کد خبر: 4137288
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۰

قرآن چگونه مهجور می‌شود

مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه فجر فارس با یادآوری آیات قرآن در خصوص شکایت پیامبر(ص) در روز قیامت از کسانی که قرآن را مهجور کرده‌اند، به بیان مصادیقی از اقداماتی که مهجور کردن قرآن است، پرداخت و گفت: اگر کار قرآنی انجام می‌دهیم اما در آن تدبر نکرده و به آموزه‌های آن عمل نمی‌کنیم، قرآن را مهجور کرده‌ایم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمود محمودی‌زاده، مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه فجر فارسبه گزارش ایکنا از فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین محمود محمودی‌زاده، مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه فجر فارس امروز، 9 اردیبهشت‌ماه در نشست صمیمی قاریان، حافظان و مقام‌آوران قرآنی سپاه فجر در سال 1401 با فرماندهی این سپاه گفت: بهترین و زیباترین کلمات در خصوص قرآن کلمات اهل بیت(ع) هستند که بسیار ژرف و عمیق در خصوص قرآن نکاتی بیان فرموده‌اند.

وی تصریح کرد: حضرت علی(ع) در خطبه 157 نهج‌‌البلاغه درباره ژرفا و عمق و معارف قرآن نکاتی بیان می‌کنند و در ادامه می‌فرمایند قرآن در اختیار شماست و اگر می‌خواهید سعادت دنیا و آخر نصیبتان شده و در همه عرصه‌ها موفق باشید، از آن استفاده کنید.

محمودی‌زاده با بیان اینکه سخن گفتن در خصوص قرآن حقیقتاً کار سختی است، به بیان نکاتی درباره جایگاه قرآن با توجه به نقل قول برخی بزرگان جهان تشیع پرداخت و گفت: پیامبر اسلام(ص) فرمودند امکان ندارد کسی در مجلسی بنشیند و در آن مجلس بحث قرآنی باشد اما آرامش بر آن فرد و جمع حاکم نشود. قطعاً در چنین جمعی رحمت الهی حاضران را دربرمی‌گیرد و ملائکه دور آن‌ها را حلقه می‌زنند.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه فجر فارس با بیان اینکه در آن مجلسی که بحث قرآنی پیش می‌آید خداوند با کسانی که در عرش الهی او را همراهی می‌کنند، از آنان یاد می‌کند، گفت:‌ در روایت دیگر از پیامبر مکرم اسلام(ص) داریم که اگر 5 مطالبه و درخواست بزرگ دارید یعنی زندگی سعادتمند داشته باشید و مرگ شما شهادت‌گونه باشد و در روز حسرت جزو حسرت‌خوردگان و کسانی که دنبال سایه هستند، نباشید و خداوند هدایت را در روز گمراهی به شما نصیب کند، باید به سراغ قرآن بروید و به قرآن وصل شوید زیرا کلام خداست.

وی تأکید کرد: کسی که با قرآن مأنوس باشد، یک حفاظ و حرزی در برابر همه هجمه های شیطانی برایش ایجاد می‌شود و در روز قیامت وقتی پرونده ها در ترازوی قرآن قرار می‌دهند، آن ترازو کفه‌اش سنگین‌تر است.

به هر سطح از فعالیت‌های قرآنی قانع نشویم

محمودی‌زاده با تأکید بر اینکه مسئولیت ما در برابر قرآن سنگین است و نباید به این میزان از انس با قرآن و فعالیت‌های قرآنی قانع شویم، گفت: خداوند در قرآن گلایه‌ای از زبان پیامبر(ص) در رابطه با مسلمانانی که قرآن را مهجور می‌کنند، نقل می‌کند. حتی مرجع تقلیدی که یک عمر در حوزه فقاهت اسلامی فعالیت کرده است و می‌توانسته بیشتر برای قرآن کار کند، باید روز قیامت پاسخ قرآن دهد لذا این گلایه‌‌ای که پیامبر(ص) درباره قرآن بیان می‌فرمایند مخاطبش همه ما هستیم و مراقب باشیم که قرآن را مهجور نکنیم.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه فجر فارس به بیان برخی نمونه‌ها از مهجور کردن قرآن پرداخت و افزود: گاهی اوقات قرآن را می‌خوانیم اما بدان عمل نمی‌کنیم و یا در آن تدبر نمی‌کنیم و این خود یک نوع مهجور کردن قرآن است و گاهی اوقات در عرصه‌های مختلف کار قرآنی می‌کنیم به جز تدبر و عمل در قرآن که همه این‌ها مصادیق مهجور کردن قرآن هستند.

وی با تأکید بر اینکه اهل قرآن باید هم با قرآن انس داشته و هم کار قرآنی انجام دهند و در عرصه تدبر در قرآن و عمل به آموزه‌های آن و آموزش به دیگران فعالیت کنند وگرنه قرآن را مهجور کرده‌ایم، گفت: اگر می‌توانیم کاری برای قرآن انجام دهیم ولی آن کار را انجام ندهیم، مخاطب مهجوریت قرآن هستیم که پیامبر(ص) در قیامت از ما گله خواهد کرد لذا وظیفه داریم در عرصه فعالیت‌های قرآنی تلاش کنیم.

محمودی‌زاده بیان کرد: برخی از بزرگان در اواخر عمرشان نسبت به اینکه چرا نسبت به قرآن کم کار کرده‌اند سخنانی مطرح کرده‌اند مانند ملاصدرا که سخنان زیبایی در این زمینه مطرح کرده است. همچنین مرحوم ملاحسن فیض کاشانی.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه فجر فارس ادامه داد: امام راحل هم در جلد 20 صفحه 20 صحیفه نور تأسف می‌خورند که چرا تمام عمر خود را صرف قرآن نکرده‌اند و به حوزه‌ها و دانشگاه‌ها سفارش کردند که قرآن را در تمام رشته‌ها مقصد اعلی قرار دهند تا مبادا در آخر عمر تأسف خورند.

انتهای پیام
captcha