کد خبر: 4296180
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۸
محمدعلی چوبینی ببان کرد

بازتاب پیام رهبر معظم انقلاب در ساختار محتوایی موزه بلدیه شیراز

معاون فرهنگی شهرداری شیراز با اشاره به تعبیر رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه «شیراز شهر دین، هنر و حماسه است»، گفت: این سه بُعد، محورهای اصلی طراحی محتوای موزه شهر (بلدیه) بوده‌اند.

محمدعلی چوبینی، معاون فرهنگی شهرداری شیرازبه گزارش ایکنا از فارس، محمدعلی چوبینی، معاون فرهنگی شهرداری شیراز امروز، سوم مرداد در مراسم افتتاح فاز نخست موزه شهر (بلدیه) شیراز با تأکید بر نقش موزه شهر در بازخوانی لایه‌های پنهان تاریخ و هویت شهری شیراز، این مجموعه را «موزه‌ای متفاوت» خواند که قرار است تصویری کامل و پویا از فرهنگ، دین، هنر و حماسه شیراز ارائه کند.

وی اظهار کرد: این موزه تنها یک محل برای نمایش اشیای تاریخی نیست، بلکه به‌مثابه یک «شیراز‌شناسی جامع» عمل خواهد کرد که شناخت دقیق‌تری از هویت این شهر در اختیار شهروندان و گردشگران قرار می‌دهد.

چوبینی با اشاره به ماهیت سیال و تعاملی این موزه، افزود: برخلاف موزه‌های سنتی که یک بار چیده می‌شوند و تا سال‌ها تغییر نمی‌کنند، این موزه پیوسته به‌روزرسانی خواهد شد و به مثابه یک موجود زنده با تغییرات شهری و اجتماعی همگام می‌شود. اطلاعات آن در طول زمان تکمیل و بازنگری خواهد شد.

وی با اشاره به تعبیر رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه «شیراز شهر دین، هنر و حماسه است»، گفت: این سه بُعد، محورهای اصلی طراحی محتوای موزه شهر بوده‌اند. در طبقه همکف، بازدیدکنندگان می‌توانند با بخش‌هایی از این روایت آشنا شوند و در آینده، طبقات دیگر نیز به این مسیر خواهند پیوست.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز همچنین از افتتاح گالری موقت در موزه شهر خبر داد و افزود: در همین فاز نخست، با مشارکت مجموعه‌داران برجسته شیرازی، دو بخش اسناد و اشیای ارزشمند برای نمایش عمومی در نظر گرفته شده که نشان‌دهنده ظرفیت بالای این شهر در نگهداری از میراث فرهنگی است.

معاون فرهنگی شهرداری شیراز یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این موزه را خودِ بنای تاریخی آن دانست و تصریح کرد: حتی اگر این ساختمان خالی از هر محتوایی باشد، باز هم خود بنا به‌عنوان سند زنده‌ای از تاریخ بلدیه شیراز ارزش بازدید دارد. هر دیوار و آجری از این بنا، روایت‌گر خاطرات مدیریت شهری است.

وی با ابراز امیدواری نسبت به آینده این پروژه فرهنگی، گفت: امیدوارم این موزه نه تنها حافظ میراث دیروز، بلکه راهنمای امروز و الهام‌بخش فردای شیراز باشد. این تحفه زرین می‌تواند درخشش تازه‌ای در آسمان فرهنگ این شهر بیافریند و به معرفی بهتر و جامع‌تر «شیرازی که نمی‌شناسیم» بینجامد.

انتهای پیام
captcha