به گزارش ایکنا از فارس، دومین جلسه کارگروه سازگاری با کمآبی استان فارس با چهار دستورکار شامل ارائه گزارش عملکرد این کارگروه و طرح احیا و تعادل بخشی سال ۱۴۰۳، ارائه برنامه عملیاتی طرح احیا و تعادلبخشی سال ۱۴۰۴، بررسی درخواست فرمانداری رستم در مورد کشت برنج و بررسی امکانسنجی بخشنامه الزام کشاورزان بزرگ به ایجاد نیروگاه خورشیدی دوشنبه، ۱۲ خردادماه در شیراز برگزار شد.
سیاوش بدری، مدیرعامل شرکت آب منطقهای و دبیر کارگروه سازگاری با کمآبی فارس در این نشست، با اشاره به کاهش چشمگیر حجم ذخیره آبهای سطحی و کاهش میانگین بارندگی در این استان، خواستار توجه جدیتر به مباحث مرتبط با حفاظت از منابع محدود آب شد.
وی ضمن اشاره به اینکه امسال با کاهش ۴۴ درصدی بارندگی در مقایسه با میانگین بلندمدت و کاهش چشمگیر حجم ذخیره سدهای فارس مواجه هستیم، بر لزوم تمرکز بیشتر بر برنامههای عملیاتی در حوزه مدیریت مصرف آب و اهمیت دادن به جلسات و برنامههای مرتبط با دستورالعمل کارگروه سازگاری با کمآبی استان تأکید کرد.
دبیر کارگروه سازگاری با کمآبی فارس اضافه کرد: آمار و اطلاعات ارائه شده در خصوص عملکرد دستگاههای عضو این کارگروه در راستای حفاظت و صیانت از منابع آب استان، به نوعی خوداظهاری بوده و اتکا به آن نیازمند تعیین مرجعی برای راستیآزمایی است.
مدیرعامل آب منطقهای فارس با اشاره به وجود تعداد زیادی چاه غیرمجاز در فارس و اینکه سالانه بخش قابل توجهی از این چاهها طبق قانون پُر و مصلوبالمنفعه میشود، گفت: فارس در این زمینه جزو استانهای اول کشور است.
بدری ضمن یادآوری اینکه تاکنون نزدیک ۲۸ هزار دستگاه کنتور هوشمند روی چاههای دارای پروانه نصب شده است، بیان کرد: برنامههای طرح احیا و تعادلبخشی منابع آب با جدیت تمام در حال عملیاتی شدن است.
محمود رضایی کوچی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و رئیس کارگروه سازگاری با کمآبی فارس نیز در این جلسه، اهمیت توجه به مصوبات این کارگروه در راستای کاهش حداکثری تبعات کاهش بارندگی و حجم ذخایر منابع آبی استان را متذکر شد.
وی همچنین ضمن تأکید بر اجرایی شدن مصوبه ممنوعیت کشت برنج با استفاده از منابع آب زیرزمینی در نقاط مختلف فارس، لزوم بررسی دقیق و امکانسنجی تأمین برق خورشیدی توسط کشاورزان بزرگ مقیاس این استان را یادآور شد.
انتهای پیام