کد خبر: 4275021
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۰

تأثیر «هنر درمانی» بر کاهش اضطراب دانشجویان

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تأکید بر نقش مهم هنر درمانی در کاهش اضطراب دانشجویان، این روش را به‌عنوان یک ابزار خلاقانه و مؤثر معرفی کرد.

تأثیر «هنر درمانی»آرش مانی، روانشناس و‌ دکترای تخصصی علوم اعصاب شناختی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفت‌وگو با ایکنا از فارس، بر اثربخشی سایکودراما «هنر درمانی» بر دانشجویان، به‌ویژه دانشجویان پزشکی در مقطع بالینی تأکید کرد و گفت: هنر درمانی یکی از روش‌های خلاقانه و تأثیرگذار در درمان‌های روانشناختی است که می‌تواند به کاهش اضطراب دانشجویان کمک کند.

وی افزود: این روش به‌جای تکیه صرف بر کلام از بازی نقش، بازآفرینی موقعیت‌های واقعی یا خیالی و تعاملات بین‌فردی در یک فضای گروهی و ایمن استفاده می‌کند که توسط جاکوب مورنو بنیان‌گذاری شد و در آن فرد با بازی کردن نقش خود یا دیگران به درک عمیق‌تری از احساسات، افکار و تعارض‌های درونی‌اش دست می‌یابد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تأکید بر اینکه هنر درمانی، روایتی از رهایی در صحنه‌ای ایمن است، اظهار کرد: برای دانشجویان پزشکی به‌ویژه در مقطع بالینی، هنر درمانی می‌تواند ابزاری قدرتمند برای مدیریت و کاهش فشارهای روانی ناشی از تحصیل و حضور در محیط‌های بالینی پراسترس باشد.

مانی ادامه داد: این دانشجویان علاوه بر بار علمی سنگین با اضطراب ناشی از مواجهه با رنج، مرگ، اشتباه احتمالی و انتظارات بالا از سوی اساتید و خانواده مواجه‌ هستند که این ترکیب می‌تواند زمینه‌ساز بروز فرسودگی، اضطراب، احساس بی‌کفایتی و حتی اختلالات خلقی شود.

وی با اشاره به اینکه هنر درمانی به دانشجویان کمک می‌کند تا بدون داوری شدن در فضایی امن، تجربه‌های چالش‌برانگیز خود را بازسازی کنند، بیان کرد: حتی هنر درمانی باعث می‌شود که فرد با نگاه از منظر دیگری، احساسات سرکوب‌شده خود را بیان کند و در نهایت احساس درک، تخلیه هیجانی و انسجام روانی بیشتری را تجربه کنند.

این استاد دانشگاه افزود: همچنین در هنر درمانی‌های گروهی دانشجویان درمی‌یابند که تنها نیستند و بسیاری از تجربه‌های درونی‌شان مشترک با دیگران است؛ این خود می‌تواند موجب کاهش حس انزوا و افزایش همدلی و حمایت اجتماعی شود.

مانی در پایان با تأکید بر اینکه ‌«هنر درمانی» فرصتی فراهم می‌کند تا دانشجویان فهم عمیق‌تری از خود برسند، یادآور شد: بلکه با افزایش تاب‌آوری هیجانی، دانشجویان می‌توانند با چالش‌های حرفه‌ای آینده‌ خود نیز به صورت توانمندتر و سالم‌تر مواجه شوند.

انتهای پیام
captcha