فرهنگ کتابخوانی فراتر از یک مهارت عادی است
کد خبر: 4138261
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۵
مدیر شبکه ولایت:

فرهنگ کتابخوانی فراتر از یک مهارت عادی است

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجعفر علوی با بیان اینکه کتاب یکی از ابزارهای تفکر، رشد و تعالی انسانی است، گفت: فرهنگ کتابخوانی و ترویج آن امری مقدس و حرکتی فراتر از یک مهارت عادی است که در تحقق این امر کوتاهی صورت گرفته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین علوی، مدیر شبکه ولایت و مهدی توکلیان، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قمبه گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجعفر علوی، مدیر شبکه ولایت، امروز، 13 اردیبهشت‌ماه در نشست فرهنگی که در کتابخانه مرکزی استان قم برگزار شد، گفت: کتاب، یکی از ابزارهای تفکر، رشد و تعالی انسانی است؛ فرهنگ کتابخوانی و ترویج آن امر مقدسی است که در تحقق این امر کوتاهی صورت گرفته است. در حقیقت، فرهنگ کتابخوانی حرکتی فراتر از یک مهارت عادی است و متضمن فرهنگی است که حاوی سوادی گسترده است.

وی بیان کرد: با ترویج و گسترش فرهنگ کتابخوانی می‌توان علاوه بر دستیابی به دستاوردهای نوین بشری در زمینه دانش و فرهنگ و پیشینه اندیشه‌ها، عقاید و تجلیات فکری و خلاق بزرگان فکر و اندیشه، به توصیه‌ها و سفارش‌های دینی که در آن‌ها کتاب و کتابخوانی جایگاهی ارجمند و متعالی دارد، عمل کرد.

مدیر شبکه ولایت اظهار کرد: در عرصه ترویج فرهنگ کتابخوانی مقام معظم رهبری را می‌توان نام برد که با قدرت در این زمینه حضور دارند و کتاب‌های متعددی از جانب ایشان برای مردم معرفی شده است که مورد استقبال بی‌نظیر علاقه‌مندان قرار گرفته است.

وی گفت: ظهور و گسترش فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی اگرچه سبب کاهش علاقه جامعه به کتابخوانی شده است، اما می‌توان ضمن استفاده از ظرفیت‌های گسترده‌ شبکه‌های اجتماعی تدابیری اندیشید تا این شبکه گسترده خود تبدیل به فضایی برای تبلیغ فرهنگ کتابخوانی و مطالعه شود.

مدیر شبکه جهانی ولایت تصریح کرد: در فرهنگ کتابخوانی و عمومی باید کتاب را به شکل‌های مختلف به زندگی مردم وارد کرد و این امر به‌واسطه آموزش‌های پویا و ابزارهای جدید در قالب‌های مختلف رسانه صورت می‌پذیرد.

وی توجه به امر کودک در عرصه آموزشی را یادآور شد و گفت: نیاز است در عرصه کتابخوانی ویژه مخاطب کودک و بزرگسال در رسانه به زبان‌های مختلف برنامه‌سازی داشته باشیم و از فضاسازی این مجموعه استفاده کنیم.

مدیر شبکه ولایت با اشاره به ضرورت همکاری با کتابخانه مرکزی استان قم تصریح کرد: شبکه ولایت می‌تواند با فضاسازی مناسب در کتابخانه مرکزی قم، متناسب با نیاز روز جامعه و در جهت برنامه‌سازی در عرصه فرهنگ کتابخوانی به زبان‌های مختلف ویژه‌برنامه‌ای تولید کند، البته کار در سطح کودک و نوجوان باید در اولویت باشد.

علوی گفت: مراکز و نهادهای علمی مستقر در قم آثار فاخری تولید می‌کنند، لذا شبکه ولایت افتخار می‌کند آثار متناسب با نیاز مخاطب را که در جهت تبیین معارف الهی است، در عرصه بین‌الملل معرفی کند.

وی گفت: برنامه‌های شبکه ولایت تبدیل به کتاب می‌شود زیرا در پشت صحنه برنامه‌های این شبکه، گروه‌های علمی متشکل از هیئت علمی قوی و اساتید بارز علمی وجود دارد که خود یک ظرفیت عظیم و جامعی هستند.

ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی هدفمند باشد

مهدی توکلیان، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم در ادامه این نشست با بیان اینکه حوزه‌های آموزشی مبتنی بر نیاز هر منطقه را کتابخانه‌ها برنامه‌ریزی می‌کنند، بیان کرد: خدمات کتابخانه‌های عمومی صرفاً امانت کتاب نیست بلکه نقش کتابخانه‌ها باید نقش آموزشی، فرهنگی و تربیتی فعال باشد و در صدد تربیت نیروی فرهنگی برای جامعه باشد. شبکه ولایت از نگاه فرهنگی رسانه‌ای و چندبعدی می‌تواند به بحث ترویج و توسعه فرهنگ کتابخانه به‌صورت جدی‌تر ورود کند؛ ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی باید هدفمند باشد.

وی ضمن اعلام همکاری با شبکه جهانی ولایت ادامه داد: امید است براساس کار دقیق و توجه مباحث پژوهشی کار مشترکی در عرصه کتاب و کتابخوانی در عرصه ملی و بین‌المللی با شبکه ولایت تولید کنیم. بیشترین محل توجه باید در گروه کودک و نوجوان باشد زیرا این گروه سنی تأثیرپذیرتر هستند. تلاش می‌کنیم هم‌تراز با تعاریف جهانی به‌عنوان باشگاه‌های فرهنگی، آموزشی و اجتماعی به مردم خدمات متنوعی ارائه کنیم.

انتهای پیام
captcha