اصلاح ناهنجاری‌های اجتماعی به ارتقای سطح فرهنگ جامعه کمک می‌کند
کد خبر: 3986593
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۷

اصلاح ناهنجاری‌های اجتماعی به ارتقای سطح فرهنگ جامعه کمک می‌کند

شهردار شیراز ،فرهنگ‌سازی را یکی از عوامل مهم در توسعه کلان‌شهرها دانست و افزود: حتما با پول نیاز نیست چیزی را بسازیم یا اینکه مکانی را احداث کنیم بلکه می‌توانیم با تصحیح بعضی از ناهنجاری اجتماعی به ارتقای سطح فرهنگ جامعه کمک کنیم.

به گزارش ایکنا از فارس، به نقل از روابط عمومی مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز، حیدر اسکندرپور، شهردار شیراز امروز، 4 مردادماه در حاشیه بازدید و تقدیر از همیاران مهربان ترافیک گفت: به همت مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز فرصتی را در شیراز تجربه می‌کنیم که زمینه حضور شهروندان در کنترل ترافیک شهری شکل بگیرد و با نهادهای مرتبط هم‌افزایی انجام شود.

وی با بیان اینکه شیراز شهر مهربانی است، اظهار کرد: در قالب این طرح زمینه‌ای فراهم شده است تا بتوانیم مهربانانه شهروندان را چه عابر پیاده و چه وسائل نقلیه به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی دعوت کنیم.

اسکندرپور نتایج طرح همیاران مهربان ترافیک در شهر شیراز را مورد اشاره قرار داد و گفت: با این طرح بخشی از نابسامانی‌های ترافیک کنترل می‌شود و در نتیجه شاهد کاهش و کنترل تصادفات شهری هستیم.

شهردار شیراز ادامه داد: در شهر راز شهروندان وارد میدان شدند و در قالب طرح همیار مهربان ترافیک با حضور در چهارراه‌های پرتردد و اصلی شهر به کمک پلیس راهنمایی و رانندگی آمدند.

به گفته شهردار شیراز، نفس حضور مردم در تمامی سطح سنی، از تمامی اقشار مردم در طرح همیاران مهربان ترافیک در کنار پلیس حامل این پیام است که همگی باید برای زیست بهتر قانون را رعایت کنیم؛ شهرداری در کنار این مجموعه به پشتیبانی می‌پردازد و اصل کار مردم هستند.

وی ضمن تشکر از فعالیت مجمع خیرین در موضوع فرهنگ‌سازی، گفت: در سالیان قبل شاید احساس می‌شد که خیرین تنها باید در موارد خاص ورود کنند اما اکنون در شهر شیراز پایتخت فرهنگی ایران شاهد هستیم که با حضور موثر و نیک اندیشی خیرین در حوزه‌های مختلف مخصوصاً فرهنگ اقدامات بسیار خوبی شکل گرفته است.

اسکندرپور، فرهنگ‌سازی را یکی از عوامل مهم در توسعه کلان‌شهرها دانست و افزود: حتما با پول نیاز نیست چیزی را بسازیم یا اینکه مکانی را احداث کنیم بلکه می‌توانیم با تصحیح بعضی از ناهنجاری اجتماعی به ارتقای سطح فرهنگ جامعه کمک کنیم چراکه با این کار مسائل جانبی حل خواهد شد.

شهردار شیراز در ادامه با اشاره به حضور خیرین در ساخت مجموعه‌های ورزشی گفت: در ساخت اماکن ورزشی و فرهنگی خیرساز، شهرداری زمین را فراهم می‌کند و مجمع خیرین عهده‌دار حضور خیران در ساخت مجموعه‌ها است که شاهد بهره‌برداری از یکی از بهترین مجموعه‌های ورزشی خیرساز در جنوب شهر شیراز هستیم.

در ادامه سیدعبدالرضا دستغیب، مدیرعامل مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز در این بازدید و تقدیر شهردار شیراز از همیاران مهربان ترافیک گفت: طرح «همیار مهربان ترافیک» با مشارکت پلیس راهور استان فارس، معاونت حمل و نقل شهرداری شیراز، معاونت پیشگیری از جرم دادگستری فارس نزدیک به 6 سال برای اولین بار در سطح کشور در حال اجرا است.

وی افزود: بیش از 350 نفر در این زمینه از بین شهروندان شهر شیراز و از اقشار مختلف مردم آموزش دیده‌اند که به صورت داوطلبانه با کمک پلیس به ترافیک شهر کمک می‌کنند.

دستغیب با بیان اینکه در ایام کرونا 130 نفر در این طرح فعالیت می‌کنند، در تشریح کار این همیاران مهربان ترافیک اظهار کرد: همیاران با حضور در 9 چهارراه پرتردد شهر شیراز مباحث ترافیکی را به مردم و وسائل نقلیه گوشزد می‌کند که با استمرار این طرح بنابه اعلام پلیس راهور شیراز توانسته از بروز خیلی از حوادث و مرگ و میر همشهریان جلوگیری شود.

مدیرعامل مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز، این مشارکت و علاقه‌مندی شهروندان را در پیشینه تاریخی شهر شیراز دانست و افزود: از تمامی همشهریانی که وقت کافی و دغدغه کمک به مردم را دارند دعوت می‌کنیم تا در این طرح خیر شرکت کنند؛ در این طرح صرفا بُعد امر به معروف و نهی از منکر دنبال می‌شود چراکه معتقدیم در فرهنگ‌سازی قوه قهریه جواب نمی‌دهد لذا مردم نیز در این فریضه واجب مشارکت دارند.

وی در تشریح دیگر اقدامات این مجمع در راستای اعتلای فرهنگ شهروندان شهر شیراز گفت: علاوه بر طرح همیار ترافیک، پروژه‌هایی در سطح شهر شیراز با تنوع مختلف ورزشی، درمانی اشتغالزایی، کتابخوانی خیرین ورود کرده‌اند و نزدیک به 55 طرح فرهنگی و شهرسازی در این مدت راه‌اندازی کرده‌ایم.

دستغیب، ساخت سرای فرهنگ مهربانی را مورد توجه قرار داد و تأکید کرد: سرای فرهنگ  مهربانی در 4 منطقه شیراز راه‌اندازی شده و همانند کار دیوار مهربانی را انجام می‌دهد بدین نحو که مردم وسائل، لباس‌های خودشان را که حتی نو هستند را برای کمک به نیازمندان اهدا می‌کنند؛ تاکنون بیش از 550 هزار قلم کالا مردم به سراهای کالا مهربانی تحویل داده شده که ما نیز به خیریه‌های معتبر و قابل اعتماد سطح شهر شیراز واگذار کرده‌ایم.

به گفته وی، دو سرای یار مهربان در پایانه اتوبوسرانی شاهچراغ ع و پایانه نمازی جهت امانت کتاب به شهروندان شهر شیراز راه‌اندازی شده است که مردم در کنار ارتقا سطح مطالعه خودشان، رسم امانت‌داری را آموزش ببینند؛ در این سرای یار مهربان تبادل کتاب نیز صورت می‌گیرد و مردم کتاب مازاد خودشان را برای استفاده سایرین تحویل می‌دهند. کتاب ستون فرهنگ است و مطالعه کتاب ترویج پیدا کند یقینا بیشتر مشکلات مخصوصا از نوع فرهنگی حل خواهد شد.

مدیرعامل مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز در پایان گفت: شهروندان می‌توانند به دفتر مجمع واقع در مشیر فاطمی طبقه دوم شیراز پاساژ مراجعه کنند و پس از آموزش می‌توانند در طرح همیار مهربان ترافیک و سراهای  فرهنگ و یار مهربانی مشارکت داشته باشند.

انتهای پیام
captcha