سعید رحمانی، داور مسابقات قرآن ملی كشورمان در حاشیه داوری مرحله استانی سی و نهمین دوره مسابقات قرآن اوقاف در فارس در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایكنا) از فارس، با اشاره به سبك تلاوتهای قرا در این مسابقات گفت: سبك تلاوت قرای استان فارس به تبع كشور است و متأسفانه آسیبی كه در كشور داریم این است كه سبكهای تلاوت تقریباً كلیشهای شده و همه یك جور میخوانند.
وی با تصریح اینكه این مسئله دارای مزایا و معایبی است، افزود: ما طعم تلاوتهای خوب و خلاقانه را كمتر میبینیم و تقریباً تلاوتها كلیشهای شده و همه با 5 الی 10 درصد تفاوت تلاوت میكنند اما طعم جدیدی از تلاوت را نمیشنویم.
بخشی از این كلیشهای بودن تلاوتها به ذات مسابقات باز میگردد رحمانی ادامه داد: شاید ما باید بر روی این مسئله كار كنیم تا بتوانیم تلاوتهای جدید و خلاقانه را از قرای خود بشنویم البته بخشی از این مسئله به ذات مسابقات قرآن باز میگردد كه ما از قرا یك چیز را در مسابقات میخواهیم و همه هم به سمت یك محور خاص میروند اما اینكه در این محور خاص ابداع و نوآوری و یك هنرمندی ویژه باشد، كمتر مشاهده میشود و این مسئله نه تنها در استان فارس بلكه در همه كشور وجود دارد.
عضو شورای عالی قرآن در ادامه سخنان خود به وضعیت تلاوت قرای فارس در سی و نهمین دوره مسابقات قرآن اوقاف اشاره كرد و گفت: مجموعاً روند پیشرفت قرا در مجموع خوب است اما از برخیها با توجه به ظرفیتها و پتانسیلی كه دارند، انتظار بیشتری داشتیم.
مسئولان قرآنی فارس ارتباط بیشتری با نخبگان برقرار كنند وی با تأكید بر اینكه استان فارس میتواند هم در زمینه حفظ، هم تحقیق و هم ترتیل بیش از اینها بدرخشد، زیرا دارای پتانسیل خوبی است، گفت: البته این مسئله منوط به آن است كه سرمایهگذاری خوبی بر روی نخبگان قرآنی استان شود و مسئولان قرآنی استان هم بتوانند با این افراد ارتباط خوبی برقرار كنند.
لزوم برنامهریزی 5 ساله برای نخبگان قرآنی فارسرحمانی خواستار سرمایهگذاری ویژه بر روی نخبگان قرآنی فارس شد و گفت: شاید اكنون عجیب باشد كه بگوییم فارس زمانی در رشته قرائت رتبه نخست كشور را كسب خواهد كرد اما اگر یك برنامهریزی مدون 5 ساله و منظم برای قرای این استان طرحریزی شود من قول میدهم كه نفرات اول و فینالیستهای مسابقات سراسری قرآن در كشور از استان فارس باشد.
عضو شورای عالی قرآن اضافه كرد: این مسئله منوط به آن است كه ابتدا نخبگان قرآنی استان فارس به خوبی درك شوند و برای آنها سرمایهگذاری كرده و پیشرفت آنها نیز مرتب رصد شده تا نقایص آنها هم برطرف شود.