سعدی جامعه بشری را به همزیستی دعوت می‌كند
کد خبر: 3966113
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۶:۵۱

سعدی جامعه بشری را به همزیستی دعوت می‌كند

استاندار فارس، سعدی را یک مصلح اجتماعی توصیف كرد و گفت: زبان گویای سعدی، رازهای سر به مُهر را در گوشِ جان جهانیان زمزمه می‌کند و جامعه بشری را به همزیستی دعوت می‌كند گرچه هر کس به قدر فهم خود از این خرمن معرفت، خوشه‌ای برمی‌گیرد.

به گزارش ایكنا از فارس، عنایت‌الله رحیمی، استاندار فارس شب گذشته، 31 فروردین‌ماه به‌مناسبت فرارسیدن روز بزرگداشت سعدی در پیامی تصويری، گفت: منت خدای را عزوجل که ما را یارای آن داد که بار دیگر در اول اردیبهشت‌ماه جلالی، در جوار آرامگاه آموزگار فرزانه ادب فارسی، سعدی شیرازی، یادروزش را گرامی بداریم.

وی افزود: تقارن دلنشین این روز خجسته را در ورود به قرن جدید با ایام مبارک ماه رمضان، ماه مهمانی خدا و ایام دعا و نیایش به فال نیک می‌گیریم که سعدی خود، دلداده خداوندگار بود و توحیدیه و مناجات او آثار ماندگاری است که 700 سال پس از او همچنان بر دل و زبان، ساری و جاری است.

رحیمی بیان كرد: سرزمین کهنسال و پهناور فارس با یادمان‌های تاریخی خود، بخشی از هویت ایران اسلامی است و شیراز، نگین این انگشتری با علما، ادبا، شعرا، عرفا، امامزادگان، حکیمان و فیلسوفان خود، جایگاه ویژه‌ای در ذهن و زبان ایرانیان و جهانیان دارد و سعدی شیرازی یکی از این ستارگان بی‌بدیل درخشان آسمان ادب و فرهنگ این دیار است.

استاندار فارس با بیان اینكه سعدی بنیانگذار مکتب ادبی شیراز، آموزگار فرزانه و شاعر زندگی است. سخنش از دل برمی‌آید و لاجرم بر دل می‌نشیند، گفت: سخن سعدی، کلام اعتدال و منش سعدی، مَشیِ مدارا، امید و تدبیر است.

وی تأكید كرد: آثار گرانبهای آن استاد سخن و معلم اخلاق، حامل باورها، ارزش‌ها و فرهنگ متعالی و ممتاز ایرانی – اسلامی و منادی تعامل با همنوع است.

رحیمی با بیان اینكه صدای سخن سعدی، صدای آشنا و آیینه آرزوی تمام عصرها و نسل‌هاست،‌ گفت: امروز در تلخ کامی شیوع کرونا، این صدا، روشن‌تر و رساتر از همیشه، در تمام دنیا، در داخل و خارج از مرزها به‌ویژه در فارس، زادگاه آن استاد بلندآوازه، حس همدلی و لزوم تلاش برای رهایی انسان از درد مشترک را متذکر می‌شود.

استاندار فارس با بیان اینكه سعدی تمام جهان را یک پیکر واحد می‌بیند و درد انسان‌ها را درد مشترک به حساب می‌آورد و می‌داند که حال ما، خوب خواهد بود اگر حال دنیا خوب باشد، گفت: زبان گویای سعدی، رازهای سر به مُهر را در گوش جان جهانیان زمزمه می‌کند و جامعه بشری را به همزیستی دعوت می‌كند گرچه هر کس به قدر فهم خود از این خرمن معرفت، خوشه‌ای برمی‌گیرد.

وی با ذكر این نكته كه سعدی با کلام «سَهلِ مُمتَنع» همه را به حیرت وا می‌دارد،‌ گفت: در گلستان بی‌بدیلش با نثر مُسَجّع و آهنگین، آیینه‌دار واقعیات جامعه است و آنچه «هست» را از دوربینِ نگاه بینندگان می‌گذراند. در بوستان بی‌نظیرش، جام جان مشتاقان اخلاق و معرفت را از پیمانه «خوبی‌ها و بایدها» پر می‌کند. در مجالس و قصایدش، اندرز و تدبیر و امید را به کام جان می‌ریزد. در غزلیاتش، عشق و سرزندگی را با ترجمانی متفاوت، دل‌انگیز و بدیع، به تصویر می‌کشد و کام دلدادگان را شیرین و شیرین‌تر می‌کند و در یک کلام «قیامت می‌کند سعدی بدین شیرین سخن گفتن.»

رحیمی تأكید كرد: سعدی تنها یک شاعر یا نویسنده نیست بلکه یک مصلح بزرگ اجتماعی است که جانمایه یک فرهنگ غنی و روح یک ملت بزرگ را در لباسی فاخر در آیینه ادبیات فارسی، به جهانیان، اهدا كرده و نام خود را به نیکی بر صحیفه دل‌ها، جاوید و ماندگار کرده است.

وی ضمن تبریک فرارسیدن یادروز سعدی، گفت: امید است برگزاری مستمر یادروز سعدی بتواند شعله فروزان سعدی‌پژوهی را پرفروغ‌تر کند؛ آرامگاهش آراسته‌تر و آثارش چون گذشته در میان مردمان و در زندگی عملی آنان، جاری و ساری شود و در پرتو اندیشه‌های بلند آن ستاره روشن آسمان ادب و فرهنگ، شاهد دنیایی آرمانی و انسانی باشیم.

انتهای پیام
مطالب مرتبط
captcha