اهمیت رفع چالش‌های اقتصادی کسب و کارهای اینترتی
کد خبر: 4023958
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۹

اهمیت رفع چالش‌های اقتصادی کسب و کارهای اینترتی

رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه کسب و کارهای اینترنتی با چالش‌های اقتصادی عمومی و اختصاصی مواجه هستند، بر ضرورت رفع این چالش‌ها به منظور اشتغالزایی تأکید کرد.

یلدا راهدار، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس به گزارش ایکنا از فارس، نشست تخصصی کمیسیون فناوری، اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس با موضوع بررسی چالش‌های تامین مالی جمعی (کراودفاندینگ) در استان فارس امروز، 6 دی‌ماه به صورت وبینار در این اتاق برگزار شد.

یلدا راهدار، عضو هیئت رئیسه و رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس در این نشست گفت: کسب‌ و کارهای اینترنتی از یک‌ سو با چالش‌های اقتصادی عمومی مواجهند و از سویی با چالش‌های اختصاصی مانند اینماد و صیانت که هر کدام از این معضلات نگرانی‌هایی را برای فعالان این بخش ایجاد کرده است.

وی افزود: هر چند اتاق‌های بازرگانی به ویژه اتاق بازرگانی فارس نظرات اصلاحی بخش خصوصی را به مسئولان و سیاست‌گذاران کشور ارائه کرده است اما در برخی از طرح‌ها علی‌رغم ایرادها و مخالفت‌های کسب و کارهای اینترنتی دولت بر اجباری شدن آن‌ها در کشور اصرار دارد.

راهدار اظهار کرد: کراود فاندینگ، نوعی تأمین مالی جمعی و گونه‌ای از جمع‌سپاری در حوزه تامین مالی کسب‌ و ‌کارهای نوپا و ایده‌های نوآورانه است که این فرآیند نوآورانه مردم‌‌نهاد آنگونه است که فرد متقاضی، برنامه خود را در درگاه اینترنتی تأمین مالی جمعی مطرح می‌کند.

رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: اگر این برنامه از دید مخاطبین خود قابل قبول باشد، افراد مقادیری برای پشتیبانی از برنامه پرداخت می‌کنند که این مبالغ برای راه‌اندازی، اجرا و حمایت از برنامه مناسب خواهد بود.

وی ادامه داد: می‌توان گفت تأمین مالی جمعی فقط یک حرکت جمعی زودگذر نیست بلکه ابزاری خودجوش بوده که نیاز جامعه جهانی با استفاده از پیشرفت فناوری آن را به وجود آورده است. برخی دولت‌ها برای حفظ حقوق ذی‌نفعان و منافع حاصل از قدرت جمعی، آن را از طریق قوانین به رسمیت شناخته‌اند.

راهدار بیان کرد: این ابزار فرهنگ کارآفرینی و سرمایه اجتماعی را ارتقا بخشیده و توسعه اقتصادی و اجتماعی را در جوامع تسریع می‌کند که پیش‌بینی می‌شود بازار جهانی تأمین مالی جمعی که در سال ۲۰۲۰ برابر با ۱۲.۲میلیارد دلار بوده است با نرخ رشد مرکب سالانه ۱۱.۲ درصد طی دوره ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۷، در سال ۲۰۲۷ به ۲۵.۸میلیارد دلار برسد.

وی تصریح کرد: روش‌های موجود برای جذب سرمایه جمعی در این حوزه، با استفاده از ویژگی‌های بی‌نظیر بلاک‌چین و قراردادهای هوشمند مانند حذف شدن واسطه‌ها، عدم امکان تغییر داده‌ها،‌ امنیت داده‌ها، غیرمتمرکز بودن روند اجرایی، شفافیت، امکان تعریف شرایط آزادسازی منابع مالی در قرارداد هوشمند و امکان خرد کردن بسته‌های خرید به حداقل‌ها، پتانسیل‌های خوبی در حوزه تامین مالی نشان داده‌‌اند.

راهدار با اشاره به بیان مزایا و تفاوت‌های تأمین مالی جمعی و سرمایه گذاری خطرپذیر و نقش تأمین مالی جمعی در اشتغالزایی افزود: یکی از مهم‌ترین مشکلات کشور، بیکاری فارغ‌التحصیلان حوزه فناوری اطلاعات است به طوری که نرخ فزاینده بیکاری جمعیت دانشگاهی کشور، کمبود نقدینگی بانک‌ها و ناتوانی دولت در ایجاد اشتغال، همه ازجمله دلایلی هستند که لزوم ورود کسب ‌و کارهای نوپای خصوصی به عرصه‌های اقتصادی و گرایش به سمت اقتصاد کارآفرین محور را تشدید می‌کنند.

وی همچنین با اشاره به تشکیل انجمن بلاکچین و رمز ارز ایران گفت: در سال‌های گذشته برای تسهیل فضای فعالیت و توسعه دانش در حوزه بلاکچین و رمزارزها با مشارکت حداکثری ذی‌نفعان این حوزه؛ جهت تدوین خط‌ مشی آینده فناوری بلاکچین در کشور تلاش‌های بسیاری صورت گرفته است.

راهدار اظهار کرد: این درحالی است که با مجوز اتاق ایران انجمن بلاکچین و رمزارز ایران ایجاد شد که در این انجمن از حضور تمامی ذی‌نفعان حوزه رمزارز و بلاکچین و افرادی که در این حوزه فعالیت می‌کنند و این همکاری سبب می‌شود تا بتوان با اجماع نظر به پیشبرد اهداف این فناوری در کشور کمک کرد.

در ادامه این جلسه حمیدرضا احمدیان، مشاور فناوری، اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران نیز گفت: یکی از دلایل ظهور و گسترش تأمین مالی جمعی به شکل سازمان‌ یافته بحران مالی سال ۲۰۰۸ است که پس‌ از این بحران و به واسطه کاهش تمایل بانک‌ها به ارائه وام، به‌ویژه به کارآفرینان و کسب‌وکارهای نوپا، کارآفرینان شروع به جست‌وجوی راه‌های دیگری برای جذب سرمایه کردند و درنهایت ساز و کارهای تامین مالی جمعی شکل گرفت.

وی اضافه کرد: در ایران دستورالعمل تامین مالی جمعی در سال ۱۳۹۷ به تصویب شورای عالی بورس و اوراق بهادار رسید که بر اساس این دستورالعمل و باهدف ساماندهی و نظارت بر سکو‌های تأمین مالی جمعی، شرکت فرابورس ایران در سال 98 اقدام به انتشار فراخوان برای متقاضیان عاملیت تامین مالی جمعی کرد.

احمدیان ادامه داد: تاکنون شش شرکت ایرانی موفق به دریافت مجوز سکوی تأمین مالی جمعی از فرابورس ایران شده‌اند که با ورود فناوری بلاک‌چین، توسعه قراردادهای هوشمند و افزایش اقبال عمومی ‌نسبت به این فناوری‌های نوین، روش‌های نوین جذب سرمایه جمعی بر بستر بلاک‌چین در جهان متولد شد و مورد استقبال سرمایه‌گذاران قرار گرفت.

وی تصریح کرد: روش‌های موجود برای جذب سرمایه جمعی در این حوزه، با استفاده از ویژگی‌های بی‌نظیر بلاک‌چین و قراردادهای هوشمند مانند حذف شدن واسطه‌ها، عدم امکان تغییر داده‌ها،‌ امنیت داده‌ها، غیرمتمرکز بودن روند اجرایی، شفافیت، امکان تعریف شرایط آزادسازی منابع مالی در قرارداد هوشمند و امکان خرد کردن بسته‌های خرید به حداقل‌ها، پتانسیل‌های خوبی در حوزه تامین مالی نشان داده‌اند.

احمدیان با اشاره به عدم حمایت واحدهای صنفی از تأمین مالی جمعی، به منظور ترویج فرهنگ تأمین مالی جمعی، موضوع راه‌اندازی کارگروه تأمین مالی جمعی (کراود فاندینگ) را پیشنهاد داد.

مهرداد سهرابی، مديركل ارتباطات و فناوري اطلاعات استان فارس هم گفت: مرتفع‌سازی مشکلات مالی کسب و کارهای نوپا دغدغه‌ای مهم است که با توجه به عدم تمایل به مشارکت در سرمایه‌گذاری، مزیت تأمین مالی جمعی را در راستای توسعه بازار موضوع مهم و موثری است.

انتهای پیام
captcha