به گزارش ایکنا از فارس، سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب به نام «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری شده است. مسلماً این نامگذاریها نوعی ترسیم راه برای تمام نهادها، دستگاهها و بخشهای مختلف مردمی و دولتی است، بنابراین هر سازمان و نهادی باید به سهم و وسع خویش برنامهریزی برای تحقق شعار سال داشته باشد.
در این فرصت به سراغ ادارهکل اوقاف و امور خیریه فارس رفتیم، چراکه این ادارهکل با وجود موقوفات مهم و بزرگ قطعاً میتواند نقش مهمی در راستای تحقق شعار سال داشته باشد.
تشکیل کمیته سرمایهگذاری ادارهکل اوقاف و امور خیریه فارس و اعلام 50 پروژه برای گسترش سرمایهگذاری در موقوفات این استان یک گام اساسی برای تحقق شعار امسال مبنی بر سرمایهگذاری برای تولید است. این پروژهها در راستای توسعه پایدار و استفاده بهینه از منابع موقوفاتی است که میتواند به بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی منطقه کمک کند.
حجتالاسلام سیدعباس موسوی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه فارس در گفتوگو با خبرنگار ایکنا، از آغاز اجرای ۵۰ پروژه سرمایهگذاری از محل موقوفات استان فارس خبر داد و افزود: این پروژهها در راستای تحقق شعار سال جاری و با هدف تقویت تولید و اشتغال در استان طراحی شدهاند.
وی اظهار کرد: این پروژهها با همکاری و سرمایهگذاری بخش خصوصی در زمینه تولید از موقوفات استان فارس اجرا میشوند و کمیته سرمایهگذاری ادارهکل اوقاف و امور خیریه استان فارس بهمنظور معرفی پروژههای تولیدی و سرمایهگذاری تشکیل شده و عمده پروژههای معرفیشده توسط این کمیته در بخش تولید، بهویژه کشاورزی است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه فارس افزود: در برخی از این پروژهها، اراضی موقوفه برای اجرای پروژههای تولیدی و سرمایهگذاری در اختیار بخش خصوصی و سرمایهگذاران و حتی موقوفات دیگر قرار میگیرد و این اقدام بهمنظور استفاده بهینه از منابع موقوفاتی و ایجاد ارزش افزوده برای جامعه محلی انجام میشود.
موسوی به یکی از مهمترین پروژهها اشاره کرد و گفت: سرمایهگذاری از محل ۵۱ موقوفه استان فارس با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان برای تولید انرژی پاک و ایجاد پنلهای خورشیدی آغاز شده که این پروژه بهمنظور کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و ترویج انرژیهای تجدیدپذیر طراحی شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه فارس تصریح کرد: فرآوری و بستهبندی محصول زیتون در اراضی بقعه متبرکه امامزاده اسماعیل فسا در حال انجام است که میزان فرآوری محصول زیتون از ۳۰ تن در سال گذشته به ۶۰ تن افزایش پیدا میکند و تولید زیتون در سال جاری به ۲۰۰ تن میرسد.
وی به دیگر پروژههای تولیدی در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: کاشت ۱۵ هکتار انجیر دیم در محل بقعه متبرکه شاه صفیالدین شهرستان مرودشت و همچنین ۱۵۰۰ هکتار از اراضی موقوفه مرحوم شوشتری شهرستان سروستان در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه فارس افزود: این سرمایهگذاری بهطور قطع باعث ایجاد اشتغال پایدار و فصلی برای مردم منطقه و درآمدزایی برای موقوفات میشود.
به گفته موسوی، 30 هکتار از اراضی موقوفه آسمانی شهرستان ارسنجان نیز در سال جاری به کاشت سنجد اختصاص مییابد. ضمن آنکه در سال گذشته کاشت ۱۰ هکتار کاکتوس آپونتیا در اراضی این موقوفه و همچنین 20 هکتار یونجه و 50 هکتار گندم از دیگر پروژههای تولیدی در بخش کشاورزی بود که محقق شد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه فارس همچنین به تولید خرما در شهرستان گراش اشاره کرد و گفت: ۱۵۰ هکتار از اراضی موقوفات آبانبارها نیز برای تولید خرما و کاشت نخل سرمایهگذاری شده و تاکنون 15 هزار نخل کاشته شده است.
وی با بیان اینکه علاوه بر بخش کشاورزی، سرمایهگذاری در حوزههای دیگر نیز مورد توجه کمیته سرمایهگذاری ادارهکل اوقاف و امور خیریه استان فارس قرار دارد، اظهار کرد: از جمله این پروژهها، ایجاد مجتمع تجاری بقعه متبرکه امامزاده حسین(ع) در جهرم با اعتبار ۲۵ میلیارد تومان از محل این امامزاده و ۵۹ موقوفه استان فارس در حال اجراست که این مجتمع تجاری در چهار طبقه و با زیربنای ۲۰۰۰ مترمربع احداث میشود.
موسوی افزود: سرمایهگذاری بهمنظور تولید مسکن با مشارکت موقوفه عمران مساجد و شرکت موقوفه انفاق برای ایجاد مجتمع مسکونی ۱۹۰ واحدی در زمینی با زیربنای ۳۱ هزار مترمربع در محل بزرگراه حسینی الهاشمی شیراز و در اراضی موقوفه برففروشان از دیگر پروژههای سرمایهگذاری در سال جاری است که این پروژه به تأمین مسکن مناسب برای خانوادهها و کاهش مشکلات مسکن کمک میکند.
وی ادامه داد: پیگیری و ادامه روند سرمایهگذاری در بخشهای دیگر کشاورزی و تولیدی که طی سالهای گذشته آغاز شده است، در سال جاری با قوت و تلاش بیشتر همکاران ادامه پیدا میکند و بهرهبرداری از استخر ویژه پرورش ماهی در مزرعه موقوفه کرامتاللهخان مشیری که بهمنظور پرورش ماهی قزلآلا احداث شده و برای راهاندازی آن ۴.۵ میلیارد تومان از محل موقوفه هزینه شده از جمله این موارد است.
انتهای پیام