کتاب «تاریخ شفاهی حجت‌الاسلام سیدتاج‌الدین طاهری» منتشر می‌شود
کد خبر: 3942925
تاریخ انتشار : ۰۵ دی ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۹

کتاب «تاریخ شفاهی حجت‌الاسلام سیدتاج‌الدین طاهری» منتشر می‌شود

کتاب «تاریخ شفاهی حجت‌الاسلام سیدتاج‌الدین طاهری» روحانی مبارز لرستانی به‌همت اداره‌کل حفظ آثار دفاع مقدس لرستان منتشر می‎شود.

تاریخ شفاهی حجت‌الاسلام سید تاج‌الدین طاهری چاپ می‌شودبه گزارش ایکنا از لرستان، روحانیون در طول تاریخ ایران اسلامی همواره نقش مهمی در ارشاد و هدایت مردم و رهبری انقلاب‎های مردمی داشته‌اند؛ در استان لرستان وجود بیش‌ از 53 شهید روحانی نشانگر نقش مهم و مؤثر قشر روحانی در صحنه‌های مختلف انقلاب اعم‌ از مبارزه با طاغوت، دوران دفاع مقدس و مبارزه با خط نفاق و همچنین تربیت و پرورش جوانان است.

در جریان مبارزه با رژیم طاغوت روحانیون و طلاب بسیاری در استان لرستان نقش‌آفرینی داشتند که از جمله آنها می‎توان از شهیدان سیدنورالدین و سیدفخرالدین رحیمی، محمد کشوری، عبدالحسین مبشر، علی‌عباس حسین‌پور، روح‌الله کمالوند، محمدتقی روحانی شاهیوند، آیت‌الله مرتضی بروجردی، محمدحسن شریف‌طبع(قنوتی)، جهانبخش گودرزی، یعقوب نظام‌الاسلامی، محمد بروجردی، مصطفی انصاری، عبدالوهاب فتح‌اللهی، محمد توکلی و... یاد کرد.

تاکنون در خصوص شهدای روحانی لرستان چندین کتاب نوشته شده که در آن به معرفی زندگی و شهادت این شهدا پرداخته شده است و از جمله آنها می‎توان از کتاب طلایه‌داران معرفت نام برد.

در راستای معرفی روحانیون مبارز لرستان اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در نظر دارد تاریخ شفاهی برخی از روحانیون مبارز لرستان را تهیه کند که یکی‌ از این روحانیون مبارز حجت‌الاسلام سیدتاج‌الدین طاهری است؛ از جمله سوابق و فعالیت‌های وی می‎توان به ریاست پیشکسوتان دفاع مقدس استان لرستان، تدریس در حوزه علمیه لرستان و عضویت در هیئت‌ منصفه مطبوعات دادگستری لرستان اشاره کرد.

نگاهی به زندگی و فعالیت‌های سیدتاج‌الدین طاهری

سیدتاج‌الدین طاهری، یکم شهریورماه 1330 در روستای سراب چنگایی خرم‌آباد در خانواده‌ای سادات به دنیا آمد و بعد از سال‌ها در جریان انقلاب با همراهی روحانیون مبارز لرستانی به مبارزه علیه رژیم پهلوی پرداخت.

این مبارز لرستانی دوران ابتدایی خود را در مدرسه مولوی روستای چنگایی و دوران دبیرستان را در دبیرستان ملک‌الشعرای بهار گذراند و سرانجام در سال 1340 مقلد آیت‌الله‌العظمی بروجردی شد. در سال 1341 به تشویق پدر و مادرش راهی حوزه علمیه کمالیه خرم‌آباد شد و تحصیلات علمی خود را در محضر  اساتیدی همچون آیت‌الله سیدنورالدین رحیمی، شیخ عباس فرج‌الهی، آیت‌الله سیدمصطفی موسوی خرم‌آبادی، شیخ علی داوری، آیت‌الله شیخ محمدتقی مجلسی و همچنین آیت‌الله شیخ اسدالله مدنی، آیت‌الله هاشم نیازی گذراند.

حجت‌الاسلام طاهری از روز اول نهضت تا پس از شهادت آیت‌العظمی بروجردی از طریق علمایی همچون آیت‌الله شیخ روح‌الله کمالوند، آیت‌الله سیدحسن طاهری خرم‌آبادی و آیت‌الله علامه طباطبایی با امام خمینی(ره) در ارتباط بود.

وی پس از آغاز نهضت سال 1345 که اولین سال تبلیغی‌اش بود به منطقه زاغه رفت و اولین اقدام وی انتشار رساله امام خمینی(ره) و جمع‌آوری رساله شریعتمدار بود که در آن زمان ساواک و ژاندارم بسیار وی را تهدید می‌کردند ولی چون منطقه‌ای که وی در آن مستقر بود هوای بسیار سرد داشت و برف‌گیر بود، اعضای ساواک نمی‌توانستند برای دستگیری وی به منطقه بروند.

این مبارز دوران انقلاب پس از شهادت آیت‌الله مصطفی خمینی به‌دلیل مشارکت در برگزاری مراسم  هفتم مرحوم مصطفی خمینی در حوزه علمیه توسط ساواک دستگیر و به شهربانی برده شد و با وجود اینکه نام این روحانی مبارز به همراه آیت‌الله سید فخرالدین رحیمی در لیست اعدامی‌ها بود و گفته بودند این دو روحانی به وسیله شیخ مهدی قاصی از سرمایه‌داران لرستان اسلحه در اختیار مردم می‌گذارند و لرستان را علیه پهلوی مسلح کرده‌اند، اما حکم اعدام این دو نفر اجرا نشد چراکه رژیم می‎ترسید با اعدام این دو نفر آشوبی در لرستان به پا شود.

حجت‌الاسلام طاهری، وقتی شاه فرار کرد و قرار شد پرواز انقلاب شروع شود و امام(ره) از پاریس به تهران هجرت کنند به‌دلیل اینکه رژیم طاغوت جلوی پرواز امام را گرفته بود به‌همراه سایر روحانیون معترض یک هفته در دانشگاه تهران تحصن کرد.

از افتخارات این روحانی مبارز لرستانی این است که جز اولین روحانیونی بود که همراه با آیت‌الله مطهری، آیت‌الله صدوقی، آیت‌الله شهید مفتح از نزدیک با امام خمینی(ره) در محل اسکان ایشان، ملاقات کرد.

یادآور می‏ شود، اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان همچنین در نظر دارد تاریخ شفاهی دو روحانی دیگر مبارز لرستان به اسامی حجت‌الاسلام حسن ایمانی و حجت‌الاسلام خورشیدوند را نیز به چاپ برساند.

انتهای پیام
captcha