کد خبر: 4022573
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۶

دوری از فعالیت‌های قرآنی در فضاهای آموزشی احساس می‌شود

نماینده شورای عالی قرآن در فارس، مهم‌ترین عناصر فرهنگی در جامعه اسلامی را قرآن و عترت دانست و گفت: در بخش‌ها و حوزه‌های متعدد کشور به‌ویژه در فضاهای آموزشی به خصوص در مدارس، دوری از فعالیت‌های قرآنی حس می‌شود.

محمد مهدی روحانی، نماینده شورای عالی قرآن در فارسمحمدمهدی روحانی، ناظر شورای عالی قرآن در مراسم ترتیل‌خوانی ماه رمضان در فارس، در گفت‌و‌گو با ایکنا از فارس، به تبیین نقش جامعه قرآنی در بازسازی ساختارهای فرهنگی جامعه پرداخت و گفت: مهم‌ترین عناصر فرهنگی در جامعه اسلامی، عنصر قرآن کریم و اهل بیت(ع) است.

وی به منویات رهبر معظم انقلاب در این رابطه اشاره کرد و افزود: تمام مشکلات یک جامعه اسلامی در دوری از قرآن است و اگر جامعه نه تنها در بعد فرهنگی بلکه در همه ابعاد اقتصادی، اجتماعی، آموزشی و... گرایش و سوق بیشتری به سمت معارف قرآن داشته باشد قطعا بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

ناظر شورای عالی قرآن در مراسم ترتیل‌خوانی ماه رمضان در فارس با بیان اینکه در بخش‌ها و حوزه‌های متعدد کشور به ویژه در فضاهای آموزشی به خصوص در مدارس، دوری از فعالیت‌های قرآنی حس می‌شود، گفت: دانش‌آموزان به عنوان یکی از عناصر مهم آینده‌سازی در کشور هستند که در جامعه نقش‌آفرینی می‌کنند و بسیار تأثیرگذار هستند اما آن‌طور که شایسته است نقش قرآن کریم را در مسائل آموزشی نمی‌بینیم.

روحانی با تأکید بر اینکه یکی از مشکلاتی که در حوزه آموزشی و پرورشی در مدارس و حتی در دانشگاه دیده می‌شود این است که دانش‌آموزان و دانشجویان با مفاهیم قرآنی غریبه هستند، افزود: باید بیشتر از انتظارات در این زمینه کار شود تا بتوانیم جلو رویم و پیشرفت داشته باشیم.

وی با بیان اینکه خانواده یک رکن اساسی و مهم در تربیت جامعه است، اظهار کرد: اگر بخواهیم فرزندان را به سمت حوزه‌های قرآنی سوق دهیم، باید بدانیم این کار از پدر و مادر شروع می‌شود و اگر آن‌ها دغدغه قرآنی داشته باشند، قطعاً فرزندان آن‌ها دغدغه‌مند خواهند شد.

ناظر شورای عالی قرآن در مراسم ترتیل‌خوانی ماه رمضان در فارس بیان کرد: برگزاری سمینارهای آموزشی و همایش‌های قرآنی، نشست‌های بصیرتی قرآنی و موارد این چنینی می‌تواند در این زمینه مؤثر باشد.

روحانی با تأکید بر اینکه فعالیت‌های قرآنی نباید به هفته قرآن و عترت محدود شود، گفت: باید نخبه‌های قرآنی به خصوص در سطوح نوجوانان و جوانان حمایت و تشویق شوند در صورتی که تشویق‌های فرهنگی ـ قرآنی کم دیده می‌شود.

وی در پایان با بیان اینکه در گذشته تشویق‌ها و حمایت‌های مادی و معنوی برای نوجوانان فعال در زمینه قرآن بیشتر بود، افزود: وقتی دانش‌آموزان در حوزه فعالیت فرهنگی و قرآنی خود تشویق شوند سبب ایجاد دلگرمی برای تداوم این‌گونه فعالیت‌ها می‌شود اما اگر دیده نشود و یا کم دیده شود، باعث می‌شود اثرگذاری آن در جامعه کم شود.

انتهای پیام
captcha