نتیجه ایستادگی، پیشرفت است/ لزوم احیای نقش پیش‌برندگی حوزه‌های علمیه
کد خبر: 3768233
تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۴
آیت‌الله دژکام:

نتیجه ایستادگی، پیشرفت است/ لزوم احیای نقش پیش‌برندگی حوزه‌های علمیه

گروه سیاست و اقتصاد ـ نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس گفت: هر وقت ایستادگی کردیم، نتیجه گرفتیم و نتیجه آن هم عزتمندی، عظمت و پیشرفت بود.

به گزارش ایکنا از فارس، آیت‌الله لطف‌الله دژکام، نماینده ولی فقیه در استان فارس امروز، 9 آذرماه در خطبه‌های نماز جمعه شیراز با اشاره به قرار داشتن در آستانه روز مجلس، گفت: به یادآوردن شخصیت بزرگانی چون مدرس برای آن است که تکلیف سیاسی خودمان را امروز بدانیم.
وی با تصریح اینکه به حمد الهی در پرتو نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، مردم نمایندگان و مسئولان خود را انتخاب می‌کنند و اتهامات دشمنان در خصوص تقلب در انتخابات هیچ‌گاه اثبات نشده است، لزوم توجه و دقت در انتخاب از سوی مردم را یادآور شد.

مراقب انتخاب‌هایمان باشیم
آیت‌الله دژکام با بیان اینکه امروز به برکت جمهوری اسلامی هر کس اکثریت رای را کسب کرد رئیس جمهور یا نماینده مجلس و نماینده شورای شهر می‌شود، گفت: این موضوع تکیف رای دهندگان را سنگین کرده است زیرا باید مراقب باشیم، افرادی که ما به آنان رای می‌دهیم در واقع سرنوشت ملت و کشور را به آنان سپرده‌ایم.
امام جمعه شیراز با اشاره به توصیه حضرت امام(ره) در خصوص اینکه نماینده‌ای مانند مدرس انتخاب کنید؛ به بیان سه ویژگی شهید مدرس پرداخت و گفت: شهید مدرس آگاه به مسائل دین و موضوعات و نیازهای زمانه خود بود؛ توانمند و با تقوا بود؛ نمایندگان امروز مردم هم باید دارای این سه ویژگی باشند؛ لذا مردم در انتخاب خود به این نکته توجه کنند.
وی همچنین با اشاره به مسائل کشورهای اسلامی که خصوصا در منطقه غرب آسیا واقع شده‌اند، یادآور شد که متاسفانه کشورهایی که امروز در آن‌ها جنگ و سر و صدا وجود دارد، اکثرا اسلامی است.
نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس اضافه کرد: مسلمانان برای حل مشکلات خود در حدود 200 سال گذشته، 2 مسیر را پیش گرفته‌اند؛ یک مسیر سازش و مسیر دیگر ایستادگی بوده است.
آیت‌الله دژکام با بیان اینکه از گذشته تا امروز عده‌ای شاید از سر دلسوزی گفته‌اند که با ابرقدرت‌ها بسازیم، تجربه تاریخی را یادآور شد و گفت: ابتدا باید به این تجربه تاریخی نگاه و بعد داوری کرد؛ امکان دارد بعضی از سر خیرخواهی سازش را با ابرقدرت‌ها مطرح کنند اما نگاه و نظرشان آگاهانه نباشد.
وی با بیان اینکه طی 200 سال گذشته تاکنون در ایران و سایر کشورها این موضوع را تجربه کرده‌ایم، نمونه بارز کشور سازشکار امروز را عربستان دانست و گفت: آل‌سعود امروز بالغ بر 7 میلیون بشکه نفت در روز می‌فروشد حال آنکه عربستان 27 میلیون جمعیت دارد و ایران 80 میلیونی روزانه حدود یک میلیون بشکه نفت می‌فرشد.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه درآمد حاصل از فروش نفت عربستان به سلاح تبدیل شده و علیه ملت‌های اسلامی به کار گرفته می‌شود، تاکید کرد: ما یک ذره کوتاه آمدیم نتیجه‌اش شد برجام و علی‌رغم آنکه پای آن ایستاده‌ایم اما آنها نارو زدند.

نتیجه ایستادگی عزت و پیشرفت است
آیت‌الله دژکام مسیر ایستادگی را مسیری دانست که میرزای شیرازی، مدرس و کاشانی طی کرده‌اند و گفت: هر وقت ایستادگی کردیم، نتیجه گرفتیم و نتیجه آن هم عزتمندی، عظمت و پیشرفت بود.
خطیب جمعه شیراز با اشاره به اینکه به چهل سالگی انقلاب اسلامی نزدیک می‌شویم و دشمن علنی اعلام کرده که نباید جمهوری اسلامی به چهل سالگی برسد، گفت: اگر در زمان انقلاب مشروطه درست عمل و ایستادگی کرده بودیم، امروز 30 سال در حرکت خود جلو بودیم. مسلما مسیر مقاومت از نظر تاریخی و شواهد، از سازش بهتر بوده است. باید مسیر ایستادگی را تا جایی ادامه دهیم که قدرت کشور اسلامی اثبات شده و نتوانند به ما زور بگویند.
وی در ادامه سخنان خود با تأکید بر اهمیت توجه رعایت تقوای الهی گفت: برای اینکه بدانیم توصیه به تقوا صرفا یک کار عبادی که ربطی به زندگی ندارد، نیست، باید بدانیم که تقوا زمینه‌ساز سعادتمندی انسان در دنیا و آخرت است.
آیت‌الله دژکام با بیان اینکه در ذهن ما جا گرفته که انگار مرزی بین دنیا و آخرت است، تأکید کرد که در حقیقت مومن در همین دنیا در حال خوش بهشتی و کافر در حال جهنمی است اما متوجه نیستند و موقع مرگ پرده از مقابل چشم برداشته شده و مسائل مشخص می‌شود.
امام جمعه شیراز با تصریح اینکه کسی که ایمان می‌آورد و دلش با پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) انس دارد، بهشت نقد را گرفته است، گفت: حال اگر به آن مرحله کسی نرسیده، می‌دانیم که دنیا زمینه‌ساز آخرت است؛ اگر می‌خواهیم سعادتمندانه زندگی کنیم باید با تقوا باشیم.

بدون تقوا، آرامشی وجود ندارد
آیت‌الله دژکام با بیان اینکه بدون تقوا از آرامش و زندگی خوب بهره نمی‌بریم، تأکید کرد: یکی از بحث‌های مهم در باب تقوا، ارتباط عدالت و تقوا است؛ ما گاهی بحث از تقوا که می‌کنیم ذهنمان به جهات مختلفی متمرکز می‌شود روی یکسری از مفاهیم خاص، مثلا اینکه فرد با تقوا ظاهری خاص دارد، نماز و روزه هم به جا می‌آورد؛ اما در اندازه‌گیری میزان تقوا، بیش از اینکه آن عوامل تاثیرگذار باشد، عدالت تاثیر گذار است.
وی با یادآوری اینکه خداوند در قرآن تلاش بر رعایت عدالت آن هم به شکل دائم تاکید مکرر دارد؛ به ابعاد مختلف عدالت اشاره و اضافه کرد که کرد که عدالت فردی و شخصی، عدالت در خانواده و عدالت بین امت اسلامی از ابعاد عدالت است.
نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس در ادامه با اشاره به روز بزرگداشت شیخ مفید، به عنوان یکی از شخصیت‌های بسیار ارزشمند علمی ایرانی اسلامی، گفت: در زمان شیخ مفید شیراز یکی از مراکز مهم شیعیان بود و آل بویه در شیراز حکومت داشت؛ زندگی و حرکت شیراز و نحوه تاثیرگذاری این شهر بر عالم اسلام در آن روز باید برای امروز درس باشد.

حوزه‌های علمیه نقش پیش‌برندگی خود را احیا کنند
آیت‌الله دژکام با تصریح اینکه حوزه‌های علمیه در فارس و شیراز باید به سوی بازسازی خود برای ایفا کردن نقش عظیم فرهنگی در جهان اسلام پیش بروند، تاکید کرد: حوزه‌ها در دوران رژیم پهلوی لطمه زیادی خورده است،‌ حوزه‌ای که از آن میرزای شیرازی اول و دوم می‌آمده بیرون می‌آمده، کار به جایی می‌رسد که می‌گویند عالم تربیت نمی‌کند.
وی با تاکید براینکه مدارس علمی تاثیرگذاری در شیراز و فارس وجود دارد، به مدرسه علمیه خان اشاره و لزوم نمود دادن این داشته را به عنوان یک مرکز علمی و تاثیرگذار، نه یک عمارت تاریخی، یادآور شد.

اشاره به سبقه تاریخی و علمی مدرسه خان
آیت‌الله دژکام، محصور و محدود شدن مدرسه‌ای نظیر مدرسه خان را از خیانت‌های زمان طاغوت و عمدی ارزیابی و تاکید کرد: بارها من به مسئولان گردشگری و استانداری عرض کردم که توریست را نیاورد ساختمان نشانش بدهید، توریست را بیاورید که به او بگوییم ما یک مرکز علمی داریم با 400 سال قدمت که هنوز هم از آن عالمانی تاثیرگذار بیرون می‌آیند.
امام جمعه شیراز، مدرسه منصوریه را نیز مصداقی از این موضوع دانست و تاکید کرد: شخصیت‌هایی نظیر ابن سینا و ملاصدرا و سعدی و حافظ از این مدرسه‌ها بیرون آمده‌اند و اکنون هم باید از همین مدرسه‌ها بیرون بیایند.
نماینده ولی فقیه در فارس خواستار توجه به مدارس و حوزه‌های علمیه تاریخی و تاثیرگذار موجود در اطراف حرم مطهر حضرت احمدبن موسی شاهچراغ(ع) و جلوه دادن و معرفی آن شد و این امر را نیازمند همراهی تمام مسئولان در رده‌های ملی و محلی دانست تا گردشگران با سبک زندگی ایرانی اسلامی آشنا شوند.
انتهای پیام

captcha