واکسیناسیون 93 درصد جمعیت فارس
کد خبر: 4055222
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۸

واکسیناسیون 93 درصد جمعیت فارس

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به آمار واکسیناسیون کرونا در استان فارس گفت: تاکنون ٩٣.٥ درصد جمعیت هدف مشمول دریافت واکسن در استان دز اول، ٨٨ درصد دز دوم و ۴۹ درصد دز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

سیدوحید حسینی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیرازبه گزارش ایکنا از فارس، سیدوحید حسینی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ظهر امروز، 17 اردیبهشت در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز به ارائه آخرین آمار واکسیناسیون کرونا در استان فارس پرداخت و گفت: با تلاش مردم و همکاری پرسنل مراکز واکسیناسیون، ٩٣.٥ درصد جمعیت هدف مشمول دریافت واکسن در استان دز اول، ٨٨ درصد دز دوم و ۴۹ درصد دز سوم را دریافت کرده‌اند. دز چهارم هم برای افراد پرخطر و سالمندان توصیه شده که امید است این مهم همانند گذشته با همکاری مردم انجام شود.

وی به تشریح برنامه‌های هفته سلامت با شعار اصلی« سلامت ما، سلامت سیاره ما» پرداخت و افزود: در بحث سلامت به ویژه سلامت در بهداشت به کمک اصحاب رسانه نیاز داریم، چرا که این گروه به مردم و اقشار مختلف نزدیک هستند و می‌توانند کمک کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: شعار امسال نگاهی است که به صورت جمعی به مسئله سلامت نگریسته شود و کرونا ضرورت این نگاه را نشان داد در همین راستا انتقاد همراه با راهکار از سوی رسانه را پذیرا هستیم.

حسینی با بیان اینکه در سلامت و بهداشت حاشیه‌ شهرها نیاز به کمک بیشتری دارند، افزود: تصور بر این است که بهداشت روستاها در اولویت باشد، اما سیستم بهداشت و خانه‌های بهداشت در روستاها بیشتر از حاشیه شهرها است به همین دلیل با همکاری استانداری، سپاه و حرم احمدبن‌موسی و دانشگاه قرارگاهی برای سلامت حاشیه شهر ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه بعد از انقلاب در شهر شیراز بیمارستان بزرگی که دولتی‌ساز باشد نداشتیم، از احداث سه بیمارستان دولتی در شهر شیراز خبر داد و بیان کرد: در این سال‌ها بیمارستان‌هایی احداث شده و مشغول به کار است اما خیرساز بوده که هزینه مردم بیشتر از دولتی و کمتر از خصوصی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تصریح اینکه سه بیمارستان دولتی در شهر شیراز کارهای اجرایی‌شان شروع می‌شود، بیان کرد: یک بیمارستان ۷۰۰ تخت‌خوابی در میانرود احداث می‌شود که کارهای اولیه شده بود و در سفر رئیس‌جمهور و قرارگاه خاتم با ۷ هزار میلیارد تامین اعتبار شد.

حسینی گفت: بیمارستان ۳۱۳ تخت‌خوابی در سایت دانشگاه در ورودی صدرا کارهای اجرایی آن انجام شده و حدود ۵۰ درصد پیشرفت داشته است که از محل سفر رئیس‌جمهور تامین اعتبار شد و امیدواریم که در سال آینده به چرخه خدمت برسد.

وی با بیان اینکه بیمارستان نمازی دو نیز مکان‌یابی شده و درباره زمین آن به توافق اولیه رسیدیم، افزود: امیدواریم اجرای این بیمارستان را امسال شروع کنیم که ۱۲۰۰ تخت برای این بیمارستان در نظر گرفته شده و یک بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تصریح اینکه این بیمارستان در ورودی شهر از خیابان حسینی‌الهاشمی قرار گرفته است، بیان کرد: مکان قبلی که برای این بیمارستان در نظر گرفته شده بود، روی گسل بود به همین منظور زمین تغییر کرد.

حسینی با اشاره به فعالیت ۶۴ مرکز تحقیقاتی و ۸ مرکز رشد در استان فارس گفت: استان فارس بیشترین میزان این دسته از مراکز را در کشور دارد و با توجه به شعار سال بنا بر این است که علوم نوین را در مرکز رشد فعال کنیم و با توجه به توانمندی‌های شیراز بسیاری از محصولات در شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان تولید می‌شود.

وی در ادامه سخنان خود در خصوص چرایی افزایش استقبال از سزارین در استان فارس و همکاری پزشکان در این باره، گفت: با توجه به قوانین جدید بیمه‌ای و وزارتخانه این موضوع وجود دارد که موارد سزارین اختیاری شده و تلاش داریم که به عنوان یک موضوع علمی آن را مورد بررسی قرار دهیم تا نتیجه را به وزارتخانه گزارش کنیم.

حسینی ادامه داد: متاسفانه در برخی مراکز درمانی شهرهای کوچک جراحی‌های زیبایی مانند جراحی بینی ۴۰ درصد و سزارین ٢٠ درصد کل خدمات ماهانه را تشکیل می‌دهند که معتقدیم این نوع جراحی‌ها ضرورتی ندارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: اکثر مادران باردار تلاش می‌کنند تا زایمان‌ها را در مرکز استان و بیمارستان‌های خصوصی انجام دهند که این مهم به دلیل آگاهی کم و نداشتن اطمینان است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در دو سال گذشته ٢٠٠ نفر از پزشکان فوق تخصص از مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه خارج و در مطب‌های خصوصی مشغول به فعالیت شده‌اند اما طی شش ماه گذشته با جلوگیری از خروج آنها این عدد به دو نفر تقلیل یافته است.

حسینی همچنین در پاسخ به سئوالی در خصوص وجود مراکز فعالیت غیر رسمی گردشگران سلامت در استان، گفت: در سال گذشته ١١ هزار گردشگر سلامت برای انجام خدمات درمانی وارد بیمارستان‌های فارس شده‌اند که ٧٥٠٠ مورد آن برای امور چشم پزشکی و مابقی برای زیبابی و دیگر جراحی‌ها مراجعه کرده‌اند. 

وی ابراز امیدواری کرد: با راه‌اندازی مرکز دانشگاهی تسهیل در ارائه خدمات به گردشگران سلامت، این موضوع در استان ساماندهی و تعداد بیشتری از گردشگران جذب شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین در خصوص وجود واسطه‌گران بین پزشک و بیمار هم‌ گفت: نمی‌گوییم این موضوع وجود ندارد بلکه کمتر شده و معاونت درمان دانشگاه تلاش دارد ضمن شناسایی افراد سودجو، با آن‌ها برخورد کند.

انتهای پیام
captcha