به گزارش ایكنا از فارس، مظاهر بابایی، رئیس جهاد دانشگاهی استان فارس امروز، 11 بهمن در دیدار با نماینده مردم فیروزآباد و فراشبند در مجلس شورای اسلامی گفت: قریب یك دهه مركز جهاددانشگاهی فیروزآباد فعالیت داشته است كه رویكرد اصلی آن مهارت آموزشی تخصصی بود.
وی با بیان اینكه در حوزه اشتغالزایی و رفع معضل بیكاری نیز با بر اساس ظرفیتها و امكانات در فیروزآباد تا اینجا خوب پیشرفت داشتهایم، گفت: فیروزآباد در فعالیتهایی نظیر دامپروری، کشاورزی و گیاهان دارویی بسیار خوب عمل کرده است. البته قرار بود كه در این شهرستان بحث عصارهگیری از گلهای محمدی را با استفاده از ظرفیتهای جهاددانشگاهی دنبال كنیم اما متأسفانه علیرغم پیگیریهای فراوان هنوز هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفت لذا این امر در شهرستان داراب اتفاق افتاد و بهصورت طرح ملی فناوری ثبت شد.
بابایی با بیان اینكه در مجلس نیز این طرح حمایت شده است، گفت: بحمد الهی در این فعالیت، بخش خصوصی همكاری خوبی داشته و سرمایهگذاری میكند البته این بدان معنا نیست كه چنین فعالیتی نمیتواند در فیروزآباد انجام شود.
رئیس جهاددانشگاهی فارس تأكید كرد: نگاه کلان جهاددانشگاهی این است که استان فارس باید شاخص گیاهان دارویی باشد که میتوان بخشی از این برنامهها را در شهرستان فیروزآباد انجام داد.
وی ضمن اعلام آمادگی راهاندازی مركز علمی ـ كاربردی جهاددانشگاهی در فیروزآباد گفت: هماكنون به راهاندازی مراكز رشد در نقاط مختلف استان نیاز داریم تا تبدیل به مراكز نوآوری و شتابدهی شود و در این مراكز افراد را به سمت اشتغالزایی سوق میدهیم.
بابایی با بیان اینكه در این مراكز ایده میتواند به ثروت تبدیل شود، گفت: بهزودی پارك علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی در جهاددانشگاهی فارس راهاندازی خواهد شد كه با توجه به مأموریت پارک و وجود 70 نوع صنایع دستی در استان فارس میتوانیم ورود خوبی برای تقویت این بخش داشته باشیم.
رئیس جهاددانشگاهی فارس بیان كرد: جهاددانشگاهی همچنین در بحث اصلاحنژاد دام سنگین ورود کرده که اتفاق خوبی در این خصوص افتاده است و با توجه به اعلام شرایط از جهاد مرکز میتوانیم این فعالیت را در فیروزآباد گسترش دهیم.
سیامک کریمی، سرپرست معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی فارس هم در این دیدار با اشاره به فعالیتهای سهگانه پژوهشی، آموزشی و فرهنگی این نهاد گفت: آموزشهای كوتاهمدت جهاددانشگاهی در این شهرستان در گروههای مختلف فعال هستند.
وی فعالیت دپارتمانهای علوم پزشكی، علوم كامپیوتر، زبان، كشاورزی كه مهمترین آن كشت گلهای زینتی بهصورت هیدروپونیك است، علوم انسانی، تربیت مدرس ابتدایی، مهدكودك، پیشدبیستانی، علوم قرآنی و غیره را از جمله فعالیتهای جهاددانشگاهی در بخش آموزههای كوتاه مدت برشمرد.
كریمی در ادامه سخنان خود با بیان اینكه سهم استان فارس در طرح ملی مشاغل خانگی 3 هزار نفر بوده است، گفت: در این طرح فعالیتهایی نظیر مشاوره، آموزش، اتصال به بازار كار و غیره را با همكاری وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی انجام میدهیم.
وی با تصریح اینكه فعالیت بخشهای مختلف جهاددانشگاهی در فیروزآباد نیازمند فراهم آمدن زیرساختها و امكانات است، گفت: با توجه به موقعیت، فرهنگ و پتانسیل فیروزآباد میتوانیم اقدامات خوبی در این شهرستان انجام دهیم.
محمدصادق فرهنگدوست، مدیر مرکز آموزشی شهرستان فیروزآباد هم در این دیدار با بیان اینكه حدود 900 نفر در این شهرستان از طرح مشاغل خانگی جهادانشگاهی استفاده كردهآند، گفت: طی 10 سال فعالیت در این شهرستان توانستهایم برای حدود 4 هزار نفر اشتغالزایی مستقیم ایجاد كنیم.
وی با تأكید بر اینكه با همافزایی دستگاههای مختلف شهرستان میتوانیم این تعداد اشتغالزایی را افزایش دهیم، گفت:همچنین میتوانیم مركز علمی ـ كاربردی جهاددانشگاهی را در فیروزآباد فعالیت كنیم تا بتوانم رشتههایی كه منجر به اشتغالزایی میشوند را در این مركز آموزش دهیم.
انتهای پیام