به گزارش ایکنا از فارس، امروز، 25 شوال مصادف با سالروز شهادت ششمین امام شیعیان، امام جعفر صادق(ع)، مؤسس و رئیس مکتب جعفری است. امامی که معارف اصیل شیعی در مکتب ایشان جان تازهای گرفت و با تربیت دانشمندان و شاگردان بسیار، گسترش یافت به طوری که آن امام همام را به عنوان گسترش دهنده مکتب فقهی و کلامی شیعه میشناسند.
حجتالاسلام والمسلمین امین رصاف، مدرس سطوح عالی حوزه علمیه قم و عضو جامعه اساتید حوزههای علمیه فارس در گفتوگو با خبرنگار ایکنا، در پاسخ به اینکه امام جعفر صادق(ع) چگونه معارف شیعی را گسترش دادند، گفت: امام صادق(ع)، به مدت 34 سال امامت شیعه را به عهده داشتند و این امام با تربیت شاگردان که حدود چهار هزار نفر شاگرد داشتند، خدمات بزرگی به جامعه بشری ارائه کردند.
وی با بیان اینکه شاگردان امام صادق(ع) در عرصههای مختلف از ابعاد علمی و فقهی و مذهبی ایشان کسب فیض میکردند، افزود: در کتب معتبر شیعه، از امام صادق(ع) روایات فراوانی وجود دارد به طوری که مکتب و مذهب جعفری از ایشان است.
رصاف در پاسخ به اینکه اقدامات و روشهای مبارزاتی امام صادق(ع) با انحرافات چگونه بود، گفت: امام صادق(ع) از ضعف حکومت اموی بیشترین بهره را بردند و به تقاضای شیعیان روایات و احادیث شیعی را برای آموزش شیعیان گسترش دادند چنانچه امروز دست شیعه پر از معارف بلند در زمینههای مختلف اعتقادی، فقهی، اخلاقی و مسائل تربیتی است و باید به وجود چنین امامی به خود بنازیم.
عضو جامعه اساتید حوزههای علمیه فارس یادآور شد: حتی بسیاری از افرادی که فرقههای انحرافی را راهاندازی کردند، از معارف امام صادق(ع) بهره برده و در زمینه مقاصد خود استفاده میکردند و به نوعی سوءاستفاده داشتند.
رصاف تصریح کرد: شبکه وکالت شیعی در زمان امام صادق(ع) راهاندازی شد که این کار را برای ارتباط با شیعیان و جمعآوری وجوهات انجام دادند و بعد از آن ادامه پیدا کرد و به خصوص در دوران غیبت صغری به اوج خود رسید.
وی با یادآوری اینکه پیکر مطهر امام صادق(ع) بعد از شهادت در قبرستان بقیع به خاک سپرده شد، گفت: تلاشهای علمی و شبکهسازی یکی از کارهای جدی امام صادق(ع) در مبارزه با فرقههای انحرافی بود.
مدرس سطوح عالی حوزه علمیه قم ادامه داد: امام صادق(ع) با فرقههای انحرافی برخورد جدی میکردند و اجازه نمیدادند فرهنگ شیعی دچار التقاط شود و با مسئله تقیه هم از جان شیعیان محافظ میکردند و هم جلوی اختلافات را میگرفتند.
وی در پایان تأکید کرد: اگر بخواهیم به عمق فرهنگ شیعی برسیم باید به معارف امام صادق(ع) دسترسی پیدا کنیم تا بتوانیم بیشترین بهره را از این فرهنگ غنی داشته باشیم.
انتهای پیام