کد خبر: 4275027
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۷

تلاش برای فراهم‌سازی بازگشت سعادتمندانه زندانیان به اجتماع

دادستان عمومی انقلاب مرکز فارس گفت: هدف از اعمال مجازات حبس اصلاح و تربیت مجرمان و فراهم‌سازی بازگشت سعادتمندانه آنان به اجتماع است، از این‌رو توسعه تعامل و همکاری‌ها با مجموعه مدیریت زندان‌ها در راستای تحقق این رویکرد و انتظار جامعه از دستگاه قضایی در دستور کار قرار دارد.

کامران میرحاجی، دادستان عمومی انقلاب مرکز فارسبه گزارش ایکنا از فارس، کامران میرحاجی، دادستان عمومی انقلاب مرکز فارس، امروز، 17 فروردین‌ماه در نشست با مدیرکل زندان‌ها، معاونان مدیرکل، جمعی از رؤسای ادارات ستادی و مدیران زندان‌های شیراز اظهار کرد: برای تحقق سیاست‌های قوه قضائیه در حوزه زندان‌ها و امور زندانیان به صورت شبانه‌روزی تلاش خواهیم کرد.

وی افزود: هدف از اعمال مجازات حبس اصلاح و تربیت مجرمان و فراهم‌سازی بازگشت سعادتمندانه آنان به اجتماع است، از این‌رو توسعه تعامل و همکاری‌ها با مجموعه مدیریت زندان‌ها در راستای تحقق این رویکرد و انتظار جامعه از دستگاه قضایی در دستور کار قرار دارد.

دادستان عمومی انقلاب مرکز فارس با تأکید بر اینکه هیچ اصراری بر نگهداری زندانیان در زندان وجود ندارد، گفت: بارها تأکید شده که زندان مجازاتی محدود است که باید در حد ضرورت و برای آنان که راهکاری جز هدایت آن‌ها به زندان وجود ندارد، استفاده شود، بنابراین در عین اقتدار قضایی در برخورد و مهار مجرمان حرفه‌ای و سازمان‌یافته، برای سایر افرادی که می‌توان در زندان نگهداری نشوند، از همه ظرفیت‌های قانونی استفاده خواهیم کرد تا شاهد کنترل و کاهش جمعیت کیفری در این عرصه باشیم.

وی همچنین استفاده از ظرفیت صلح‌یاران و نهادهای صلح و سازش برای اخذ رضایت از شکات و فصل دعاوی را موضوع مهمی خواند که باید در روند کاهش جمعیت کیفری برای آن سهم و نقش تعیین شود و سپس افزود: در اصلاح ساختار شورای معاونان دادستانی به این موضوع توجه ویژه معطوف شده و حتماً به‌عنوان وحدت رویه فعالیت معمول خواهد شد که قضات دادسراها و همچنین با تأکیدات رئیس‌کل دادگستری استان حوزه‌های دادگاه‌ها نیز ظرفیت‌های لازم برای کاهش آمار زندانیان و اعطای تسهیلات به زندانیان واجد شرایط و همچنین لحاظ رضایت حاصل از نشست‌های صلح و سازش در کاهش شدت مجازات‌ها مدنظر حوزه‌های قضایی استان قرار گیرد.

عضو شورای قضایی استان فارس همچنین ارتقای کارایی عملکرد انجمن‌های حمایت زندانیان در سال جاری را نیز مورد تأکید قرار داد و گفت: در تعامل با اداره‌کل زندان‌ها شاخص‌های ارتقای کارایی و بهره‌وری تبیین تحت پیگیری دقیق قرار می‌گیرد.

میرحاجی افزود: بازدید هدفمند راجع قضایی و قضات دادگاه‌ها و دادسراها از زندان مورد مطالبه جدی این دادستانی است و از طریق معاونت امور زندان‌های رئیس کل دادگستری، ظرفیت‌های تعاملی و هماهنگی بین دادگاه‌ها و دادسراها برای نیل به اهداف سند تحول قضایی در حوزه زندان‌ها و امور زندانیان دنبال می‌شود.

دادستان عمومی انقلاب مرکز فارس با تأکید بر اینکه کنترل و کاهش هدفمند جمعیت کیفری متوجه افرادی است که یا فاقد سابقه کیفری هستند، یا جرم و تبهکاری پیشه و عادت آن‌ها نیست و یا جرائم غیر مهم و غیر مؤثر داشته‌اند، گفت: استفاده هدفمند از مجازات زندان به‌عنوان آخرین راهکار در روند رسیدگی به جرائم و همچنین حبس هدفمند به معنای آنکه روند نگهداری و تأثیرپذیری زندانی از آموزه‌های اصلاحی تربیتی و توانمندسازی مورد رصد مراجع قضایی باشد، قطعاً به کنترل و کاهش هدفمند جمعیت کیفری می‌انجامد که این محورها در نشست‌های متعددی که با مدیریت زندان‌های استان خواهیم داشت به‌صورت علمی کیفی و کارشناسی پیگیری خواهد شد.

اسحاق ابراهیمی، مدیرکل زندان‌های فارس هم در این نشست، رویکرد نوین مدیریت زندان‌های استان در سال جدید را بر پایه اقدامات علمی، تحول پویایی و ارتقای بهره‌وری و تحقق فراگیر سند تحول قضایی در زندان‌های استان برای سال جدید توصیف کرد و افزود: در رویکرد نوین میزان اثرگذاری سازوکار زندان‌بانی در اصلاح و تربیت زندانیان آموزش آنان و عدم عود بزه در افراد آزادشده و کاهش بازگشت مجدد آنان به زندان مبنا قرار گرفته است.

وی با تأکید بر نقش و جایگاه مهم نهاد دادستانی در کنترل و کاهش هدفمند جمعیت کیفری، از آمادگی اداره‌کل برای توسعه تعاملات در مرکز استان و شهرستان‌ها با حوزه دادسراها برای پیگیری مؤثر این اولویت مهمه قوه قضائیه خبر داد و گفت: تراکم جمعیت کیفری و افزایش آمار زندانیان تبعات متعددی را در اجرای برنامه‌ها و تکالیف تأمینی و تربیتی نظام زندان‌بانی به دنبال دارد که این اداره‌کل درصدد است آثار آن را از طریق پیگیری هدفمند کاهش جمعیت کیفری و تحقق آن در پرتو تعامل فی مابین دستگاه قضا و زندان به حداقل‌ها کاهش دهد.

ابراهیمی در پایان نقش و سهم بازدید هدفمند قضات در زندان‌ها را یادآور شد و گفت: بازدید هدفمند مراجع قضایی از زندان از مصادیق عدالت کیفری، نظارت بر فرایند اصلاح و تربیت مجرمان و کاهش هدفمند جمعیت کیفری است که در این عرصه نیز با دستگاه قضایی نهایت همکاری و تعامل انجام خواهد شد.

انتهای پیام
captcha