عزت از دست رفته امت اسلام جز با وحدت بازنمی‌گردد
کد خبر: 3866466
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۳
حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی در مراسم معارفه دبیرکل جدید مجمع تقریب:

عزت از دست رفته امت اسلام جز با وحدت بازنمی‌گردد

گروه سیاسی ــ‌ حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی در مراسم معارفه دبیرکل جدید مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: امت اسلام اگر می‌خواهد به عزت از دست رفته خود برگردد، راهی جز اتحاد و برادری ندارد؛ امروز الحمدلله از رهبری‌های داهیانه مقام معظم رهبری بهره‌مندیم که حقاً و انصافاً بعد از رحلت امام(ره) این پرچم را در این سال‌ها به نحو احسن بلند کرده و اهداف اسلام و نظام را به پیش برده‌اند.

عزت از دست رفته امت اسلام جز با وحدت باز نمی‌گردد

به گزارش ایکنا؛ مراسم معارفه حجت‌الاسلام و المسلمین حمید شهریاری، دبیرکل جدید مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و تکریم و تجلیل از تلاش‌های مجدانه آیت‌الله محسن اراکی ساعت 9:30 صبح امروز، چهارشنبه 4 دی‌ماه، با پخش سرود مقدس جمهوری اسلامی و تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید و با حضور برخی مسئولان و شخصیت‌های علمی و فرهنگی از جمله حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی؛ رئیس دفتر مقام معظم رهبری، آیت‌الله محمدعلی تسخیری؛ مشاور عالی رهبر انقلاب در امور جهان اسلام و رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری؛ دادستان کل کشور، حجت‌الاسلام والمسلمین یونسی؛ مشاور رئیس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی‌فرد؛ امام جمعه موقت تهران، و ... در سالن همایش بصیرت مجتمع فرهنگی بسیج دانشجویی (13 آبان) آغاز شد.

آیت‌الله تسخیری در این مراسم در سخنانی تصریح کرد: تأسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب از خواسته‌های اجلاس بزرگ مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) و از درخواست‌های شیعیان از رهبر معظم انقلاب بود که این امر نشان‌دهنده وحدت مسیر مجمعین است چرا که هر دو مجمع برای ایجاد این هدف قرآنی بزرگ تشکیل شده است. البته اعتراضاتی از هر دو طرف(شیعه و سنی) نسبت به تشکیل مجمع جهانی تقریب انجام شد اما به این اعتراضات به خودی خود جواب داده شد و مشخص شد که وجود هر دو مجمع نیاز و ضرورت جهان اسلام بود و با توجه به درخواست ارائه شده در اجلاس بزرگ مجمع اهل بیت(ع) با حضور 80 کشور برای تأسیس مجمع تقریب، باید این کار انجام می‌گرفت.

وی با بیان اینکه این مجمع و فعالیت‌های آن بابرکت بوده، اظهار کرد: اولین دبیرکل مجمع مرحوم واعظ‌زاده بود که دوره ایشان دوره خوبی بود و پایه‌های تشکیلات و شروع خطوط حرکات مجمع شکل گرفت و طرح‌های علمی معاونت فرهنگی شروع شد. بعد از ایشان هم مدیریت مجمع به بنده واگذار شد و در این دوره هم خطوط فعالیت‌های مرحله قبلی تقویت و هم ارتباطات با مجامع بزرگ جهانی برقرار شد. در واقع مهم‌ترین شاخصه این دوره توسعه ارتباطات مجمع بود. پس از این دوره، آیت‌الله اراکی مدیریت مجمع را بر عهده گرفت و علاوه بر تقویت فعالیت‌های دوره قبل بیشتر به سمت بیرون آوردن تقریب از انحصار در بین علما به سوی اقشار و طبقات دیگر جامعه حرکت کردند و در این راستا موفق به تأسیس و تشکیل اتحادیه‌ها و مراکز متعدد شدند.

آیت‌الله تسخیری در ادامه برای حجت‌الاسلام والمسلمین شهریاری؛ دبیرکل جدید مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در این جایگاه آرزوی توفیق کرد.

در بخش بعدی مراسم، مولوی نذير احمد سلامی؛ نماينده مردم سيستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری در سخنانی تصریح کرد: جابجایی مدیران در سطوح بالای رسمی امری متداول در دنیا بین مسلمانان و غیر مسلمانان است که یک حکمت و فلسفه آن ایجاد نشاط و انتقال تجارب است. اداره کردن چنین ارگانی که امت را به وحدت دعوت می‌کند در این روزگار عمل بسیار سختی است و علاوه بر اینکه دشمنان به دنبال تفرقه امت اسلام است شاید مزاج برخی دوستان به وحدت نخورد و ایجاد مزاحمت کنند.

عزت از دست رفته امت اسلام جز با وحدت باز نمی‌گردد

وی افزود: رؤسای قبلی مجمع در انجام وظایف خود موفق شدند و دعای ما این است که حجت‌الاسلام شهریاری هم موفق باشند و ما این وعده را می‌دهیم که اهل سنت همچنان که با نظام بوده و هستند و با سه دبیرکل قبلی همکاری داشتند در کنار شما نیز هستند و همراهی خواهند کرد.

مولوی نذیر احمد سلامی با اشاره به فعالیت‌های دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: من بارها بیان کردم که خروجی و منافع این دانشگاه در جهت تأمین اهداف جمهوری اسلامی ایران از بسیاری کنفرانس‌هایی که برگزار می‌شود، بیشتر است و هر دبیر‌کل مجمع باید به این دانشگاه عنایت لازم را داشته باشد.

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین محمد محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری، ضمن ابلاغ سلام ایشان، متن حکم حضرت آیت‌الله خامنه‌ای برای انتصاب حجت‌الاسلام والمسلمین شهریاری به عنوان دبیرکل جدید مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی را قرائت کرد.

وی در سخنانی، با بیان اینکه مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با ابتکار رهبر معظم انقلاب در ۱۳۶۹ تشکیل شد، اظهار کرد: رؤسای قبلی مجمع منشأ خدمات بزرگی به مجمع بودند. من مطمئن هستم در زمان تصدی حجت‌الاسلام شهریاری هم این مجمع بهتر از گذشته خواهد بود و با نیروی جوانی و سوابق درخشان که از ایشان سراغ داریم مجمع کوشا و پویا به مسیر خود ادامه خواهد داد.

حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی اضافه کرد: از زمان صدر اسلام تا امروز همواره وحدت مورد هجمه دشمنان از جمله سلاطین بوده است؛ امام علی(ع) مورد هجمه قرار گرفت و خلفای اموی لعن و سب ایشان را ترویج کردند. در این دوران حدوداً هزار ساله، تنها نادرشاه به مسئله وحدت ورود کرد که ناکام ماند و شکست خورد. او از علما تقاضا کرد شیعه را به عنوان یکی از مذاهب اسلامی بشناسند و نامه‌ای به سلطان عثمانی نوشت و او را ترغیب به توجه به مسئله وحدت کرد که نتیجه‌ای نگرفت. در اثر همین اختلاف و تفرقه در دوران سلاطین صفوی و افشار هزاران انسان مسلمان شیعه و سنی در جنگ‌های خانمان برانداز بین این دو مذهب کشته شدند.

عزت از دست رفته امت اسلام جز با وحدت باز نمی‌گردد
رئیس دفتر مقام معظم رهبری یادآور شد: در آن دوران انگلیس نمایندگانی را به ایران و عثمانی فرستاد که هدف آن‌ها به جان هم انداختن این دو گروه بود، زیرا دولت عثمانی آن زمان تا قلب اروپا پیش رفته بود و کشوری وسیع و قدرتمند بود و انگلیسی‌ها از آن‌ها احساس خطر می‌کردند. آن‌ها دیدند تنها راه این است که بین شیعه و سنی اختلاف بیندازند و این کار را هم کردند، لذا در جنگ جهانی اول حکومت پابرجای عثمانی منهدم شد و کشورهای کوچک فراوانی از آن درست کردند.

وی با بیان اینکه سید‌جمال‌الدین اسدآبادی کوشش‌های فراوانی برای ایجاد وحدت کرد و شخصاً به عثمانی و بعد به مصر رفت و در مجله عروة‌الوثقی مقالات زیادی درباره وحدت اسلامی منتشر کرد، اظهار کرد: مرحوم آیت‌الله العظمی بروجردی نیز کوشش فراوانی در راستای وحدت اسلامی انجام داد و ارتباطاتی با الازهر مصر و مفتی بزرگ آن مرحوم شیخ محمود شلتوت برقرار کرد و با استدلال او را قانع کرد که شیعه هم یکی از مذاهب اسلامی است که منجر به فتوای معروف شیخ شلتوت شد.

رئیس دفتر مقام معظم رهبری افزود: این سند تاریخی باقی ماند و این از خدمات برجسته مرحوم آیت‌‌الله العظمی بروجردی است. ایشان یکی از برجسته‌ترین شاگردان آخوند خراسانی بود و زمانی که به قم آمدند با تحولی که در حوزه علمیه قم ایجاد کردند آن را احیا نمودند. مرحوم آیت‌الله العظمی بروجردی با دید وسیع و بلندی که داشتند اولین نماینده خود را به اروپا و کشور آلمان اعزام کردند و مسجد هامبورگ از آثار برجسته اقدامات ایشان است.

محمدی گلپایگانی اظهار کرد: ضربه‌ای که امروز امت اسلامی از تفرقه خورده در طول تاریخ بی‌سابقه است. ما منادی وحدت هستیم و در چشم ما هرکسی که شهادتین بگوید مسلمان است و خون و مالش محترم است و این خط مشی و اصل اساسی شیعه است. من به طور صریح عرض می‌کنم هر کس از شیعه و سنی از حلقومش ندای تفرقه بلند شود و سخنرانی و نوشته‌اش موجب اختلاف شود آن حلقوم قطعاً حلقوم شیطان است؛ امروز نیاز شدید به وحدت داریم و مشی جمهوری اسلامی ایران هم همین است.

وی بیان کرد: آیا قاطبه ملت فلسطین شیعه هستند یا سنی؟ همان احترامی که خون یک فلسطینی دارد همان احترام را نیز خون شیعه دارد. شب و روزی نیست که بر امت فلسطین بگذرد و شهیدی ندهند و خانه ای ویران نشود اما صدایی از مدعیان حقوق بشر در نمی‌آید. در حالی که نسبت به اتفاقات اخیر کشور کلی سر و صدا کردند. اگر مسلمانان متحد شوند دیر راهی برای استکبار جهانی، امریکا و انگلیس وجود نخواهد داشت.

محمدی گلپایگانی ابراز کرد: الان بیشترین ضربه از سمت حکام برخی کشورهای اسلامی به امت اسلامی وارد می‌شود. چرا پول مردم حجاز باید صرف فتنه شود. اینها فتنه‌گرانی هستند که اسم خادم‌الحرمین را بر خود گذاشته‌اند اما در دنیای اسلام خونریزی و جنایت می‌کنند و اموال مسلمانان را غارت و صرف عیش و نوش خود می‌کنند.

رئیس دفتر مقام معظم رهبری تصریح کرد: اگر می‌خواهیم به عزت از دست رفته خود برگردیم راهی جز اتحاد و برادری نداریم. امروز الحمدلله از رهبری‌های داهیانه مقام معظم رهبری بهره‌مند هستیم که حقاً و انصافاً بعد از رحلت امام(ره) این پرچم را در این سال‌ها به نحو احسن بلند کرده و اهداف اسلام و نظام را به پیش برده‌اند و با وجود همه مشکلات ایشان در کمال سلامتی، استوار و محکم ایستاده است و چشمان بیدار امت اسلامی هستند و حوادث را از قبل به صورت صحیح پیش‌بینی می‌کنند.

وی در پایان یادآور شد: ما روحانیون باید هرچه می‌توانیم در تقویت وحدت تلاش کنیم و اجازه ندهیم افراد تفرقه‌افکن میدان فعالیت پیدا کنند.

عزت از دست رفته امت اسلام جز با وحدت باز نمی‌گردد

در بخش دیگر این مراسم، حکم انتصاب حجت‌الاسلام والمسلمین شهریاری از سوی رئیس دفتر مقام معظم رهبری به وی تقدیم شد.

آیت‌الله محسن اراکی، دبیرکل سابق مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، سخنران بعدی این مراسم بود که در ابتدا با تشکر از رهبر معظم انقلاب برای اعتماد و شایسته دانستن وی برای تصدی مسئولیت دبیرکلی مجمع جهانی تقریب و قدردانی از شورای عالی مجمع در این مدت گفت: دوره گذشته، دوره بسیار سختی بود و شاید در طول سده‌های اخیر جهان اسلام کمتر دوره‌ای در عرصه چالش تقریب و وحدت شاهد اتفاقاتی نظیر سال‌های اخیر بودیم.

وی ادامه داد: در این دوره تمام دنیای استکبار با بسیج همه امکانات مادی، معنوی، لجستیکی و فکری برای ایجاد جنگ و تفرقه بین طوایف و فرق اسلامی وارد کار شدند و در این میان آن کس که پرچمدار و فرمانده جبهه وحدت و نبرد علیه جبهه تفرقه‌گرا بود مقام معظم رهبری بود.

اراکی بیان کرد: نهادهای جمهوری اسلامی از جمله مجمع جهانی تقریب نیز در رکاب ایشان در این جبهه به جنگ بسیار سخت علیه تفرقه‌گرایان پرداخت و امروز که به پشت سر خود نگاه می‌کنیم شاهدیم که جبهه وحدت‌گرا به رهبری مقام معظم رهبری توانست پیروز از این نبرد بیرون بیاید.

عزت از دست رفته امت اسلام جز با وحدت باز نمی‌گردد

وی تأکید کرد: یکی از مهم‌ترین دستاوردهای نظام و موفقیت‌های رهبر معظم انقلاب در جریان رهبری جهان اسلام عملکرد موفقی است که در طول دوران سخت گذشته از خود نشان دادند و نظام اسلامی توانست جریان تفرقه‌گرا را شکست دهد و همانطور که در حکم رهبر معظم انقلاب آمده نشانه‌های شکست این جریان بر همگان آشکار شده است.

آیت‌الله اراکی در پایان با آرزوی تداوم رهبری آیت‌الله خامنه‌ای و شکرگزاری بر این نعمت برای حجت‌الاسلام و المسلمین شهریاری در این مسئولیت آرزوی توفیق کرد.

برای مشاهده گزارش تصویری این مراسم اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام
captcha