شهدا زندگی جهادی را تعریف کردند
کد خبر: 4000376
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۴

شهدا زندگی جهادی را تعریف کردند

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس با بیان اینکه شهدا زندگی جهادی را تعریف کردند،‌گفت: بنایی که شهیدان برپا کردند، پایدار است و اساس آن بر تقواست و خانه‌ای که اساسش تقوا باشد هیچ‌گاه فرو نمی‌ریزد.

به گزارش ایکنا از فارس، سعید کوشکی، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس، امروز، 4 مهرماه در مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس جهاددانشگاهی این استان با بیان اینکه شهدا 3 کار اساسی را انجام دادند، نخست اینکه از ایران سربلند دفاع کردند، افزود: این ظلم به شهیدان است که بگوییم فقط اجازه ندادند یک وجب از خاک کشورمان جدا شود. کار دوم شهدا این بود که زندگی جهادی را تعریف و یا به قولی نهادینه کردند و کار سوم هم این بود که برای دنیا یک دروازه دیگر نشان دادند. بنایی که شهیدان برپا کردند، پایدار است و اساس آن بر تقواست. خانه‌ای که اساسش تقوا باشد هیچگاه فرو نمی‌ریزد.

کوشکی با تأکید بر اینکه نظام اسلامی، کاخ مستحکم الهی است که اساسش خون‌ پاک شهیدان است، گفت: امروز نباید بگوییم جامعه خراب شده است، بلکه سلول‌های کوچک آن خراب شده است و برای رفع این مشکل باید از خودمان شروع کنیم.

وی در ادامه افزود: هفته دفاع مقدس فرصتی است که از شهدایی یاد کنیم که دلداده امام حسین(ع) بودند و عشق به آن حضرت در دل‌هایشان موج می‌زد. کسانی که نام و یاد و ذکرشان دل را نورانی می‌کند، عشق حسین(ع) بوده است.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس با تأکید بر اینکه امروز اگر در این غربت فرهنگی پرچم شهدا را بلند کنیم، بسیاری از مصائب و مشکلات فرهنگی کشور حل خواهد شد، گفت: شهدا مثل همه انسان‌ها آرزو داشتند و دوست داشتند که زندگی کنند و در کنار خانواده خود باشند. بسیاری از شهدای ما در عرصه علم و درس هم خوش درخشیدند اما دانشگاه را رها کردند و به عشق اسلام و عمل به فرمان ولی خدا به جبهه‌ها آمدند و شهید شدند. چقدر زمان می‌برد تا امثال حاج قاسم سلیمانی و شهدای دیگر تربیت شوند و اینها مسائل ساده‌ای نیست و نباید به راحتی از کنار آن‌ها عبور کنیم. اگر می‌خواهیم بدانیم که در مسیر حق و درست گام برمی‌داریم خود را باید با شهدا مقایسه کنیم و ببینیم چقدر با آنان فاصله داریم.

این یادگار دوران دفاع مقدس در ادامه 8 ویژگی شهدا را برشمرد و گفت: نخستین ویژگی شهدا ایمان و توکل به خدا بود. آنان حقیقتاً خدا را می‌پرستیدند و به او اعتماد و توکل داشتند. دوم اهل نماز اول وقت بودند. اولین کسی که در عالم باید در مقابل او عرض ادب کنیم، خداوند است و افراد مؤدب نماز را اقامه می‌کنند. از کسی که نماز نمی‌خواند، بی ادب‌تر کسی نیست یعنی کسی که اهل نماز نیست، اهل ادب هم نیست.

وی سومین ویژگی شهدا را اهل قرآن بودن و انس با قرآن توصیف کرد و گفت: قرآن ذهن انسان‌ها را زنده نگه می‌دارد. شهدای بزرگی نظیر شهید سلیمانی و صیاد شیرازی کسانی بودند که همواره با قرآن انس داشتند.

کوشکی با بیان اینکه چهارمین ویژگی شهدا محب و مطیع اهل بیت(ع) است، افزود: شهدا علاوه بر اینکه محب اهل بیت(ع) بودند، مطیع آنان هم بودند. امروز جامعه ما محب اهل بیت(ع) هستند اما ای کاش که مطیع اهل بیت(ع) هم باشند و اگر چنین بود شاهد مشکلات اخلاقی و فرهنگی و اهمال و سستی در جامعه نبودیم و افرادی که مسئولیت دارند، خیانت نمی‌کردند و به بیت‎المال دست درازی نمی‌کردند.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس با تصریح اینکه پنجمین ویژگی شهدا اهل دعا بودن است،‌ ششمین ویژگی را احسان به والدین بیان کرد و افزود: هفتمین ویژگی شهدا کسب رزق حلال بود و هشتمین ویژگی هم اهل ولایت بودن و ولایت‌پذیری بود که فرمان امام را با گوش جان خریدند.

وی در ادامه سخنان خود به ظرفیت جهاددانشگاهی اشاره کرد و گفت: جهاددانشگاهی یک مجموعه انقلابی است که از ابتدای انقلاب تاکنون تلاش کرده است برای رفع مشکلات و نیازمندی‌های کشور گام بردارد که تاکنون موفق بوده است.

کوشکی با بیان اینکه اقداماتی که جهادگران انجام دادند، افراد بسیاری جرئت نزدیک شدن به آن را نداشتند، گفت: جهاددانشگاهی برای این تأسیس شد که چند پله از دانشگاه جلوتر باشد تا بتواند راهگشایی کند و تاکنون این مهم محقق شده است و مجموعه‌های دانش‌بنیان جهاددانشگاهی توانسته‌اند در این عرصه خوش بدرخشند و امیدواریم با حمایت دولت جدید هم این کار به سامان برسد.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس با تصریح اینکه امروز دو مشکل اصلی کشور در حوزه اقتصاد و فرهنگ هستند، گفت: توانستیم سخت‌ترین مشکل یک کشور که مشکل دفاعی است را حل کنیم، لذا امیدواریم بتوانیم از این دو مشکل اقتصاد و فرهنگ هم با موفقیت عبور کنیم.

وی در ادامه سخنان خود ضمن تسلیت فرا رسیدن ایام اربعین حسینی، گفت: اربعین حسینی یادآور مظلومیت و اقتداری است که امام حسین(ع) و خاندان گرامی و همه یاران صدیقش در پهنه زمان و در زمان عاشورا برای ما به یادگار گذاشتند تا قرن‌ها بگذرد و دل‌ها همچنان به این قله معرفت و ایمان عشق بورزد.

کوشکی با بیان اینکه امروز افراد بسیاری ناراحت هستند که چرا نتوانستند در راهپیمایی اربعین شرکت کنند و خود را جامانده راه عشق می‌دانند، راه امام حسین(ع) را راه همه پیامبران الهی توصیف کرد.

انتهای پیام
captcha