به گزارش ایکنا از فارس، حجتالاسلام والمسلمین سید صدرالله رجایینسب، رئیس کل دادگستری فارس امروز، ۹ آبان ماه در همایش سراسری مدیران روسای ادارات حقوقی و رابطین کمیسیون ماده ۱۶ بنیاد شهید و امور ایثارگران کل کشور که در شیراز برگزار شد، بیان کرد: خدمات و قوانین به گونهای مصوب شود که خدماترسانی شامل احوال همه کسانی که نقشی در دفاع مقدس داشتند، شود.
وی بیان کرد: خدمترسانی به خانواده شهدا و ایثارگران باید در خور شأن و جایگاه شهدا باشد و بیتردید با وجود محدودیتها این خدمترسانی به نحو احسن انجام نخواهد شد؛ بنابراین قوانین باید بهروزرسانی شود و در رفع حوائج خانواده شهدا و ایثارگران قدم برداشته شود؛ انشاءالله خروجی کار و تصمیمات این جلسه اشکالات را در حوزه بنیاد شهید وایثارگران مرتفع میکند.
رجایینسب با بیان اینکه دفاع در جنگ تحمیلی دفاع مقدسی بود که در مقابل هجمه تمام عیار و گسترده در اوایل انقلاب اتفاق افتاد، گفت: ایران در جنگ تحمیلی هزاران شهید تقدیم کرد و چون دفاع ما دفاع مقدسی بود طبیعتاً شهدا، آزادگان، جانبازان و خانواده های شهدا جایگاه مقدسی دارند و خدمترسانی به آنها متفاوت از سایر سازمانها است و توفیقی ارزشمند است.
وی با بیان اینکه آنچه از عزت، سربلندی و افتخار در دنیا داریم به ایثار و فداکاری جانبازان، شهدا و ایثارگران برمیگردد، گفت: خدمترسانی در امور ایثارگران و نام شهدا را عزیز دانستن قابل احترام است.
رئیس کل دادگستری استان فارس تصریح کرد: ۵۳۳ نفر از جامعه ایثارگری را در مجموعه دادگستری داریم، ۱۱۷ فرزند شهید، ۸۱ نفر خواهر و برادر شهید، ۲ نفر همسر شهید و ۲۳۳ نفر فرزند شهید و جانباز را در مجموعه دادگستری استان داریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: تذکر داده شده است که اگر پرونده کیفری علیه مجموعه ایثارگران به دادگستری بیاید، هرچه ارفاق قانونی قابل اجرا است در حق آنان اعمال شود و بقیه سازمانها با افتخار با اجرای وظیفه در خدمت به مجموعه ایثارگران باشند چون مجموعه ایثارگران افتخارات ماندگار نظام جمهوری اسلامی ایران هستند.
رجایینسب در پایان سخنان خود بیان کرد: بر اساس تفاهمنامهای که بنیاد شهید با مجموعه دادگستری دارد، دادگستری برای ارائه خدمت بیمنت و خارج از نوبت مجموعه ایثارگران تلاش میکنند.
سیدمصطفی بحرینی، دادستان فارس نیز در این مراسم بیان کرد: آخرین سند امنیت ملی راهبردی آمریکا که هر ۴ سال یکبار منتشر میشود، ۳ کشور چین، روسیه و ایران به عنوان ۳ تهدید جدی قلمداد شده است.
وی ادامه داد: این سند حاکی از اقتدار و اهمیت ایران است که در این سبک و سیاق در جهان حرفی برای گفتن دارد و مقتدرانه و عادلانه عمل میکند.
دادستان فارس مبنای اقتدار ایران را شهدا، ایثارگران جانبازان دانست و گفت: در استان فارس ۵۳ حوزه قضایی، ۳۷ شهرستان و ۱۶ حوزه قضایی بخش داریم که در این حوزهها خدمات زیادی به ایثارگران ارائه میشود.
بحرینی با بیان اینکه هر یک ماه یکبار با خانواده شهدا دیدار داریم و از نزدیک مشکلات آنان را لمس کرده تا حد توان مشکلات را مرتفع میکنیم، گفت: این کمترین وظیفهای است که میتوانیم در قبال ایثارگریهای و رشادتهای آنان انجام دهیم.
وی ادامه داد: در راستای نوآوری و اصلاحقوانین باید به این نکته مهم توجه کرد که مسبب اصلی جرم کیست؟ این موضوع کمتر در دعاوی و جرائم به آن پرداخته میشود. مسبب تمام جنایتها و خسارتهای جانی و مالی که اعمال میشود استکبار آمریکا و رژیم صهیونیستی است. در قوانین باید به این سمت برویم که عوامل دستاندرکار نیز در قوانین گنجانده شود.
بحرینی تصریح کرد: تعریفی که از شهید و شهادت میشود نیاز به اصلاحات دارد؛ خسارتهای حیثیتی که به برخی از مسئولان، مدیران و ایثارگران وارد میشود کمتر از خسارت مالی نیست و به این نوع خسارت نیز باید توجه شود.
دادستان فارس در پایان سخنان خود به مشکلات جانبازان اعصاب و روان تاکید و گفت: باید در زمینه توجه به جانبازان اعصاب و روان جدیتر ورود کرد و از آنان به صورت ویژه حمایت کرد.
اسماعیل قزلسفلی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس با بیان اینکه فارس سرشار از قاضیالقضاتهای بزرگ و موفق است، گفت: با گذشت ۴۴ سال از تأسیس بنیاد شهید قوانین این حوزه چند جلد خواهد شد اما باید توجه کرد که این قوانین در خدمترسانی به مجموعه ایثارگران چقدر متناسب بوده و چقدر از این قوانین اجرا میشود.
وی ادامه داد: در کشور معمولاً قوانین خوبی داریم اما در اجرا خیلی موفق نیستیم، در سایر قوانین توفیق ۳۰ درصدی حاصل شده است بنابراین ممکن است در قوانین بنیاد شهید نیز بیش از این توفیقی حاصل نشده باشد.
قزلسفلی بیان کرد: باید به این نکته توجه کرد که قوانینی که ایجاد میشود چقدر به افزایش منزلت خانواده بزرگ ایثارگری کمک کرده است و هنوز باید در حوزه خدمترسانی و افزایش منزلت اجتماعی ایثارگران تلاش بیشتری صورت بگیرد.
وی تصریح کرد: صرفاً با افزایش توان اقتصادی منزلت به دست نخواهند آمد بلکه باید قوانین به سمتی سوق پیدا کند که فرزندان شهدا در کشور غریب نشوند و مسائل و مشکلات این خانواده بزرگ مرتفع شود.
معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی استانداری فارس در ادامه سخنان خود در خصوص بودجه سال ۱۴۰۴، گفت: در بحثهای صنعت، فرهنگ، آموزش و پژوهش، معیشت، مسکن و اشتغال بسترهای خوبی دیده شده است و این مسیر با موفقیت سپری خواهد شد.
وی با بیان اینکه فارس و شیراز از لحاظ دینی و مذهبی، هنر و ادبیات بسیار اهمیت دارد، گفت: از جنبه دینی وجود حرم مطهر شاهچراغ(ع) و از جنبه ادبیات و هنر وجود شاعرانی مانند سعدی و حافظ که البته در زمینه ادبیات و علوم مختلف بزرگان زیادی داشتیم.
قزلسفلی افزود: استان فارس ۲۶۰ هزار خانواده بزرگ ایثارگر دارد و یگانهای پیروزی مانند لشکر ۱۹ فجر و ۳۳ المهدی و یگانهای ارتش و نیروی انتظامی فداکاری دارد که چند روز پیش نیز شهدای عزیزی را تقدیم کردند.
وی ادامه داد: در واقع فارس رنگین کمانی از طوایف و اقوام مختلف را در کنار هم دارد؛ ۷ هزار هیأت مذهبی، یکهزار و ۲۱۰ سازمان مردم نهاد، ۵ هزار گروه جهادی و ۷۰ حزب و گروه سیاسی فعال در فارس گرد هم جمع شدهاند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس در پایان سخنان خود بیان کرد: ایران در طول ۲ هزار و ۷۲۰ سال پیش یکهزار و ۸۰ جنگ به خود دیده است اما در جنگ ۸ ساله تحمیلی یک وجب خاک خود را از دست نداده است.
انتهای پیام