بنگاه‌های تجاری کشور سیاسی شده‌اند/ سودهای بانکی؛ عامل تورم
کد خبر: 2975577
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۰
در برنامه «مناظره» مطرح شد:

بنگاه‌های تجاری کشور سیاسی شده‌اند/ سودهای بانکی؛ عامل تورم

گروه اقتصاد: آخرین برنامه «مناظره» در سال ۹۳ با موضوع تنظیم بازار شب عید، عصر جمعه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، آخرین برنامه «مناظره» در سال 93 با موضوع تنظیم بازار شب عید، عصر جمعه، 22 اسفند 93 با حضور حبیب امینی، مدیرکل دام و طیور و نماینده وزارت جهاد کشاورزی، نادرقاضی‌پور، نماینده وعضو کمیسیون ویژه تولید ملی مجلس شورای اسلامی، سیدمهدی کلاته‌رحمانی، قائم مقام سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، علی مژدهی رئیس سازمان تعزیرات حکومتی و مینا مهرنوش مشاور رئیس و نماینده اتاق اصناف ایران برگزار شد.

اقدامات وزارت جهاد کشاورزی برای تنظیم بازار شب عید

براساس این گزارش، حبیب امینی، مدیرکل دام و طیور و نماینده وزارت جهاد کشاورزی، با بیان اینکه 150 هزار تن مرغ منجمد از تولید د اخل کشور برای اولین بار تأمین و به منظور ذخایر استراتژیک انجام شده است عنوان کرد: اولین سال که نهادهای استراتژیک از تولید کشور تامین می‌شود.

امینی افزود: تولید مرغ منجمد با همکاری سازمان دامپزشکی صورت پذیرفته است. در کلیه استان‌ها مرغ منجمد وجود دارد و برای استان‌هایی که مسافرخیز است به حدکافی مرغ ارسال شده است.

وی ادامه داد: امیدواریم بتوانیم با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط نیازهای سراسر کشور را تأمین کنیم .

مدیرکل دام و طیور و نماینده وزارت جهاد کشاروزی گفت: وضعیت تولید 2 میلیون تن در سال است و ظرفیت زیربنای تولید طیور به میزانی است که می‌توانیم نیازهای کشورهای همسایه را نیز تأمین کنیم.

در تهیه مواد اولیه رانت وجود دارد

نادرقاضی‌پور نماینده وعضو کمیسیون ویژه تولید ملی مجلس شورای اسلامی در ابتدای سخنانش گفت: قیمت تمام شده کالاها در ایران گران است و در تهیه مواد اولیه رانت وجود دارد. به عقیده بنده نظارت باید حاکمتی باشد.

قاضی پور افزود: ارز مبادله‌ای جایگزین ارز مرجع شده است و تغییر ایجاده نشده است. 

نماینده وعضو کمیسیون ویژه تولید ملی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: 28 کشتی شکر وارد کشور شده است که مشکلات زیادی برای کارخانجات قند و شکر ایجاد کرده است.

سیدمهدی کلاته‌رحمانی، قائم مقام سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، تنظیم بازار را بحث حاکمیتی دانست و افزود: تصدی‌گری بازار را می توانیم به اصناف واگذار کنیم اما نظارت را خیر.

کلاته‌رحمانی گفت: زنجیره ی تولید اصناف موارد متفاوتی در آن دخیل است. امسال برنامه‌ای که دولت در 9 سال گذشته پیگیری کرده است انجام شده و دولت می‌تواند کل بازار را به اصناف و تولیدکنندگان واگذار کند اما تنظیم بازار را خیر.

قائم مقام سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در ادامه عنوان کرد: دولت قصد گرفتن جای اصناف را ندارد و چون مدعی‌العموم است باید تمام اصناف را در جای خود مشخص کند.

علی مژدهی، رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در ابتدای بحث گفت: کلیه امور تعزیراتی بخش دولتی و غیردولتی به قوه مجریه محول شده است و دو سازمان تعزیرات حکومتی و بازرسی و نظارت تشکیل شده است.

نظارت بر بازار فقط مختص روزهای پایانی سال نباشد

مژدهی افزود: وظیفه بازرسی و نظارت، بازرسی و نظارت به قیمت کالا و خدمات است. تشکیل پرونده و اظهارنظر کارشناسی است و تعزیرات وظیفه اجرای حکم را دارد.

رئیس سازمان تعزیرات حکومتی ادامه داد: در 11 ماه گذشته بیش از 200 هزار بازرسی و 7 الی 8 هزار پرونده بازرسی و رسیدگی شده است.

مینا مهرنوش، مشاور رئیس و نماینده اتاق اصناف ایران گفت: کمیته‌ای به نام تنظیم بازار تشکیل شده که در آن بحث عرضه و تقاضا مطرح است.

وی افزود: به طور تاریخی نزدیک عید بحث تنظیم بازار مطرح می‌شود که این بحث ذی‌نفعان زیادی از جمله مردم، وزارتخانه‌ها، اصناف، مجلس و ... دارد.

مشاور رئیس و نماینده اتاق اصناف ایران سپردن نظارت بر بازار به اصناف را اقدام درستی خواند و گفت: افراد و گروه‌های مختلف در بحث تنظیم بازار باید مورد توجه قرار گیرند و بررسی این موضوع تنها به روزهای پایانی سال متخص نباشد.

حبیب امینی، مدیرکل دام و طیور و نماینده وزارت جهاد کشاورزی در خصوص تنظیم بازار شب عید اظهار داشت:امسال وزارت جهاد کشاورزی از کلیه تولیدات داخلی برای تنظیم بازار داخلی شب عید استفاده کرده است و در همین راستا 150 هزار تن مرع تولید داخلی نیازهای بازار را تامین کرده است.

وی افزود: خوشبختانه بسیاری از اتحادیه‌های گوشت قرمر و مرغ و تخم مرغ صادر کننده شده‌اند.

امینی تصریح کرد: از طرفی دولت در جهت حمایت از قشر ضعیف جامعه سبد حمایتی را در نظر گرفته است و علاوه بر این دولت حدود  2000 تا 2600 تومان یارانه پرداخت می‌کند تا از این طریق بتواند کمکی به اقشار مختلف کشور داشته باشد.

مدیرکل دام و طیور و نماینده وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: با تلاش‌های صورت گرفته هیچگونه کمبودی از جهت تامین مرغ و گوشت قرمز وجود ندارد و علاوه بر این می‌توانیم به صادرات نیز بپردازیم.

وی در پایان اظهار داشت: یکی از دغدغه‌های اصلی تولید کنندگان خرید محصولات تولید شده آنها بود که با اقدامات صورت گرفته از سوی دولت رفع شد و توجه به این نکته ضروری است که نظارت بخشی از مدیریت بازار است و با توجه به اینکه وزارت جهاد کشاورزی تأمین کننده است، ابزار نظارتی ندارد.

بنگاه‌های تجارتی ما سیاسی شده‌اند

نادر قاضی‌پور، نماینده وعضو کمیسیون ویژه تولید ملی مجلس شورای اسلامی در خصوص تنظیم بازار شب عید اظهار داشت: تنظیم بازار در اکثر استان‌ها تشکیل نشده است و وزارت صنعت، معدن، تجارت باید هم زمان بر تولید و توزیع نظارت داشته باشد.

وی افزود: هنگام تصویب قانون نمایندگان اصناف حضور داشتند و با وجود مخالفت برخی از آن‌ها و نمایندگان، این قانون تصویب شد.

قاضی‌پور با بیان اینکه متاسفانه بنگاه‌های تجارتی ما سیاسی شده است، گفت: مردم به دنبال عامل اصلی گرانی‌ها هستند تا این معضل هرچه سریعتر رفع شود، اما توجه به این نکته لازم است که نرخ سودهای بانکی، تورم و واردات از جمله عوامل مهم گرانی است.

دولت و اصناف را در مقابل یکدیگر فرض کنیم صحیح نیست

سیدمهدی کلاته‌رحمانی، قائم مقام سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در خصوص تنظیم بازار شب عید اظهار داشت: تنظیم بازار، ساختار خاصی دارد و معاون اول رئیس جمهور وظیفه ریاست بر این سازمان را دارد و عملکرد این سازمان به گونه ای است که از کلیه دستگاه‌ها در این سازمان حضور و دخالت دارند.

وی افزود: همه ما باید مجری قانون باشیم و و در قانون نیز شیوه فعلی برای این سارمان تعریف شده است و اینکه دولت و اصناف را در مقابل یکدیگر فرض کنیم صحیح نیست.

کلاته رحمانی تصریح کرد: در تمام استان‌های کشور، استاندار نماینده رئیس جمهور و رئیس کارگروه تنظیم بازار است.

قائم مقام سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در ادامه تاکید کرد: ما مجری قانون هستیم پس اگر مشکلی وجود دارد، یا مشکل در اجرای قانون وضع شده است یا در نظارت بر اجرای آن کاستی‌هایی وجو دارد.

وی افزود: امسال به نفع تولید‌کننده عمل کرده‌ایم و براساس تولیدات داخلی بازار را تأمین خواهیم کرد.

قائم مقام سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در پایان در خصوص نقش بازار سرمایه در تنظیم بازار اظهار داشت: بورس معاملات را کنترل و شفاف می‌کند و وظیفه تنظیم بازار را بر عهده ندارد.

 نمی‌توان با برخوردهای چکشی تمام مشکلات را پاسخگو بود

علی مژدهی، رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در خصوص تنظیم بازار شب عید اظهار داشت: از نظر من مردم در جهت احقاق حقوق خود عملکرد ضعیفی دارند.

وی در خصوص شکایات مردم اظهار داشت: از سال 91 تا 93، حدود 3 درصد پرونده‌های تشکیل شده شکایات مردم است یعنی از 2384 هزار پرونده، 78 هزار پرونده شکایت مردم است.

رئیس سازمان تعزیرات حکومتی تاکید کرد: مردم باید شکایات خود را به 124 اطلاع دهند تا به حقوق آن‌ها رسدگی شود.

وی افزود: بیشتر مشکلات ما به نظارت و کنترل برمی‌گردد زیرا در روزهای پایانی سال، گرانی و مسکلات این حوزه پررنگ‌تر می‌شود.

مژدهی تصریح کرد: بیشترین مشکلات فعلی در کشور، نظام توزیع است زیرا هنگامی که بحث نوسانات ارزی پیش آمد سرنوشت برخی کالاهای وارداتی پیش آمد زیرا در سیستم توزیع ما امکان احتکار، گران‌فروشی و... است  اما نمی توان با برخوردهای چکشی تمام مشکلات را پاسخگو بود.

وی در ادامه در خصوص جریمه متخلفان اظهار داشت: در قانون سال 92 جریمه ها تا 10 برابر  میزان گران‌فروشی و تخلف پیش رفته است و متناسب با تخلف صورت گرفته جریمه‌ای در نظر گرفته شده است. مژدهی رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در پایان اظهار داشت: نگرانی مردم بیشتر از گرانی است تا گران فروشی.

 یک میلیون واحد صنفی بدون مجوز داریم

مینا مهرنوش مشاور رئیس و نماینده اتاق اصناف ایران تنظیم بازار شب عید اظهار داشت: کلیه مباحث تولید ناخالص داخلی به درصد واردات و صادرات است که 80 درصد واردات، کالاهای وارداتی و واسطه‌ای است که به تولید کمک می‌کند.

وی در خصوص واردات شکر اظهار داشت: امسال ثبت سفارش شکر نداشتیم و برای کمک به تولید کنندگان از ثبت سفارش سال‌های گذشته استفاده شده است.

مهرنوش با بیان اینکه اگر نظارت دست اصناف نباشد، جون از جنس خودشان نیستند، تأثیرگذار نخواهد بود، گفت: یک میلیون واحد صنفی بدون مجوز داریم.

مشاور رئیس و نماینده اتاق اصناف ایران در ادامه افزود: متاسفانه در تولید کشور دنبال عامل خارجی هستیم.

مهرنوش در خصوص اعتراض برخی از فروشندگان آجیل و خشکبار مبنی بر واردات آن‌ها اظهرا داشت: براساس پیگیری‌های صورت گرفته هیچگونه آجیل و خشکبار وارداتی از مبادی رسمی نداشته‌ایم و متاسفانه کلیه آجبل و خشکبار غیرایرانی، قاچاق است.

captcha