کد خبر: 4309559
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۴

برنامه‌های یادروز حافظ در شیراز اعلام شد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اعلام برنامه‌های یادروز حافظ گفت: هفته بزرگداشت لسان‌الغیب امسال با رویکرد مردمی و با برگزاری مجموعه‌ای از برنامه‌های فرهنگی، هنری و علمی در شیراز و آرامگاه حافظ برگزار می‌شود.

حافظیهبه گزارش ایکنا از فارس، مهدی رنجبر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، امروز چهارشنبه، 16 مهرماه در نشست خبری اعلام برنامه‌های یادروز حافظ که در جوار آرامگاه خواجه اهل راز برگزار شد، گفت: هفته بزرگداشت لسان‌الغیب امسال با رویکرد مردمی و با برگزاری مجموعه‌ای از برنامه‌های فرهنگی، هنری و علمی در شیراز و آرامگاه حافظ برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: هر شهری در جهان با افتخار به مفاخر ادبی خود شناخته می‌شود و ایران نیز با نام‌های بزرگی چون حافظ و سعدی، درخشان‌ترین چهره‌ها را به فرهنگ بشری معرفی کرده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: طی سال گذشته تصمیم گرفته شد به جای برگزاری یک روزه آیین بزرگداشت حافظ، برنامه‌ها در قالب هفته‌ای فرهنگی برگزار شود تا حضور این نام در ذهن و زندگی مردم ماندگارتر شود.

رنجبر به تشریح برنامه‌های هفته بزرگداشت حافظ در شیراز پرداخت و گفت: افتتاح نمایشگاه خوشنویسی در نگارخانه «سرو» در روز 18 مهرماه، آغازگر هفته نکوداشت حافظ خواهد بود. 

به گفته وی، آیین رسمی بزرگداشت نیز شامگاه 19 مهرماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حافظیه برگزار می‌شود و صبح روز 20 مهرماه، آیین گلباران آرامگاه لسان‌الغیب انجام خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس از برپایی برنامه‌های فرهنگی در گذر فرهنگ و هنر شیراز خبر داد و گفت: در طول هفته حافظ، این گذر فرهنگی میزبان شب‌های غزل با حافظ، شعرخوانی، موسیقی سنتی و برنامه «عقل و عشق» با همکاری نهاد نمایندگی ولی‌ فقیه در استان خواهد بود.

وی از اجرای اپرای عروسکی به کارگردانی بهروز غریب‌پور با صدای علیرضا قربانی در تالار حافظ از ۱۸ مهرماه و اجرای نمایش «برخوان» به کارگردانی استاد بخشی‌زاده در حافظیه خبر داد.

جایگاه جهانی اندیشه‌های حافظ در نشست علمی شیراز

سعید حسام‌پور، رئیس بنیاد حافظ‌شناسی و مدیر دانشکده ادبیات دانشگاه شیراز نیز در این نشست خبر از برگزاری نشست علمی یادروز حافظ با محور «سیمای جهانی حافظ» خبر داد و گفت: در این نشست استادانی از دانشگاه‌های تهران، خوارزمی، تبریز و شیراز درباره جلوه‌های حافظ در فرهنگ‌های چین، ژاپن، ترکیه، هند، جهان عرب و کشورهای انگلیسی‌زبان سخنرانی خواهند کرد.

وی تصریح کرد: در آبان‌ماه سال جاری نیز با همکاری بنیاد ایران‌شناسی و چند دانشگاه معتبر کشور، حدود ۵۰ ایران‌شناس برجسته جهان به ایران و شیراز سفر خواهند کرد تا در نشستی علمی به بررسی اندیشه‌های حافظ و تأثیر آن در گردشگری فرهنگی بپردازند.

حسام‌پور در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: کلاس‌های حافظ‌خوانی و حافظ‌شناسی برای کودکان و نوجوانان هر هفته در آرامگاه حافظ برگزار می‌شود و سال‌هاست که با استقبال علاقه‌مندان تداوم دارد.

محمدعلی چوبینی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز در این نشست خبری با اشاره به رویدادهای عمومی هفته حافظ گفت: هشت فرهنگسرای شهرداری در روزهای ۱۹ تا ۲۲ مهرماه جاری میزبان نشست‌های ویژه حافظ‌شناسی خواهند بود و شهروندان می‌توانند در کارگاه‌های هنری و ادبی شرکت کنند.

به گفته وی، به مناسبت بزرگداشت حافظ در 10 نقطه از شهر شیراز، ورکشاپ‌های نقاشی‌خط برگزار می‌شود و هنرمندان آثار خود را به‌صورت زنده اجرا خواهند کرد.

چوبینی از اجرای «سمفونی شیراز» به آهنگسازی کارن همایون‌فر و کارگردانی احسان عبدی‌پور در روزهای ۲۳ تا ۲۵ مهرماه جاری در تالار حافظ خبر داد و گفت: در روز پایانی هفته حافظ که همزمان با آغاز هفته تربیت‌بدنی است، پیاده‌روی خانوادگی در بزرگراه مهندسین برگزار می‌شود.

انتهای پیام
captcha