فعالیت بیش از ۱۶ روحانی در مراکز اصلاح و تربیت کردستان
کد خبر: 3787847
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۹

فعالیت بیش از ۱۶ روحانی در مراکز اصلاح و تربیت کردستان

گروه اجتماعی ــ مدیرکل زندان‌های کردستان از فعالیت بیش از ۱۶ روحانی در مراکز اصلاح و تربیت استان خبر داد و افزود: این تعداد روحانی نماز‌های یومیه را به صورت جماعت در زندان‌ها اقامه می‌کنند که خوشبختانه همواره مورد استقبال خوب مددجویان نیز قرار گرفته است.

اسحاق ابراهیمی، مدیرکل زندان‌های استان کردستان در گفت‌وگو با ایکنا از کردستان، از اجرای ویژه‌برنامه‌های دهه فجر در زندان‌ها و مراکز اصلاحی و تربیتی این استان خبر داد و اظهار کرد: ایام‌الله دهه فجر فرصت مناسبی است تا در آن به تبیین دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی برای آحاد مردم جامعه پرداخته شود.
وی افزود: در این راستا زندان‌ها به عنوان مراکزی حساس و مهم که همیشه نیز از سوی دشمنان نظام مورد هجمه قرار گرفته‌اند باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرند.
ابراهیمی، نظام جمهوری اسلامی و بینش اسلامی حاکم بر آن را منشاء تحولات بنیادی و اساسی در اصلاح نظام زندانبانی در کشور دانست و عنوان کرد: در زندانبانی دوران طاغوت در زندان‌ها به جز شکنجه و آسیب‌های روحی و جسمی چیزی مشاهده نمی شد اما با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در سال 1357 شاهد تغییرات اساسی در زندان‌های کشور بودیم.
وی با اعلام اینکه بعد از پیروزی انقلاب زندان تبدیل به کانونی برای حذف افکار مجرمانه از ذهن بزهکاران و آماده کردن آنان برای شروع زندگی سالم و بازگشت سعادتمندانه به جامعه شد، عنوان کرد: در زندان‌های کردستان که نمونه بارزی از زندانبانی اسلامی نیز هستند، برنامه‌های مختلف بازپرورانه در جهت اصلاح و تربیت و بازسازگاری اجتماعی مددجویان اجرا می‌شود.
مدیرکل زندان‌های کردستان توجه به سلامت روحی و جسمی زندانیان را یکی از پیش نیازهای مهم جهت ورود به سایر فعالیت‌های اصلاحی و تربیتی دانست و گفت: شواهد حاکی از آن است که در زندانبانی زمان طاغوت به مسائل بهداشتی و درمانی توجه خاصی نمی‌شد اما خوشبختانه هم اکنون و به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی، در تمامی زندان‌های کردستان واحد بهداری فعال و مشغول به ارائه خدمات به زندانیان است.
وی افزود: 12 پزشک عمومی، 12 پزشک متخصص، 38 پرستار و 6 کارشناس بهداشت، مشغول به ارائه خدمات درمانی به مددجویان زندان‌های استان هستند.
ابراهیمی با تأکید بر اینکه در حال حاضر زندان‌های کردستان را می‌توان شعبه از مراکز آموزش فنی و حرفه ای در استان قلمداد کرد، گفت: زندانبانان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با درک صحیح از این موضوع که بیکاری یکی از دلایل مهم وقوع جرم است، به آموزش‌های فنی و حرفه ای در این مراکز توجه ویژه‌ای کرده اند.
وی افزود: در 9 ماهه سال جاری سه هزار و 900 نفر از مددجویان زندان‌های استان در کلاس‌های مختلف آموزش فنی و حرفه ای که بر اساس نیازهای جامعه تدوین شده است، شرکت کردند که در پایان این کلاس ها، 1523 نفر از آنان پس از شرکت در آزمون های مربوطه موفق به اخذ گواهینامه مهارت شدند.
مدیرکل زندان های کردستان بیان کرد: با توجه به رایزنی‌های به عمل آمده با اداره کل فنی و حرفه ای کردستان، در آینده نزدیک شاهد بهره برداری از مرکز مستقل و مجهز آموزش فنی و حرفه ای در زندان مرکزی سنندج خواهیم بود که می‌توان به جرأت گفت که در نوع خود کم نظیراست.
وی افزود: حدود دو سال گذشته 207 نفر از زندانیان آزاد شده و واجد شرایط موفق به دریافت این وام ها به مبلغ سه میلیارد و 150 میلیون تومان شده‌اند که خوشبختانه همگی آنان ضمن ایجاد شغل برای خود، دیگر مرتکب جرم و روانه زندان نشده‌اند.
ابراهیمی عنوان کرد: تجربه حاکی از آن است که در جامعه، آن دسته از افرادی که در طول زندگی به نماز و مسائل دینی پایبند هستند، کمتر مرتکب جرم می‌شوند که در این راستا زندان‌های استان نیز توجه به فعالیت‌های دینی و مذهبی بالاخص نماز را به عنوان یک اصل در اجرای فعالیت‌های اصلاحی و تربیتی قرار داده‌اند.
مدیرکل زندان‌های کردستان از فعالیت بیش از 16 روحانی در مراکز اصلاحی و تربیتی استان خبر داد و ذکر کرد: این تعداد روحانی نمازهای یومیه را به صورت جماعت در زندان‌ها اقامه می‌کنند که خوشبختانه همواره مورد استقبال خوب مددجویان نیز قرار گرفته است.
وی در ادامه، انجمن‌های حمایت زندانیان را متولی اصلی کمک به خانواده‌های زندانیان نیازمند دانست و گفت: در حال حاضر 9 انجمن حمایت از زندانیان در سطح شهرستان های استان فعالیت می کنند که 968 خانواده با دو هزار و 612 نفر عائله را تحت پوشش حمایت‌های مادی و معنوی خود قرار داده‌اند.
ابراهیمی خدماتی که از سوی انجمن‌های حمایت زندانیان ارائه می شود را متنوع اعلام کرد و یادآور شد: از جمله این خدمات می‌توان به برگزاری کلاس‌های مهارت‌های اساسی زندگی، اردوهای فرهنگی و تفریحی، تهیه جهیزیه و کمک هزینه ازدواج، پرداخت هزینه‌های درمانی و پزشکی خانواده‌های زندانیان نیازمند، کمک هزینه‌های تحصیلی فرزندان زندانیان، تهیه اقلام و مایحتاج اساسی زندگی و ... اشاره کرد.
انتهای پیام

captcha