افزایش 5 برابری ظرفیت شناسایی موارد جدید ابتلا به كرونا در فارس
کد خبر: 3889045
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۴

افزایش 5 برابری ظرفیت شناسایی موارد جدید ابتلا به كرونا در فارس

رئیس دانشگاه علوم پزشكی شیراز از توسعه ۵ برابری ظرفیت آزمایشگاه‌های تشخیصی مولکولی کرونا ویروس و افزایش شناسایی موارد جدید خبر داد.

به گزارش ایكنا از فارس، مهرزاد لطفی، رئیس دانشگاه علوم پزشكی شیراز امروز، 16 فروردین‌ماه در نشست ستاد دانشگاهی مقابله با كرونا استان فارس از افزایش پنج برابری ظرفیت آمایشگاه‌های تشخیصی مولکولی استان خبر داد که موجب افزایش امکان شناسایی مبتلایان و قطع سریع‌تر زنجیره‌های انتقال بیماری شده است.

وی با بیان اینکه انتظار داریم برای قطع زنجیره کرونا، این ظرفیت نیز افزایش یابد، ادامه داد: این در حالی است که ضریب اشغال تخت‌های ویژه کروناویروس ثابت مانده و خوشبختانه بیشتر افرادی که تست آنان مثبت تشخیص داده می‌شود، علائمی ندارند و وضعیت مناسبی دارند.

لطفی افزود: به دنبال افزایش نسبی تعداد موارد مثبت در چند روز اخیر، تعداد آزمایش‌ها برای شناسایی مبتلایان ناشناخته و بدون علامت افزایش یافته است، همچنین در طی هفته گذشته کار نمونه‌گیری از کادر سلامت که بیشتر در معرض خطر هستند، آغاز شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه به یکی دیگر از علت‌های افزایش آمار شناسایی مبتلایان اشاره کرد و گفت: نکته مهمی که می‌تواند دلیل واقعی افزایش موارد باشد، این است که متأسفانه از روزهای آخر اسفند سال گذشته تا روزهای ابتدایی سال جدید، تعداد تماس‌های فیزیکی مردم با یکدیگر زیاد شده و این می‌تواند یک زنگ خطر باشد که اهمیت فاصله‌گذاری اجتماعی را بیش از پیش به ما گوشزد می‌کند.

وی با تأكید بر افزایش بیماریابی با انجام تست‌های تشخیصی از افراد مشکوک و در معرض خطر، اظهار کرد: ویروس در اجتماع وجود دارد و باید با در خانه ماندن و رعایت اصول بهداشتی و پرهیز از ترددهای غیرضروری، این بیماری را کنترل کنیم.

لطفی در ادامه به بررسی ابعاد مختلف موضوعاتی نظیر توزیع ماسک در بیمارستان‌ها، فعالیت‌های مراکز درمانی دولتی و خصوصی، داروخانه‌ها، نظام پزشکی، بسیج سلامت، ادارات و سازمان‌ها، فرآیندهای درمانی، پذیرش و شناسایی موارد جدید، نقاهتگاه‌ها و فعالیت مراکز سرپایی درمان کروناویروس پرداخت.

به گفته این مقام مسئول، با وجود تلاش‌های شبانه‌روزی تیم‌های بهداشتی درمانی، وضعیت استان فارس نسبت به استان‌های دیگر مناسب‌تر است و باید با همکاری و همدلی این وضعیت حفظ شده و بهبود یابد.

توزیع 2 و نیم میلیون ماسك در فارس از ابتدای شیوع كرونا

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه با بیان اینکه ماسک مورد نیاز بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در کشور از سوی وزارت بهداشت تأمین می‌شود، گفت: از ابتدای شیوع کروناویروس در استان و افزایش نیاز به اقلام بهداشتی از جمله ماسک، دو و نیم میلیون ماسک در داروخانه‌ها و بخش‌های مختلف استان فارس توزیع شده است.

وی افزود: از روزهای ابتدایی اسفند سال گذشته، با شروع بحران کروناویروس و تشدید نیاز به استفاده از ماسک، دانشگاه علوم پزشکی شیراز کار تجهیز و فعال‌سازی دو کارگاه تولید ماسک در شیراز را در اولویت قرار داد و این موضوع با جدیت دنبال شد.

لطفی ادامه داد: در این کارگاه‌های تولیدی، تاکنون بیش از دو و نیم میلیون ماسک تولید و برای پخش در جامعه توزیع شده که از این تعداد حدود یک و نیم میلیون ماسک سه لایه و یک میلیون ماسک پنج لایه بوده است.

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بخش عمده‌ای از ماسک‌های تولید شده که حدود یک میلیون ماسک را شامل می‌شود در اختیار داروخانه‌ها قرار گرفته تا در سطح جامعه توزیع شود.

وی همچنین از توزیع حدود پانصد هزار ماسک در سازمان‌های خدمات‌رسان دولتی و خصوصی خبر داد و گفت: بقیه موارد در مراکز بهداشتی درمانی خصوصی و دولتی استان توزیع شده که در راستای پیشگیری از شیوع کروناویروس نقش بسزایی داشته است.

این مقام مسئول در حوزه سلامت فارس با اشاره به ارایه حدود هشتصد هزار ماسک ارسال شده از سوی وزارت بهداشت در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان، یادآور شد: از اقدامات مهم ستاد مقابله با کروناویروس در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نظارت مستمر بر نحوه توزیع ماسک در داروخانه‌ها و دیگر بخش‌ها بوده که به‌صورت شبانه‌روزی صورت گرفته است.

عبدالرسول همتی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكی شیراز نیز در خصوص فعالیت مراکز بهداشت شهدای والفجر و انقلاب، مراکز ۱۶ ساعته، مراکز سرپایی درمان کرونا، تیم‌های واکنش سریع، مراقبان سلامت و بهورزان، آزمایشگاه‌ها، پزشکان و پرستاران، کارکنان پذیرش، نمونه‌گیری و حفاظت فیزیکی در مراکز توضیحاتی ارائه داد.

علی اكبری، معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی شیراز نیز وضعیت بیمارستان‌های دولتی و خصوصی استان، ارائه خدمت به بیماران دیالیزی، بستری بیماران اورژانسی و توزیع ماسک در بیمارستان‌ها را اعلام کرد.

مهرداد شریفی، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشكی شیراز نیز با ارائه گزارشی از عملکرد این معاونت در مقابله با کروناویروس، بر اهمیت سلامت کارکنان مجموعه دانشگاه تاکید کرد.

محسن مقدمی، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشكی شیراز نیز با اشاره به گزارش وضعیت بیماران بستری، در خصوص کنترل و پیشگیری از ابتلا به این بیماری به ویژه در کادر درمانی، پیشنهاداتی ارائه داد.

انتهای پیام
captcha