احداث کتابخانه مرکزی چهارمحال‌وبختیاری در انتظار مساعدت مسئولان
کد خبر: 4099184
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۱

احداث کتابخانه مرکزی چهارمحال‌وبختیاری در انتظار مساعدت مسئولان

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به پیگیری‌ها برای احداث کتابخانه مرکزی استان، گفت: در سال ۹۷ بودجه‌ای به این طرح ملی تعریف شد که متأسفانه تخصیص نیافت، امسال درخواست راه‌اندازی پروژه به وزارت ارشاد ارسال شده است تا هر چه زودتر شاهد آغاز احداث کتابخانه مرکزی استان و اختصاص ردیف ملی اعتبارات برای این پروژه باشیم.

احمد فرهادی، مدیرکل کتابخانه های عمومی چهارمحال و بختیاری

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری، احمد فرهادی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی چهارمحال‌وبختیاری امروز، ۲۲ آبان‌ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان با گرامیداشت سی‌امین هفته کتاب جمهوری اسلامی و در تشریح اهم اقدامات این نهاد در سال گذشته با اشاره به اینکه فعالیت انجمن‌های کتابخانه‌ها در مرکز استان، شهرستان‌ها و بخش‌ها، اظهار کرد: این انجمن در استان به ریاست استاندار و در شهرستان‌ها و بخش‌ها به ریاست فرمانداران و بخشداران جلساتی را در سطوح مختلف برگزار می‌کنند که این انجمن‌ها بازوان یاری کتابخانه‌ها جهت انجام فعالیت‌های مختلف با کمک دستگاه‌ها هستند که در سال گذشته در مجموع، ۲۰۰ جلسه انجمن در استان تشکیل شد.

وی با ذکر اینکه همکاری کتابخانه‌های عمومی با سایر دستگاه‌ها همواره در دستور کار قرار دارد، افزود: در راستای این سیاست، سال گذشته تفاهم‌نامه‌هایی با دانشگاه شهرکرد، اداره‌کل آموزش و پرورش، بنیاد ایران‌شناسی، هیئت ورزش‌های همگانی، نیروی انتظامی و غیره امضا شد که همکاری با دانشکده علوم انسانی دانشگاه شهرکرد منجر به تشکیل بیش از ۵۴ جلسه نقد کتاب با حضور نویسندگان و منتقدان کتاب در استان شد. حضور کتابداران در مدارس و حضور دانش‌آموزان در کتابخانه‌ها نیز در راستای تفاهم‌نامه با آموزش و پرورش در دستور کار بوده است.

طرح‌های کتابخانه‌ای خیری استان

فرهادی بیان کرد: در سال گذشته کمک‌های خیری به مبلغ ۱۵ میلیون تومان جمع‌آوری شده است، همچنین اهدای تجهیزات به ارزش ۲۱ میلیون تومان، دریافت حق انتفاع ساختمان به ارزش ۵۸۰ میلیون ریال و اهدای ۳۲ هزار و ۵۰۰ نسخه کتاب در سال گذشته به کتابخانه‌های عمومی کمک شده است؛ احداث کتابخانه‌های خیری روستای چلوان، شهر دشتک، دو پروژه خیری در شهر سامان نیز در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه با بهبود شرایط کرونایی در استان و ارائه خدمات حضوری کتابخانه‌های عمومی تعداد اعضای فعال افرایش یافته است، تصریح کرد: در مهرماه سال گذشته حدود ۱۷ هزار عضو فعال داشتیم که این رقم در مهر امسال به ۳۷ هزار نفر رسیده است. در مهرماه سال گذشته همچنین مجموع امانت کتاب‌ها در سطح استان ۱۸ هزار بود و امسال به بالای ۵۰ هزار نسخه امانت رسیده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان به افتتاح سه پیشخان کتاب در سال گذشته اشاره کرد و افزود: پیشخان غرب شهرکرد حدود ۲۰۰ عضو دارد، همچنین یک پیشخان در منطقه حاجی‌آباد لردگان و یک پیشخان نیز در روستای جوانمردی در خانمیرزا افتتاح شد که درصدد افزایش پیشخان‌ها هستیم؛ همچنین سال گذشته کتابخانه عمومی در روستای آورگان افتتاح شد که از کتابخانه‌های به‌روز و استاندارد استان است.

فرهادی با اشاره به رویکرد نهاد کتابخانه‌های عمومی مبنی بر تعریف و ارائه خدمات جدید، بیان کرد: پیک ارسال کتاب به درب منازلِ متقاضیان برای یک روز در هفته راه‌اندازی شده و همچنین میز مجازی خدمات و داده‌های اطلاعاتی برای دانشجویان استان ایجاد شده است که نشریات داخلی و خارجی و نیز مقالات مورد تقاضای علاقه‌مندان در این پایگاه‌های اطلاعات ارائه می‌شود.

ایجاد سه سالن اختصاصی مطالعه در استان

وی ایجاد سالن‌های اختصاصی مطالعه را دیگر اقدام نهاد کتابخانه‌ها بیان کرد و توضیح داد: این سالن‌ها فضای خوبی را برای اقشار مختلف جامعه به‌ویژه دانش‌آموزان و دانشجویان ایجاد می‌کند تا در فضایی اختصاصی و آرام به مطالعه بپردازند. در حال حاضر سه سالن مطالعه اختصاصی در کتابخانه‌های حافظ شهرکرد و ملاصدرای فرخشهر ایجاد شده است که در کنار سالن‌های مطالعه عمومی به مردم خدمت‌رسانی می‌کنند.

فرهادی بیان کرد: بیش از نیمی از اعضای کتابخانه‌ها را کودکان و نوجوانان تشکیل می‌دهند لذا تمامی ۵۶ کتابخانه استان از بخش ویژه کودک و نوجوان برخوردارند که هر ساله تجهیزات و اسباب‌بازی و وسایل سرگرمی به این بخش‌ها اضافه می‌شود. همچنین سالن نمایش و اجرا در کتابخانه حافظ برای اولین بار در استان راه‌اندازی شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان در خصوص طرح‌های عمرانی در سطح کتابخانه‌های استان، گفت: پروژه ساختمان کتابخانه بعثت فرخشهر پیشرفت ۷۰ درصدی دارد و امیدواریم با مساعدت پیمانکار آن یعنی وزارت راه و شهرسازی، سال آینده شاهد افتتاح این کتابخانه باشیم.

احداث کتابخانه ویژه نابینایان و ناشنوایان

فرهادی با اشاره به فعالیت کتابخانه نابینایان رودکی شهرکرد، بیان کرد: ساختمان این کتابخانه وقفی و قدیمی است و فضاسازی آن برای نابینایان مناسب نیست لذا طرحی را به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان ارائه کردیم که مشمول ماده ۲۳ شد و بودجه‌ای به آن اختصاص یافته است که هفته آینده این کتابخانه تخریب و پروژه احداث ساختمان جدید در سه طبقه ویژه نابینایان و ناشنوایان آغاز می‌شود.

وی با اشاره به اختصاص زمینی به مساحت ۱۲۰۰ متر مربع در منطقه فاقد کتابخانه منظریه شهرکرد با بیش از ۳۰ هزار نفر جمعیت، توضیح داد: این زمین دریافت و مناقصه‌ای برای انتخاب پیمانکار انجام شده است و احداث کتابخانه در این منطقه تا سال آینده آغاز می‌شود.

فرهادی با اشاره به پیگیری‌ها برای ساخت کتابخانه مرکزی در استان، گفت: این کتابخانه مستلزم متراژ زیربنایی زیاد بالغ بر ۱۰ هزار مترمربع و ارائه بیش از ۶۰ خدمت به مراجعان است؛ در سال ۹۵ زمینی به متراژ هفت هزار متر در حوالی فرهنگسرای شهرکرد به اسم کتابخانه مرکزی خریداری شد و در سال ۹۷ بودجه‌ای به این طرح ملی تعریف شد که متأسفانه تخصیص نیافت.

وی تأکید کرد: در سال‌جاری با مساعدت استاندار و نماینده شهرکرد در مجلس شورای اسلامی، درخواست راه‌اندازی پروژه به وزارت ارشاد ارسال شده است و از اهالی رسانه نیز درخواست داریم که این مطالبه را به گوش مسئولان برسانند تا هر چه زودتر شاهد آغاز احداث کتابخانه مرکزی استان اختصاص ردیف ملی اعتبارات برای این پروژه باشیم.

فرهادی با تأکید بر اجرای برنامه‌های فرهنگی در سطح کتابخانه‌ها، بیان کرد: ارتباط خوب نهاد کتابخانه‌ها با نویسندگان، ناشران و صاحب‌نظران حوزه کتاب، دانشگاهیان، کارآفرینان، مشاوران قوه قضائیه، مشاوران نیروی انتظامی و غیره منجر به اجرای برنامه‌هایی با حضور این افراد در کتابخانه‌ها شده است و از خانواده‌ها دعوت می‌شود که در این برنامه‌های هفتگی حضور داشته باشند.

وی ادامه داد: تابستان امسال کارویژه کودک در کتابخانه‌های عمومی استان تعریف و در ۳۶ باب اجرا شد که ۹ کلاس مختلف در این کتابخانه‌ها برپا شد. برگزاری محافل ادبی با رویکرد آموزشی، جشنواره قصه‌گویی، اجرای پویش‌ها و مسابقات کتابخوانی و رویدادهای مختلف در مناسبت‌ها و غیره از دیگر برنامه‌ها در سطح کتابخانه‌ها هستند.

وجود یک کتاب به ازای هر نفر در کتابخانه‌های استان

فرهادی بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۹۸۰ هزار کتاب ثبت شده در کتابخانه‌های عمومی استان وجود دارد که تقریباً يک کتاب به ازای برای هر نفر است؛ در تلاش هستیم که طی افق پنج‌ساله این رقم را به سه کتاب به ازای هر هم‌استانی برسانیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان با استقبال از پیشنهاد خبرنگار ایکنا مبنی بر برگزاری محافل رونمایی و نقد کتاب در دفاتر خبرگزاری‌های استان، بیان کرد: حتماً این پیشنهاد مورد بررسی و پیگیری قرار می‌گیرد تا در این فضا نیز از مردم استان برای ترویج کتاب و کتابخوانی دعوت شود.

فرهادی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایکنا مبنی بر رویکرد این نهاد در خصوص ایجاد کتابخانه تخصصی دینی و قرآنی در استان، گفت: کتابخانه‌های عمومی بر طبق تعریفی که دارند باید خدمت‌رسانی به عموم مردم را سرلوحه کار قرار دهند لذا ایجاد کتابخانه‌های تخصصی برای نهاد کتابخانه‌ها موضوعیت ندارد؛ البته این نهاد اعلام آمادگی می‌کند که بخش‌های تخصصی را در برخی کتابخانه‌ها با همکاری دیگر نهادها راه‌اندازی کند. از جمله هفته گذشته با حضور معاون قوه قضائیه پیشنهادی مبنی بر ایجاد بخش تخصصی حقوق در یکی از کتابخانه‌ها ارائه شد که در حال پیگیری هستیم.

انتهای پیام
captcha