تفكر تخریب‌كنندگان بقیع همچنان زنده است / چرا به زیارت می‌رویم
کد خبر: 3902129
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۰

تفكر تخریب‌كنندگان بقیع همچنان زنده است / چرا به زیارت می‌رویم

حادثه تخریب قبور بقیع هیچ‌گاه فراموش نمی‌شود و باید همواره مورد توجه و تحلیل عالم دینی قرار گیرد زیرا همان تفکری که منجر به چنین جنایت بزرگی شد، همچنان در جهان اسلام زنده است.

يکی از حوادث تلخ جهان اسلام تخریب قبور مطهر چهار پیشوای معصوم شیعیان در قبرستان بقیع در هشتم شوال ۱۳۴۴ قمری است. حادثه‌ای که هیچ‌گاه به فراموشی سپرده نمی‌شود و البته باید مورد توجه و تحلیل عالمان دینی و جامعه شناسان اسلامی قرار بگیرد و علل مختلف اعتقادی و سیاسی این فاجعه بررسی شود چرا که همان تفکری که منجر به چنین جنایت بزرگی شد، همچنان در جهان اسلام زنده است و با دلارهای نفتی و ابزارهای رسانه‌ای خویش مشغول یارگیری از درون امت اسلامی است.

تفکری که با نام اسلام، با شعار توحید و با نقاب خرافه‌زدایی از دین به جنگ توحید، معنویت و حقیقت دین رفته است. تفکری که زیارت اولیای حق را بدعت می‌خواند و اعتقاد به شفاعت و توسل به آن‌ها را شرک می‌نامد. جریانی که قدرت درک معارف عمیق اسلامی را ندارد و به بهانه‌های سطحی حداقل وظیفه خود نسبت به اهل بیت پیامبر که همان مودت و محبت نسبت به آنهاست را نیز انجام نمی‌دهد.

آری! فرهنگ زیارت، علاوه بر کسب فیض از انوار مقدس مزار اهل بیت(ع)، تجلی عشق ورزیدن به خاندان وحی است که خداوند در آیه ۲۳ سوره شوری به آن دستور داده است: «... قُلْ لَا أَسْأَلُكُمْ عَلَیهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَى...؛... بگو به ازاى آن [رسالت] پاداشى از شما خواستار نیستم مگر دوستى در باره خویشاوندان...».

همان‌طور که فرهنگ حرم‌سازی و بقعه فرازی بر آستان آن جانان نیز برگرفته از همان عشق‌ورزی و محبت‌اندوزی به خاندان رسالت است که اتفاقاً آن هم الهام گرفته از قرآن کریم است که در آیه ۲۱ سوره کهف بیان می‌کند که مؤمنان زمان اصحاب کهف تصمیم گرفتند بنای یادبودی بر جایگاه آنان بسازند تا در آنجا به عبادت بپردازند: «... قَالَ الَّذِینَ غَلَبُوا عَلَى أَمْرِهِمْ لَنَتَّخِذَنَّ عَلَیهِمْ مَسْجِدًا؛... گفتند حتماً بر ایشان معبدى بنا خواهیم كرد».

اعتقاد به شفاعت و توسل به امامان معصوم، شهدا و صالحین نه تنها با توحید منافاتی ندارد بلکه عین توحید و در طول اعتقاد به الوهیت و ربوبیت خداست که فرمود: «... وَابْتَغُوا إِلَیهِ الْوَسِیلَةَ...؛... و به او [توسل و] تقرب جویید و...» (آیه 35 سوره مائده).

اما مشکل جهان اسلام پس از رحلت وجود مقدس نبی اکرم صلی‌الله علیه و آله و سلم این بود که عده‌ای یا نخواستند و یا نتوانستند پی به حقیقت دین ببرند و با نام دین مقابل ارکان اصلی دین خدا که ولایت بود طغیان کردند.

امروز و در شرایطی که جهان بشریت از سیاست‌های حاکم بر جهان ناامید شده و حتی در کشوری که خود را پایگاه حقوق بشر و آزادی می‌داند حداقل مواسات و مساوات انسانی رعایت نمی‌شود و به راحتی فردی را به جرم رنگین پوست بودن می‌کشند و این، معرفی اسلام مبتنی بر ولایت خدا، رسول خدا و اولیای خداست که می‌تواند بارقه امید به عدالت گستری، معنویت‌گرایی و خداپرستی را ایجاد كند.

سالروز تخریب قبور مطهر ائمه بقیع(ع) به دست جاهلان خودموحد پندار که البته با تحریک دشمنان قسم خورده اسلام انجام شد، نباید به فراموشی سپرده شود و قطعاً همان‌گونه که عاشورا تجلی مصیبت بشریت در مسلخ بردن همه خوبی‌هاست این حادثه نیز تجلی ذبح کردن همه عواطف انسانی وعقلانی پای خشک مغزی و سبک‌سری عده‌ای وهابی است که سعی در مصادره اهل سنتی دارند که خود دل در گرو عشق به اهل بیت عصمت و طهارت دارند. به امید روزی که دگر بار با همت امت اسلامی پرچم حرم اولیای حق برافراشته شود و ندای «لااله الا الله، محمد رسول الله» از مأذنه حرم امامان معصوم بقیع نیز طنین‌انداز شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد استوار میمندی، مدیر حوزه‌های علمیه فارس

انتهای پیام
captcha