کد خبر: 4249930
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۵

راه تعالی کشور از مسیر علم و دانش می‌گذرد

رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به منویات مقام معظم رهبری (مدظله) در خصوص علم و دانش تصریح کرد: هیچ راهی برای تعالی کشور وجود ندارد مگر اینکه از مسیر علم و دانش راه خود را طی کرده و حرکت‌های دانش‌بنیان را در عرصه‌های مختلف داشته باشیم.

امضای تفاهم نامه بین دانشگاه شیراز و صمت فارسبه گزارش ایکنا از فارس، تفاهم‌نامه همکاری مشترک علمی و پژوهشی بین اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت استان فارس و دانشگاه شیراز منعقد و به امضای طرفین رسید و دفتر ارتباط صنعت و دانشگاه افتتاح شد.

محمد مؤذنی، رئیس دانشگاه شیراز امروز، 3 آذرماه در این نشست با بیان اینکه جمهوری اسلامی پنجمین کشور غنی دنیا از نظر منابع طبیعی است، گفت: شرایط اقتصادی موجود نشان می‌دهد که از ظرفیت منابع و ذخایر طبیعی کشور به درستی استفاده نمی‌شود.

وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری (مدظله) در خصوص علم و دانش تصریح کرد: هیچ راهی برای تعالی کشور وجود ندارد مگر اینکه از مسیر علم و دانش راه خود را طی کرده و حرکت‌های دانش‌بنیان را در عرصه‌های مختلف داشته باشیم.

رئیس دانشگاه شیراز ادامه داد: دانشگاه بستر و خاستگاه حرکت در مرزهای دانش است و آخرین و به‌روزترین یافته‌های بشر در دانشگاه‌های مختلف دنیا اتفاق می‌افتد.

موذنی تصریح کرد: دانشگاه باسابقه و معتبر شیراز قوی‌ترین قطب علمی جنوب کشور و یک سرمایه ارزشمند است لذا باید از این سرمایه برای ارتقای وضعیت استان فارس استفاده شود.

رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه کشور ایران ۷ درصد معادن دنیا را در اختیار دارد در حالی که تنها یک درصد از جمعیت دنیا را تشکیل می‌دهد، گفت: دانشگاه شیراز می‌تواند در عرصه‌های مختلف به حوزه معدن، صنعت و تجارت کمک کند.

وی به ۵ نکته مهم در رابطه با ارتباط دانشگاه شیراز و صنعت فارس اشاره کرد و افزود: اولین نکته، رفع مشکلات صنایع است اگر صنایع مشکلاتی را که در مسیر انجام وظیفه با آن مواجه هستند را به صورت شفاف به دانشگاه اعلام کند، دانشگاه می‌تواند این موضوعات را در دستور کار خود قرار خواهد داد و برای آن‌ها چاره‌اندیشی کند.

موذنی افزود: در دانشگاه شیراز از ۱۷ هزار نفر دانشجو بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ نفر کارشناسی ارشد و دکترا هستند که هر کدام از این‌ها یک پایان‌نامه دارند؛ موضوع پایان‌نامه دانشجویان دانشگاه شیراز می‌تواند در مورد مسائل و مشکلاتی باشد که صنعت با آن مواجه است.

وی زمینه دوم همکاری دانشگاه و صنعت را ملاحظات زیست‌محیطی دانست و گفت: امروز بحث محیط زیست و حفاظت از محیط زیست در همه جای دنیا مورد تاکید است و کشور ما نیز به محیط زیست توجه نشان می‌دهد. یکی از عوارض و مشکلاتی که در زمینه صنابع مختلف آن مواجه هستیم ملاحظات زیست‌محیطی و آلودگی‌های زیست‌محیطی است که تولید بخش صنعت ایجاد می‌کند. در این قسمت نیز قطعاً دانشگاه می‌تواند کمک‌کننده باشد و فرایندهای تولید را استانداردسازی کند.

موذنی، مورد سوم که دانشگاه می‌تواند به صنعت کمک کند را بحث افزایش کیفیت محصولات دانست و افزود: هر صنعت یک محصول را تولید می‌کند و یک خدمت را ارائه می‌دهد که می‌تواند با تاثیر گرفتن از علم و دانش محصولات بهتری تولید کند.

وی ادامه داد: زمینه بعدی ارتقا و افزایش بهره‌وری است که می‌توان با استفاده از علم و دانش و یافته‌های جدید علمی هزینه‌ها را به حداقل رساند و سودآوری را بیشتر کرد.

موذنی، زمینه آخری که دانشگاه می‌تواند به صنعت کمک کند را ابداع و نوآوری دانست و بیان کرد: صنایع ما در یک چارچوب تعریف شده و به صورت سنتی کار می‌کنند اگر صنایع در مورد تولیدات خود ابداع و نوآوری نداشته باشند یک آسیب شمرده می‌شود. دنیا در حال رشد، تکامل و پیشرفت است و آن صنایع موفق هستند که بتوانند آینده‌نگری داشته باشند.

رئیس دانشگاه شیراز در پایان با بیان اینکه همکاری بین اداره صنعت، معدن و تجارت در سال‌های گذشته هم بوده است، تصریح کرد: با تفاهم‌نامه‌ای که امضا خواهد شد از این به بعد ارتباط دانشگاه شیراز و اداره صمت فارس شکل رسمی‌تر و جدی‌تری پیدا خواهد کرد و ان‌شاءالله شاهد استفاده بهتر و بهینه‌تر از ظرفیت علمی دانشگاه شیراز در صنایع مختلف فارس خواهیم بود.

حمیدرضا ایزدی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس نیز در این مراسم بیان کرد: این تفاهم‌نامه در راستای تقویت توانمندی‌ها، توسعه مزیتها، فرصتها و پاسخگویی به نیازها و مشکلات صنعت، معدن و تجارت با استفاده از منابع تحقیقاتی و پژوهشی دانشکده‌ها، پژوهشکده‌ها و آزمایشگاه‌های دانشگاه شیراز منعقد شد.

وی همچنین با اشاره به مفاد این تفاهم‌نامه 11 ماده‌ای بیان کرد: نظر به اهمیت پیگیری مستمر و اجرای اسناد بالا دستی همچون سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و برنامه‌های توسعه، این تفاهم‌نامه در راستای استفاده بهینه از امکانات، استعدادها، ظرفیت‌ها و توانایی‌های دانشگاه شیراز برای رفع نیازهای پژوهشی، تحقیقاتی و آموزشی در حوزه‌های امور صنایع، توسعه مدیریت، معادن و صنایع معدنی، برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری، امور اقتصادی و بازرگانی و نظارت و بازرسی و توسعه مدیریت و منابع اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت استان فارس منعقد و مبادله شد.

ایزدی به برخی موضوعات تفاهم‌نامه متبوع در راستای بسترسازی ایده‌های نوآورانه و رفع نیازهای پژوهشی نیز اشاره و اظهار کرد: بهره‌مندی حداکثری از قوانین مالیاتی و اجرایی کردن مفاد متنوع قانون جهش تولید دانش‌بنیان، همکاری در انجام فرصت مطالعاتی اساتید و نخبگان دانشگاه در بخش‌های مختلف صنعت، معدن و تجارت، بازدیدهای دانشجویی و اعضای هیئت علمی از بخش‌های مختلف صنعت، معدن و تجارت، برگزاری جلسات و نشست‌های انتقال تجربیات مشترک صنعت، معدن و تجارت و دانشگاه در قالب طرح کافه فناوری و حمایت از ایده‌های فناورانه و تجاری، بهره‌گیری از خدمات آزمایشگاهی، پژوهشکده‌ای و کارگاهی طرفین و تجهیز و تقویت آزمایشگاه‌ها با توافق طرفین برای انجام آزمایش‌های مورد نیاز صنعت، معدن و تجارت در چارچوب قانون از جمله اهداف انعقاد این تفاهم‌‌نامه است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس همچنین همکاری برای امکان‌سنجی، تعریف و تدوین راهکارهای استراتژیک جهت تولید ابزارهای مختلف مورد نیاز صنعت، معدن و تجارت در زمینه‌های فرایندی، فنی، صنعتی، مدیریتی، اقتصادی، حسابداری، مهندسی و زیرمجموعه‌های مختلف، همکاری طرفین تفاهم‌نامه در زمینه انتخاب موضوعات پایان نامه‌های تحصیلی، همکاری در زمینه برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه مدت مشترک طبق ضوابط و مقررات مربوطه، همکاری در زمینه کارآموزی و تبادل کارشناسان و استفاده از قابلیت‌های محیطی برای فراگیری علوم و مهارت‌های تخصصی طبق قوانین و ضوابط مربوطه، انجام عارضه‌یابی برای رفع مشکلات و موانع بخش‌های صنعت ، معدن و تجارت توسط دانشگاه و حمایت و همکاری در انجام فرصت‌های مطالعاتی اساتید، نخبگان و پژوهشگران در بخش‌های صنعت، معدن و تجارت را از دیگر موضوعاتی برشمرد که مقرر شده است با اجرای این تفاهم‌‌نامه در دستور کار قرار گیرد.

ایزدی به برخی تعهدات دانشگاه شیراز در خصوص فراهم کردن امکانات و بسترسازی برای برگزاری رویدادهای مشترک نیز اشاره و بیان کرد: تعریف و اجرای پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی در مقاطع تحصیلات تکمیلی در زمینه‌های ارائه شده توسط کمیته برنامه ریزی و هماهنگی در جهت رفع نیازها و موارد موضوع این تفاهم‌نامه، انجام عارضه یابی و تسهیل فرآیند فعالیتهای بخش خصوصی در بخش‌های صنعت، معدن و تجارت، بررسی داده‌ها و اطلاعات فعالیت‌های مرتبط صمت برای جهت دهی و تسهیل اجرای برنامه راهبردی صمت و ارسال گزارش‌های مرحله‌ای و نهایی در مورد هر یک از پروژه‌های در دست اجرا توسط مجریان مربوطه از جمله تعهدات دانشگاه شیراز در این تفاهم‌نامه است.

به گفته وی، همکاری در جهت بهره‌مندی بخش‌های صنعت، معدن و تجارت از منابع مالی تعریف شده در قانون مالیاتی و فعال‌سازی تمام ظرفیت‌های ممکن در قانون جهش تولید دانش بنیان، همکاری در زمینه طراحی و اجرای پروژه‌ها و طرح‌های پژوهشی مشترک طبق ضوابط و مقررات مربوطه در جهت نیل به اهداف مورد نظر اداره کل، معرفی اعضای هیئت علمی، نخبگان و پژوهشگران جهت انجام فرصت‌های مطالعاتی و... از دیگر تعهدات دانشگاه شیراز در این تفاهم‌نامه دو سویه است.

یادآور می‌شود، آیین انعقاد تفاهم‌نامه همکاری مشترک علمی و پژوهشی بین اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان فارس به نمایندگی مهندس حمید رضا ایزدی و دانشگاه شیراز  به نمایندگی دکتر محمد علی مؤذنی‌امروز در محل اداره کل صمت استان برگزار شد.

انتهای پیام
captcha