تضمین موفقیت در پرونده توسط وكلا، تخلف است
کد خبر: 3855658
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۳

تضمین موفقیت در پرونده توسط وكلا، تخلف است

گروه اجتماعی ـ رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه فارس در هیچ پرونده‌ای هیچ وکیلی قادر به تضمین موفقیت نیست، گفت: وکیلی که برای موفقیت در یک پرونده تضمین بدهد، تخلف انجام داده است.

به گزارش ایكنا از فارس، حسن عبدلیان‌پور، رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه فارس امروز، 18 آبان در جمع خبرنگاران با تاکید براینکه وظیفه وکیل تنها دفاع از موکل نیست، گفت: کار وکیل در ابتدا درست و دقیق بستن یک پرونده بر اساس روند دادرسی است؛ امکان دارد فردی غیرمطلع به دلیل مشاوره نگرفتن از وکیل، پرونده‌ای را در دادگستری دنبال کند و علی‌رغم صرف وقت و هزینه زیاد در نهایت متوجه شود که بستن پرونده و طی روند دادرسی اشتباه بوده است.
وی افزود: در هیچ پرونده‌ای هیچ وکیلی قادر به تضمین موفقیت نیست و وکیلی که برای موفقیت در یک پرونده تضمین بدهد، تخلف انجام داده است.
عبدلیان‌پور با بیان اینکه براساس اصل ١٥٦ قانون اساسی احیای حقوق عامه و آزادی‌های مشروع به وکیل سپرده شده است، ادامه داد: تربیت وکیل مورد نیاز کشور از وظایف قوه قضاییه به شمار می‌رود که بر اساس ماده ١٨٧ قانون برنامه سوم توسعه کشور، به این قوه اجازه داده شده تا نسبت به جذب و تعیین صلاحیت و بکارگیری فارغ‌التحصیلان حقوقی اقدام شود.
رئیس هیئت مدیره مرکز وکلای قوه قضاییه فارس همچنین ورود به واحدهای معاضدتی در دادگستری‌ به دلیل عدم تناسب تعداد وکلا و جمعیت، ارائه خدمات وکیل معاضدتی به افراد بی بضاعت و کم درآمد، برگزاری کلاس‌های آموزشی برای آمران به معروف و ارائه خدمات وکالت تسخیری را از خدماتی عنوان کرد که این مرکز براساس طرح تحول قوه قضاییه و در راستای منویات رهبری تحت عنوان بیانیه گام دوم، برای احقاق حقوق عامه در راستای حمایت از مردم و کرامت انسانی و احیای حقوق عامه ارائه می‌کند.
عبدلیان‌پور به چگونگی ارائه خدمات وکالت تسخیری هم اشاره كرد و گفت: بسیاری از متهمین که در دادگستری تحت اتهام قرار می‌گیرند، توانایی گرفتن وکیل ندارند و با معرفی و مکاتبه از دادگاه‌های کیفری و انقلاب، وکلای تسخیری در اختیار این افراد قرار داده می‌شود تا از حقوق شان دفاع کنند، هر چند بسیاری از آنها تبرئه می‌شوند.
وی همچنین با بیان اینکه میزان وکلا در ایران از استانداردهای جهانی پایین‌تر است، ابراز امیدواری کرد که با گسترش فرهنگ استفاده از وکیل، شاهد کاهش پرونده‌های ورودی به دادگاه‌ها باشیم.
رئیس هیئت مدیره مرکز وکلای قوه قضاییه فارس با تصریح اینکه گاهی به واسطه عدم آگاهی به حقوق افراد پرونده تشکیل می‌دهند، اضافه کرد: ورود وکیل براساس اصول و آیین دادرسی مدنی و کیفری است و هیچ وکیلی به دلیل حفظ شان و آبروی خود هرگز شرافت خود را زیر پا نمی‌گذارد.
عبدلیان‌پور اظهار کرد: قاطعانه اعلام می‌کنیم که وکلای شریفی داریم که شرافت خود را در پرونده‌های معاضدتی و تسخیری زیر پا نمی‌گذارند و حق موکل خود را تضییع نمی‌کنند.
وی با تاکید بر اینکه وکلای ما برای اینکه به پروانه وکالت دست یابند از فیلترها و گزینش‌های زیادی رد می‌شوند، گفت: وکلای تسخیری وجهی دریافت نمی‌کنند.
رئیس هیئت مدیره مرکز وکلای قوه قضاییه فارس گفت: همه وکلا متعهد به ارائه خدمات تسخیری در صورت نیاز هستند و امکان امتناع ندارند و هر وکیلی در سال با طبقه بندی خدمات تسخیری ارائه می‌کند. ضمن اینكه در پرونده‌های تسخیری و مواد مخدر کمتر از وکلای زن استفاده می‌شود.
عبدلیان‌ژور ادامه داد: در حال حاضر یک‌هزار و ۶۰۰ وکیل در استان مشغول به فعالیت هستند و تفکیک جنسیتی وکلای زن و مرد تقریبا نزدیک به هم است.
وی در خصوص آمار ابطال یا تعدیل پروانه‌های وکالت در استان نیز گفت: اگر وکیلی تخلف کند، پس از پیگیری در دادسرا، حق ابطال ایجاد می‌شود که در فارس نیز طی یکسال گذشته تعداد محدودی پرونده وکالت باطل شد.

انتهای پیام
captcha