بهر‌ه‌مندی 36 روستا از آب آشامیدنی در جهاد «آبرسانی» فارس
کد خبر: 4120537
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۷

بهر‌ه‌مندی 36 روستا از آب آشامیدنی در جهاد «آبرسانی» فارس

رئیس سازمان بسیج سازندگی فارس با اشاره به اجرای طرح جهاد «آبرسانی» توسط جهادگران استان، از بهره‌مندی 36 روستا از آب آشامیدنی در این طرح خبر داد.

اسماعیل قزلسفلی، رئیس سازمان بسیج سازندگی استان فارسبه گزارش ایکنا از فارس، به نقل از روابط عمومی بسیج سازندگی فارس، اسماعیل قزلسفلی، رئیس سازمان بسیج سازندگی استان فارس امروز، 18 بهمن از بهره‌مندی 36 روستا از آب آشامیدنی در طرح جهاد «آبرسانی» در این استان خبر داد و گفت: طی سال‌های اخیر کشور ایران و به‌ویژه استان فارس با مشکلات خشکسالی روبه‌رو بوده و با توجه به شرایط جغرافیایی از جمله قرارگیری در مدار گرم و خشک و کاهش نزولات آسمانی مشکلات زیادی در حوزه آب به وجود آمده و اقدامات اجرایی سریع در رفع این مشکلات لازم و ضروری است.

 وی افزود: دولت سیزدهم با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی(ع)، وزارت نیرو و آب و فاضلاب کشور در جلسات هم‌اندیشی به دنبال رفع مشکلات آب آشامیدنی و روستایی بودند. دولت که برنامه‌های خود را بر اساس مسئله محوری قرار داده و به دنبال راهکار موفقیت‌آمیزی بود.

قزلسفلی اظهار کرد: از طرفی طی سال‌های اخیر گروه‌های جهادی در سیستان و بلوچستان تجربه خوبی در این زمینه داشتند و در آن منطقه بحرانی اقدام به یک کار تخصصی مبنی بر آبرسانی به روستاها را انجام داده بودند این تجربه موفق گروه‌های جهادی و آن تفکر مسئله‌محوری باعث شد تا دولت اجرای طرح بزرگ جهاد یا بسیج آبرسانی به ۷۱۲۳ روستای کشور را پیشنهاد دهد.

رئیس سازمان بسیج سازندگی استان فارس با بیان اینکه این طرح بزرگ در واقع بزرگترین طرح آبرسانی در طول تاریخ انقلاب اسلامی است، گفت: نزدیک به ۳۷۲ روستای استان فارس نیز شامل این طرح می‌شود و در واقع روستاهایی انتخاب شده که علاوه بر مشکلات زیاد در حوزه آب، پروژه آبرسانی آن‌ها نیز نیمه تمام رها شده بود و در واقع بین آن روستاها نزدیک به 267 روستا با تنش آبی مواجه بودند.

وی ادامه داد: در برخی از این روستاها این بحران آبی به حدی بود که باعث نارضایتی‌ها و اعتراضات شدید اجتماعی شده بود و تجمعات و مطالبه‌گری‌های متعددی در این خصوص برپا شده بود چرا که برخی از این روستاها در نیمی از سال از طریق تانکر‌های سیار آب‌رسانی خدمات به آن‌ها ارائه می‌شد و از داشتن آب لوله‌کشی مداوم محروم بودند.

قزلسفلی با بیان اینکه در اردیبهشت‌ماه سال جاری طرح جهاد آبرسانی به این روستاها آغاز شده است، گفت: با اتمام این طرح مشکل آب ۳۰۴ هزار نفر از ساکنان این منطقه رفع می‌شود پروژه‌ای که باید طی ۳۰ ماه به پایان برسد اما با اراده و تلاش جهادی پیش ‌بینی می‌شود ظرف کمتر از یک سال مشکل بسیاری از این روستاها مرتفع شود البته این مهم در صورتی تحقق خواهد یافت که تأمین منابع مالی دچار وقفه نشود.

جانشین قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه فجر فارس در خصوص جزییات این طرح آبرسانی گفت: طرح جهاد آبرسانی در استان فارس در قالب ۴۵ پروژه انجام خواهد شد که ۱۱ مورد آن تک روستایی و 34 پروژه به صورت مجتمع‌های آبرسانی چند روستایی است و احجام مختلفی هم در این طرح‌ها انجام می‌شود که شامل۵۴۳ کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع، حفر 12 حلقه چاه عمیق، ۱۶ مورد کف شکنی ۱۷ مورد تست پمپاژ، ۲۴ تجهیز چاه ، 48 برق رسانی و احداث ۵۵ باب مخزن است.

وی ادامه داد: خوشبختانه تاکنون این پروژه بزرگ بیش از 60 درصد پیشرفت داشته و طبق برنامه‌ریزی‌ها باید به پیشرفت 34 درصدی می‌رسید اما آن همت و تلاش جهادی و اقدامات فنی و مهندسی جهادگران باعث شد تا بیش از دو برابر از برنامه زمانبندی کار جلوتر باشد. حتی اگر نقشه‌های آبرسانی و اعتبارات به درستی در اختیار جهادگران قرار می‌گرفت این امکان وجود داشت تا این پیشرفت کار نیز بیشتر باشد.

 قزلسفلی با اشاره به اینکه جریان جهادی هر جایی که وارد می‌شود اتفاق‌هایی را رقم می‌زند که شاید روی کاغذ غیر قابل باور باشد، گفت: گروه‌های جهادی با اراده جهادی و توکل و ایمان کارهای دشوار را محقق می‌کنند برای مثال یکی از پروژه‌ها آبرسانی مربوط به منطقه کنده‌ای بود که باید در صعب‌العبورترین مناطق انجام می‌شد و کار بسیار دشواری بود و طی سال‌های گذشته هیچ شرکتی قبول به اجرای این کار سخت را نمی‌کرد اما بچه‌های جهادی قرارگاه پیشرفت و آبادانی این کار را سخت را برعهده گرفتند و آن را انجام دادند این فرهنگ باعث شده که در بر عهده گرفتن پروژه‌ها این آمادگی وجود داشته باشد تا که پروژه‌هایی را به جهادی‌ها سپرده شود که هیچ پیمانکاری با آن مسئله ورود نمی‌کند علاوه بر اینکه جهادی‌ها آن کار را انجام خواهند داد تلاش نیز می‌کنند که باعث صرفه‌جویی اقتصادی در آن پروژه، کوتاهی زمان اجرا و حفظ کیفیت نیز شود.

وی گفت: خوشبختانه جهادگران به آن توانمندی تخصصی رسیده‌اند که هم‌اکنون می‌توانند تمام کارهای مربوط به آبرسانی را از مطالعات و اجرا تا نظارت را به خوبی انجام دهند و این بدان معناست که توان جهادگران در حوزه تخصصی بالاست که می‌تواند به عنوان یک بازوی کمک کننده در کنار دستگاه‌های تخصصی دولت قرار بگیرد.

قزلسفلی در پایان با بیان اینکه در دهه مبارک فجر و در مرحله دوم بهره‌برداری از پروژه‌های طرح جهاد آبرسانی 10 پروژه در 7 شهرستان انجام شد، گفت: پیش‌بینی می‌شود در نیمه شعبان (17 اسفندماه) مرحله سوم افتتاحیه پروژه‌های طرح جهاد آبرسانی برگزار شود.

انتهای پیام
captcha