کد خبر: 4087879
تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۷

پیامبر رحمت چگونه تمدن عظیم اسلامی را پایه‌ریزی کرد

نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری با تصریح اینکه شخصیت پیامبر گرامی اسلام را از ابعاد گوناگون باید در نظر بگیریم، گفت: بر خلاف بسیاری از رهبران جهانی که تک بعدی هستند یا در ابعاد محدودی برجستگی دارند پیامبر مکرم اسلام در همه ابعاد معنوی، اخلاقی و شخصیتی و... الگوی تمام و نمونه کامل هستند.

آیت‌الله علی‌اكبر كلانتری، نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبریآیت‌الله علی‌اكبر كلانتری، نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگو با ایکنا از فارس، ضمن تسلیت رحلت پیامبر گرامی اسلام(ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) با اشاره به ویژگی‌های حضرت محمد(ص) گفت: شخصیت پیامبر(ص) تمام عیار و تمام بعدی است.

وی تصریح کرد: شخصیت ایشان را از ابعاد گوناگون باید در نظر بگیریم، بر خلاف بسیاری از رهبران جهانی که تک بعدی هستند یا در ابعاد محدودی برجستگی دارند پیامبر مکرم اسلام(ص) در همه ابعاد معنوی، اخلاقی و شخصیتی و... الگوی تمام و نمونه کامل هستند.

نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری افزود: در منطقه عرب جاهلی که در جهات مختلف گرفتار انحطاط اخلاقی بودند فردی پیدا می‎شود که در همه جهات از جمله در زمینه‌های فردی، اجتماعی، عبادت و معنویت نمونه منحصر به فرد و الگوی تمام عیار است و در مواجهه با مسلمانان و مؤمنان بسیار مهربان، فروتن و متواضع در حالی که در برخورد با کافران و معاندان شجاع، با صلابت، قاطع و دارای عزم و اراده پولادین است؛ این صفات چند بعدی در کمتر کسی پیدا می‌شود اگر هم پیدا شود در افرادی که از یاران و شاگردان آن حضرت بودند مانند  حضرت علی(ع) پیدا می‌شود.

وی با بیان اینکه در همه میادین جنگ جاهایی که پیامبر حضور داشتند این روحیه بسیار عالی و شجاعانه نمود دارد، یادآور شد: در کنار همه این‌ها اخلاق بسیار کریمانه و کاملاً انسانی و الهی، خودش را نشان می‌دهد؛ در مواجهه با بادیه نشینان، افراد خشن و دور از مهربانی، ایشان یک چهره مهربان و صمیمی، متبسم و همراه با آرامش و متانت داشتند که همه این ویژگی‌ها همزمان در یک فرد جمع شود مهم است.

آیت‌الله کلانتری ادامه داد: بسیار مهم است کسی که بتواند با رفتار، اخلاق و منش خود افراد بسیار چموش را رام و آرام کند؛ ایشان در میان مردمی که فرسنگ‌ها از تمدن، اخلاق و فرهنگ دور بودند یک نظام مقتدر همراه با مهر، محبت، مراعات، عدالت، انصاف، تدبیر و آینده نگری و بنیان یک تمدن اسلامی را پی‌ریزی کردند.

وی با تصریح اینکه پیامبر کاملاً از فتنه‌گری‌ها و اختلاف‌افکنی‌های یهود و افراد غیر مسلمان در مدینه آگاه بودند، اظهار کرد: یکی از اولین اقداماتی که حضرت انجام دادند این بود که بین پیروان ادیان اهل کتاب یعنی یهودی‌ها صلح و آرامش ایجاد کردند و همچنین بین مسلمانان پیوند اخوت برقرار کردند و بدون اینکه به نژاد و ملیت نگاه کنند همه را زیر یک پرچم گرد آوردند و نشان دادند که پیمودن درجات رشد و معنویت برای آحاد  مسلمانان امکان‌پذیر است و حقوق زنان، کودکان، برده‌ها و غیر مسلمانان را مراعات می‌کردند و به آن‌ها اهمیت می‌دادند.

رئیس جامعه اساتید حوزه‌های علمیه فارس ادامه داد: چنین مدینه فاضله‌ای در کجای تاریخ پیدا می‌شود که حقوق و قوانین مربوط به اقوام و ملل گوناگون، سیاه و سفید و زن و مرد را کاملا اجرا کند که هیچ فردی احساس تبعیض نکند و همه احساس عدالت و برابری کنند و برای همه زمینه رشد فراهم باشد و امت فرهیخته و آگاه و همراه با خلقیات زیبا تربیت کنند و پایه‌گذار یک تمدن بسیار برازنده و دارای ابعاد گوناگون الهی، معنوی و انسانی و بشری شوند.

آیت‌الله کلانتری همچنین با اشاره به شخصیت امام حسن مجتبی(ع) گفت:  زندگی امام حسن(ع) قابل دقت فراوان است و باید در آن تأمل کنیم؛ ایشان شخصیتی است که در میان آن همه گرفتاری‌ها و فتنه‌های معاویه و اصحاب او به عنوان یک رهبر الهی و اخلاقی، خود را آشکار می‌کنند  و در آن اوضاع بسیار نا به سامان که لشکریان و سربازان آن حضرت دچار تفرقه عجیبی شده بودند و مورد تطمیع و تهدید سربازان معاویه قرار می‌گرفتند و حضرت را ترک می‌کردند و ایشان را تنها گذاشته بودند با تدبیر و شهامتی مثال‌زدنی به گونه‌ای رفتار می‌کنند که بقای اسلام تضمین شود چون اگر در آن وضعیت با معاویه درگیر می‌شدند و به جنگ ادامه می‌داد قطعاً به دلیل ضعف سربازان آن حضرت و نبودن بصیرت در بین آن‌ها و حیله‌گری‌های معاویه، کیان و اساس دین ضربه و ضرر می‌دید.

وی با بیان اینکه بر این باوریم همانطور که امام حسین(ع) یک مرد شجاع تمام عیار بودند امام حسن(ع) نیز همینطور بودند منتها هر زمانی اقتضاتی دارد، اضافه کرد: فرق میان معاویه و یزید روشن است معاویه بسیار مکار، سیاست‌مدار، اهل تدبیر و  تزویر بود در حالی که یزید یک آدم فاسق فاجر آشکار بود و بسیار علنی محرمات را انجام می‌داد لذا برخورد با یزید راحت تر از برخورد با معاویه بود به همین دلیل امام حسن مجتبی(ع) احساس کردند که چاره‌ای غیر از این نیست که به نحوی با معاویه در واقع یک صلح کاملا همراه با هوشیاری و بصیرت بنا به هدف حفظ کیان اسلام انجام دهند.

انتهای پیام
captcha