به گزارش ایکنا از فارس، به منظور اجرای طرحهایی برای توسعه کتابخوانی در جامعه عشایر فارس، محمدحسین فیروزی، مدیر کل کتابخانههای عمومی فارس امروز، ۸ آذرماه در جلسهای با میثم رضازاده، مدیر آموزش و پرورش عشایر استان و نماینده ادارهکل امور عشایر فارس دیدار و گفتوگو کرد.
اجرای طرحهای سفیر کتاب، دومین مرحله اردوی کتابخوانی عشایر، پیک هدهدسفید و جشنواره کتابخوانی دانشآموزان عشایر در ماههای پایانی سال جاری از جمله نتیجه این نشست بود.
محمدحسین فیروزی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان فارس در این نشست با اشاره به اقدامات این مجموعه در حوزه عشایر بیان کرد: سال گذشته اردوی کتابخوانی عشایر از فارس در ۱۰ مرحله و مناطق عشایرنشین فارس برگزار شد؛ این اردو در سطح کشور بازخوردهای فراوانی داشت و به صورت الگو در دیگر استانها اجرا شد. در آیین ملی روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در سال جاری که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، ادارهکل کتابخانههای عمومی فارس در زمینه خدمترسانی به جامعه عشایر و رشد سرانه کتابخانهها به عنوان ادارهکل برتر شناخته شد.
وی همچنین به اجرای طرح سفیر کتاب در سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: علیرغم استقبال جامعه عشایری از این طرح به دلیل همهگیری کرونا طرح سفیر کتاب متوقف شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان فارس بیان کرد: ادارهکل کتابخانههای عمومی استان فارس در نظر دارد دومین مرحله اردوی کتابخوانی عشایر و دومین مرحله طرح سفیر کتاب را در استان فارس اجرا کند.
فیروزی افزود: دومین مرحله طرح سفیر کتاب را میتوان با فعالیت ۸۰ سفیر آغاز کرد. سفیران کتاب، منابع را از کتابخانه های عمومی دریافت و در مناطق عشایری به دست مخاطب خواهند رساند. همچنین اردوی کتابخوانی عشایر در مناطقی که در سال گذشته برگزار نشده است، اجرا میشود و در کنار آن جشنواره کتابخوانی دانش آموزان عشایر برگزار خواهد شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس با تأکید بر اینکه طرح هدهد سفید جریان فعالیت حوزه کودک در کتابخانههای عمومی است، گفت: طرح پیک هدهد سفید نیز میتواند در میان دانشآموزان عشایری اجرا شود. این طرح ظرفیت کتابخوانی در جامعه عشایری را شناسایی خواهد کرد.
میثم رضازاده، مدیر آموزش و پرورش عشایر استان فارس نیز در این جلسه گفت: ادارهکل کتابخانههای عمومی فارس در سال گذشته در زمینه توسعه کتابخوانی عشایر کار درخشانی انجام داد. این اقدامات در راستای ارائه خدمت به قشری بود که به گونهای از خدمات فرهنگی محروم هستند.
وی با استقبال از طرحهای در دست اجرا گفت: اداره آموزش و پرورش عشایر ظرفیتهای بسیاری دارد. معلمان و رابطین آموزش و پرورش عشایر میتوانند به عنوان سفیر کتاب در این جشنواره نقشآفرینی کنند.
رضازاده با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵۳۵ مدرسه عشایری در استان فعال است، گفت: در زمینه توسعه کتابخوانی و عضویت در کتابخانههای عمومی در جامعه عشایر به فرهنگ سازی نیاز داریم.
مدیر آموزش و پرورش عشایر استان فارس بیان کرد: طرح سفیر کتاب با کمک آموزش و پرورش عشایر و ۴۰ رابط کار خود را در فارس آغاز خواهد کرد.
انتهای پیام