عاملان پرونده مسمومیت دانش آموزان قم شناسایی نشدند
کد خبر: 4149595
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۹

عاملان پرونده مسمومیت دانش آموزان قم شناسایی نشدند

دادستان قم گفت: موضوع مسمومیت مدارس یکی از چالش‌های بزرگ استان قم بود و از استان قم هم آغاز شد، به صراحت باید اعلام کنم که علی‌رغم تلاش‌های زیادی که در این حوزه در دادستانی قم انجام شد، فرد یا افرادی که به‌شکل سازمان‌یافته یا نقشه از پیش تعیین‌شده این اقدام را انجام داده باشند، شناسایی و دستگیر نشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین غریب ، دادستان قمبه گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین غریب ، دادستان قم در نشست خبری با اصحاب رسانه که امروز یک تیرماه به‌مناسبت هفته قوه قضاییه در دادگستری کل استان برگزار شد، بیان کرد: بی‌حجابی یکی از مصادیق ناهنجاری‌های اجتماعی و در قانون جرم‌انگاری شده است و ما موظف هستیم با آن برخورد کنیم.

وی با بیان اینکه به علت حساسیت موضوع حجاب در استان قم قرارگاه ۱۹ دی به ریاست آیت‌الله سعیدی تشکیل شده است، افزود: متولیان امور فرهنگی و اجتماعی در این قرارگاه اقدامات خوبی انجام شده است و مسئولیت رعایت حجاب و عفاف در هر قسمت اعم از بوستان‌ها، درمانگاه‌ها، داروخانه‌ها، مطب پزشکان، پاساژ و مجتمع‌های شهری، خیابان‌ها و معابر عمومی برعهده یکی از ارگان‌های فرهنگی و اجتماعی است.

غریب با اشاره به تشکیل کمیته سلبی در قرارگاه ۱۹ دی اظهار کرد: کسانی که اصرار به جرم دارند یا سازمان‌یافته دست به کشف حجاب و حرکات مستانه می‌زنند در این کمیته با این افراد طبق مقررات قانونی برخورد خواهد شد.

غریب با بیان اینکه در مکان‌هایی که شئون اسلامی در آن‌جا رعایت نشده است برخورد قاطع و قانونی شده است، ادامه داد: در سال گذشته ده‌ها مغازه و رستوران‌های استان قم پلمپ شد و کسانی که تکرار جرم داشتند پرونده آنان تا صدور رأی پیش رفته و احکام خوبی در این راستا صادر شده است.

وی ادامه داد: سیاست دادگستری استان در مقوله حجاب، فرهنگسازی است اما در مواردی که تکرار جرم، سازمان‌یافته و یا در اماکن عمومی انجام شود، برخورد قانونی می‌شود.

غریب با اشاره به مجتمع جرائم یارانه‌ای در استان اظهار کرد: بیشترین برخوردها و پرونده‌های این مجتمع مربوط به جرایم فضای مجازی است و باتوجه به گسترش پرونده‌ها در این حوزه باید نظارت جدی‌تر داشته باشیم.

غریب با اشاره به اینکه بیش از ۵۰۰ پرونده در حوادث سال گذشته در قم تشکیل شد، تصریح کرد: در شب اول حوادث اخیر در قم بیش از ۱۰۰ نفر بازداشت شدند و بیش از ۳ روز در بازداشت ماندند و همین امر سبب جلوگیری از ادامه اعتراضات شد.

وی اظهار کرد: زمانی که آشوبگران متوجه شدند با برخورد قاطع دستگاه‌های قضایی مواجه می‌شوند این حوادث در استان قم به‌سرعت خاموش شد. بسیاری از افراد پشیمان و نادم در این حوادث پرونده آنان مختومه شد اما با افراد سابقه‌دار، خسارت واردکنندگان به اموال عمومی و برهم‌زنندگان نظم و امنیت شهر برخورد قاطع شد و بیش از ۹۸ درصد پرونده‌های قضایی در حوادث سال گذشته مشمول عفو مقام معظم رهبری شدند.

هیچ فردی در پرونده مسمومیت دانش آموزان قم شناسایی و دستگیر نشد

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایکنا درباره نتایج پرونده مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان قم، بیان کرد: موضوع مسمومیت مدارس یکی از چالش‌های بزرگ استان قم بود و از استان قم هم آغاز شد، به صراحت باید اعلام کنم که علی‌رغم تلاش‌های زیادی که در این حوزه در دادستانی قم انجام شد، فرد یا افرادی که به‌شکل سازمان‌یافته یا نقشه از پیش تعیین‌شده این اقدام را انجام داده باشند، شناسایی و دستگیر نشد.

وی ادامه داد: در حاشیه این موضوع افرادی که اقدام به انتشار مطالب خلاف واقعیت کردند دستگیر شدند اما پس از مدتی و به علت محرز شدن اینکه نیت و غرض آنان سازمان‌یافته و بدون نقشه بود، آزاد شدند.

غریب یادآور شد: هیچ باند و افرادی درخصوص مسمومیت دانش‌آموزان در قم دستگیر نشدند و حتی عامل مسمومیت دانش‌آموزان شناسایی نشده است و در این راستا به جمع‌بندی قابل قبولی نرسیدیم.

گزارش مردمی از ناهنجاری‌های اجتماعی قم به بهزیستی ارجاع می‌شود

در ادامه نیز، حجت‌الاسلام والمسلمین یزدی، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قم در پاسخ به پرسش خبرنگار ایکنا درباره ضرورت توجه و نقش راهبردی آموزه‌های قرآن و فعالیت‌های قرآنی در پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی، برنامه و اقدامات دادگستری استان در این راستا، بیان کرد: بخش عمده مطالب آموزشی در معاونت پیشگیری از وقوع جرم بهره‌مند شدن از آیات قرآن و روایات اهل بیت(ع) است، زیرا بخش عظیم پیشگیری از وقوع جرم افزایش اطلاعات و آگاهی عمومی است.

وی با بیان اینکه افزایش آگاهی شهروندان بواسطه قرآن و کلام امامان(ع) انجام می‌شود، افزود: اصلاح کسانی که به آسیب‌های اجتماعی مبتلا شدند ازطریق برگزاری کارگاه‌های آموزشی به‌صورت تئوری در دستور کار این معاونت است.

یزدی اظهار کرد: سالن نمایشگاه پیشگیری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان با ۱۲ غرفه درحوزه آسیب‌های فضای مجازی، مواد مخدر، مشروبات الکلی، آسیب‌ها و خشونت‌های خانوادگی، کلاهبرداری و جعل سند، عفاف و حجاب، سلاح‌های سرد و گرم، جرائم خانه‌های سلامت، عرفان‌های کاذب، داروها و اقلام بهداشتی برپاشده است.

وی ادامه داد: در بسیاری از مدارس ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان کارگاه‌های آموزشی ویژه دانش‌آموزان و مربیان، در سطح دانشگاه‌ها ویژه اساتید، در حوزه‌های علمیه ویژه مبلغان و ویژه طلاب جامعه‌الزهرا(س) برگزار شده است.

یزدی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ایکنا درباره اقدامات دادگستری استان درباره آسیب‌های اجتماعی به‌ویژه کودکان کار، زباله‌گر‌دی و زنان خیابانی در سطح استان بیان کرد: باتوجه به هماهنگی‌های انجام شده با بهزیستی استان، مواردی که درخصوص این موضوعات گزارش می‌شود، اقدامات لازم انجام می‌شود.

یزدی با اشاره به راه‌اندازی سامانه سجام (سامانه جامع اطلاع‌رسانی مردمی) در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، اظهار کرد: یک‌هزار و ۹۴۶ نفر در سامانه جامع ثبت نام کردند و اطلاعات می‌دهند و این معاونت، اطلاعات را به مسئولان ارجاع داده و رسیدگی می‌شود.

وی گفت: برخی از این اطلاعات که شامل حوزه ناهنجاری‌های اجتماعی، عفاف و حجاب، کودکان کار و زنان خیابانی باشد، پیگیری و به بهزیستی ارجاع داده می‌‌شود تا شاهد این ناهنجاری در استان قم نباشیم.

یزدی در پاسخ به پرسش نهایی خبرنگار ایکنا درباره احکام جایگزین حبس بیان کرد: باتوجه به هماهنگی انجام شده با قضات استان با استناد به دستورالعمل دادستان، بسیاری از افرادی که در مسائل جزئی و اخلاقی محکوم شده‌اند به این معاونت معرفی شده و در دوره‌های آموزش حضوری و مجازی شرکت می‌کنند و حضور در این دوره به‌عنوان حکم جایگزین آنان لحاظ می‌شود.

 
 
انتهای پیام
captcha