بازار عمان می‌تواند دروازه ورود برای مراودات اقتصادی با سایر كشورها باشد
کد خبر: 3862950
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۹

بازار عمان می‌تواند دروازه ورود برای مراودات اقتصادی با سایر كشورها باشد

گروه سیاست و اقتصاد ــ عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس با بیان اینكه ایران رابطه خوبی با عمان دارد، گفت: بازار عمان می‌تواند دروازه تجار ما برای ورود به کشورهای منطقه شرق، آفریقا و کشورهای حوزه عراق باشد.

به گزارش ایكنا از فارس، خسرو فروغان، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس امروز، 18 آذرماه در همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد صلاله عمان كه در این اتاق برگزار شد، گفت: کشور عمان همواره ارتباط خوب و نزدیکی با کشور ایران داشته که فعالان اقتصادی این کشور نیز تمایل فراوانی برای همکاری با فعالان اقتصادی ایران به‌ویژه استان فارس دارند و این یک فرصت منحصربه فرد برای ماست.
وی افزود: تجار و بازرگانان می‌توانند مراودات تجاری با کشور عمان را در قالب صادرات کالا و خدمات و سرمایه‌گذاری‌های مشترک دنبال کنند که تلاش ما در اتاق بازرگانی فارس کمک به هموار کردن مسیر انجام تجارت بین‌المللی است.
فروغان اظهار كرد: تجار و بازرگانان فارس نتوانسته‌اند آنچنان که شایسته است در بازار کشور عمان حضور پیدا کنند در حالی که بازار این کشور ویژگی‌های مثبت و مناسبی در تجارت بین‌الملل برای ما دارد.
وی اضافه کرد: در پی تفویض اختیار سازمان توسعه تجارت استان‌های فارس، بوشهر و هرمزگان به‌عنوان معین تجارت با کشور عمان انتخاب شدند که تلاش می‌کنیم پایگاه این مهم را در فارس ایجاد کنیم.
فروغان ادامه داد: کشور ایران ارتباط خیلی خوبی با کشور عمان دارد و بازار این کشور می‌تواند دروازه تجار ما برای ورود به کشورهای منطقه شرق، آفریقا و کشورهای حوزه عراق باشد.
وی بیان كرد: برگزاری 18 اجلاس همکاری مشترک ایران و عمان و وجود اتاق بازرگانی مشترک بازرگانی بین دو کشور شرایط خوبی را برای افزایش تجارت بین دو کشور فراهم می‌کند.
در این جلسه امید ماهرانی، دیگر عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس نیز گفت: در برنامه‌ریزی‌های توسعه مراودات بین‌المللی اتاق بازرگانی فارس در دوره نهم بازارهای مشخص شده برای تجارت با استان در حال رصد و بررسی هستند.
وی افزود: در این زمینه اقدامات کارشناسی بر روی بازار کشورهای سوریه، قطر، آفریقای جنوبی، عمان، هندوستان و اوراسیا در حال انجام است و همچنین در صدد برپایی هیئتی برای اعزام به برخی از این کشورها هستیم.
ماهرانی با اشاره به حضور سفیر آفریقای جنوبی در اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: در این سفر سفیر آفریقای جنوبی دیدارهای خوبی از ظرفیت‌های اقتصادی فارس داشتند و این در حالی است که فعالان اقتصادی، تولید و صادرکنندگان ما نیز از افزایش تجارت با این کشور استقبال کردند.
وی اظهار كرد: فراخوانی برای حضور شرکت‌ها و واحدهای تولیدی استان در آفریقای جنوبی اعلام کردیم که هم اینک در حال بررسی درخواست‌های رسیده به بخش بین‌الملل اتاق بازرگانی فارس برای حضور آن‌ها در آفریقای جنوبی هستیم.
ماهرانی ادامه داد: به‌زودی همایش بزرگ تجارت با اوراسیا را با حضور مسئولان کشوری و استانی در اتاق بازرگانی فارس برگزار می‌کنیم و امید داریم تجار فارس بتوانند سهم خوبی در این بازار داشته باشند.

تشریح فرصت‌های سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد صلاله کشور عمان
در این جلسه احمد محمد قطن، مدیر توسعه و سرمایه‌گذاری منطقه آزاد صلاله کشور عمان نیز گفت: منطقه آزاد صلاله در جنوب کشور عمان در فضایی به مساحت دو میلیون متر مربع قرار دارد که یکی از بنادر قوی در دریای عمان و اقیانوس هند است.
وی با بیان اینکه دست‌یابی به بازار کشورهای یمن و آفریقا از برنامه‌های پیش‌بینی شده برای منطقه آزاد صلاله در سال پیش‌رو است، افزود: در حال حاضر پنجره واحد خدمات در منطقه آزاد صلاله فعال است که در این مرکز مراحل ثبت شرکت و مجوز فعالیت برای سرمایه‌گذاران در سه ساعت انجام می‌شود که این یک کار ویژه در کشور عمان است.
قطن اظهار كرد: در منطقه آزاد صلاله امکاناتی از جمله ثبت شرکت با ملیت ایرانی به نام سرمایه‌گذار و بدون کفیل عمانی، 30 سال معافیت در صادرات و وداردات، عدم پرداخت عوارض گمرکی برای واردات ماشین‌آلات و تجهیزات و واردات مواد اولیه به سرمایه‌گذار ارائه می‌شود.
وی اضافه کرد: قرارداد تجارت با آمریکا- کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس(GCC)، و کشورهای آفریقایی، امکان بهره‌مندی از خطر کشتی‌رانی برای صادرات کالا به سراسر جهان، اجاره زمین از 20 تا 99 سال و صدور گواهی صادرات کشور عمان برای کالاهایی که 30 درصد پایان‌پذیری آن در این کشور انجام شود، از دیگر شاخص‌های درنظر گرفته شده برای سرمایه‌گذاری در کشور عمان است.
مدیر توسعه و سرمایه‌گذاری منطقه آزاد صلاله کشور عمان ادامه داد: بر اساس قانون کار کشور عمان میزان اشتغال برای سرمایه‌گذاران در این کشور 20 درصد است و این بدان معناست که از هر 10 نفر دو نفر اهل عمان باید استخدام شوند.
قطن با بیان اینکه در این منطقه به سه روش می‌توان سرمایه‌گذاری کرد، گفت: سرمایه‌گذاران در این منطقه در کشور عمان می‌توانند از طریق‌های ایجاد شرکت تجارت آزاد، اجاره انبار و سوله و گرفتن زمین اجاره برای احداث کارخانه در این کشور سرمایه‌گذاری کنند.
وی افزود: برخورداری از دفتر برای فعالیت شرکت در این منطقه الزامی است بنابراین دفاتر و مکان‌هایی با حداقل متراژ 12 متر مربع برای سرمایه‌گذاران در این منطقه احداث و آماده شده است.
قطن بیان کرد: همچنین در این بندر آزاد امکانات انبارداری برای سرمایه‌گذاران فراهم است به‌طوری که با توجه به فعالیت‌های مختلف کوچک و بزرگ در این منطقه، انبارها و سوله‌هایی از 3 هزار متر مربع تا 25 هزار متر مربع آحداث شده است که این امکانات به‌صورت اجاره‌ای می‌تواند در اختیار سرمایه‌گذاران قرار گیرد.
وی با بیان اینکه منطقه آزاد صلاله عمان با 69 پروژه سرمایه‌گذاری، توانسته سرمایه‌گذاری و فرصت شغلی زیادی را ایجاد کند، گفت: در حال حاضر فرصت‌های جذب سرمایه‌گذاری در این منطقه در بخش‌های تجارت و خدمات، لجستیک، بازرگانی، ساختمان، صنایع الکترونیک، نفت - گاز و شیمیایی، صنایع غذایی و خودرو و اتومبیل فراهم است.
قطن اضافه کرد: مجوزی گرفته شده که شرکت‌های ایرانی که اقدام به شرکت در منطقه آزاد صلاله عمان کنند مجوز افتتاح حساب ریالی یورویی در کشور عمان به آن‌ها داده شود که جای خرسندی است که اعلام کنیم نخستین قرارداد تجاری یک شرکت ایرانی در منطقه آزاد صلاله عمان منعقد شده است.
وی ادامه داد: منطقه آزاد صلاله عمان بهترین فرصت برای حضور کالاهای ایرانی در دنیاست که تجار و بازرگانان ایرانی می‌توانند با حضور در این منطقه کالاهای خود را با نشان تجاری کشور عمان به کل دنیا صادر کنند.

انتهای پیام
captcha