هشیار، بصیر و مقاوم باشیم و این دعوت دینی است.

انتهای پیام
captcha