کد خبر: 4252933
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۸

صنعت‌گران پژوهشگر در فارس تجلیل شدند

در جشنواره «صنایع پیشرو در حمایت و کاربست پژوهش و فناوری» که همزمان با هفته پژوهش در فارس برگزار شد، از 35 واحد صنعتی و معدنی برتر در حوزه پژوهش و فناوری تجلیل شد.

تجلیل از صنعت‌گران پژوهشگر، فارسبه گزارش ایکنا از فارس، همزمان با هفته پژوهش و فناوری، نخستین جشنواره «صنایع پیشرو در حمایت و کاربست پژوهش و فناوری» در اداره‌کل صمت فارس با حضور صنعتگران و معدن‌کاران پژوهشگر، امروز، 18 آذرماه در شیراز برگزار شد.

در این جشنواره که برای نخستین بار در فارس برگزار شد، از ۳۵ واحد صنعتی و معدنی برتر فعال در حوزه پژوهش و فناوری و تحقیق و توسعه تجلیل شد.

حمیدرضا ایزدی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس در این مراسم با بیان اینکه هفته پژوهش فرصت مناسبی برای تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآور در حوزه صنایع، معادن واحدهای صنفی و تجاری است‌، گفت: تعداد ۸۹ واحد صنعتی، معدنی و تجاری مجموعه آثار، دستاوردها، فعالیت‌ها، نوآوری‌ها، پژوهش‌ها و فناوری‌های به‌روز خود به دبیرخانه اداره‌کل صمت را برای جشنواره «صنایع پیشرو» ارسال کردند.

وی ادامه داد: در این جشنواره ضمن بررسی، ارزیابی و کارشناسی تخصصی آثار ارسالی و داوری‌های فنی و علمی توسط اساتید و کارشناسان برجسته و استانی، تعداد ۳۵ واحد به‌عنوان واحدهای برتر پژوهشی و فناور ی و تحقیق توسعه در جشنواره تجلیلی شدند.

مدیرکل صمت فارس تصریح کرد: هفته پژوهش برآیند تلاش‌هایی است که پژوهشگران در حوزه‌های مختلف اقتصادی یعنی صنعت معدن، تجارت و اصناف انجام داده‌اند؛ برگزیدگان در این جشنواره طبق شاخص‌ها و دستورالعمل ابلاغی در طول یک سال گذشته انتخاب شده‌اند.

ایزدی افزود: سه مقوله اساسی برای معرفی برگزیدگان تعریف شده بود؛ در مرحله نخست واحدهایی به‌عنوان واحد برگزیده انتخاب شدند که از واحد تحقیق و توسعه بهره می‌بردند، همچنین واحدهایی که از اعتبارات مالیاتی برای بخش تحقیق و پژوهش استفاده کرده و در طول یک سال گذشته فعالیت‌های پژوهشی و تحقیق و توسعه‌ای انجام داده‌اند مورد تقدیر قرار گرفتند.

مدیرکل صمت فارس اضافه کرد: در سالیان گذشته هم برخی واحدها کارهای خوبی انجام داده بودند، اما امسال واحدهای برتر براساس این شاخص‌ها معرفی شدند.

ایزدی با بیان اینکه هفته پژوهش فرصت مناسبی برای تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآور در حوزه صنایع، معادن واحدهای صنفی و تجاری است‌، گفت: بدون شک پیشرفت هر واحد اقتصادی در گرو فعال بودن بخش تحقیق و پژوهش است.

وی بیان کرد: در حال حاضر حدود ۲۴۰ پروانه تحقیق و پژوهش در سازمان صمت به‌صورت رسمی برای واحدهای مشمول صادر شده است، البته هنوز هم واحدهایی هستند که از بخش تحقیق و پژوهش بهره می‌برند که هنوز مجوز خدمات فنی و مهندسی را دریافت نکرده‌اند.

مدیرکل صمت فارس همچنین با بیان اینکه هر واحد صنعتی برای پویایی و رشد خود نیاز به بخش تحقیق و پژوهش دارد، از چهار هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی، ۷۰۰ واحد معدنی و ۱۵ هزار واحد صنفی تولیدی که از سازمان صمت مجوز دارند تقاضا کرد که برای رشد و پویایی حتما بخش تحقیق و توسعه را در واحدهای خود راه‌اندازی کنند.

ایزدی گفت: برخی مدیران واحدهای صنعتی تصور می‌کنند که‌ اگر در بخش تحقیق و پژوهش هزینه شود، این هزینه بازگشت ندارد در صورتی که پویایی و رشد بخش تولیدی در گرو قوی بودن بخش تحقیق و توسعه است.

وی افزود: ممکن است محصولی که تولید می‌شود و خدماتی که به جامعه ارائه می‌شود بهترین کیفیت و کمترین قیمت را داشته باشد، اما نباید فراموش کنیم که رقبا هم در حال تلاش هستند و اگر بخواهیم خود را از قافله رقبا عقب بیندازیم و نسبت به تحقیق، پژوهش و توسعه بی‌توجه باشیم محکوم به شکست خواهیم بود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس یادآور شد: متأسفانه این دیدگاه در بین مدیران واحدهای اقتصادی وجود دارد که تحقیق و توسعه را هزینه می‌دانند در صورتی که هزینه‌ای که در تحقیق و توسعه می‌شود قطعاً سودآوری خواهد داشت.

ایزدی افزود: خوشبختانه در حال حاضر برخی واحدهای صنعتی فارس سنت‌شکنی کرده‌اند و از روش‌هایی سنتی فاصله گرفته و تکنولوژی را وارد بخش تولید کرده‌اند؛ بدون شک در آینده‌ای نزدیک شاهد نتایج مطلوبی از این اقدام خوب خواهیم بود.

وی با تأکید بر اینکه تغییر توسعه و تغییر روند تولید باید انجام شود، گفت: اگر بخواهیم در بازاری که هر روز با تکنولوژی و تغییرات جدید رو‌به‌رو است، سرپا باشیم باید محصولات تولیدی، صادرات‌محور شوند تا رقابت خوبی با بازارهای جهانی داشته باشند.

انتهای پیام
captcha