به گزارش ایکنا از فارس، شبهای قدر و شب نزول قرآن بهعنوان یکی از مهمترین مناسبتهای سال در تقویم اسلامی شناخته میشود.
حضرت علی(ع)، امام اول شیعیان، اسوه مردانگی، شجاعت، درایت، مهربانی و ایثار در شب ۱۹ رمضان به دست پستترین مردم در محراب عبادت مورد حمله قرار گرفت و به شهادت رسید.
عید نوروز، نیز یکی از کهنترین جشنهای به جا مانده از دوران ایران باستان است. جشنی سنتی که برای خیرمقدم به فصل بهار و آغاز سال نو در بسیاری از کشورهای آسیایی، به ویژه ایران برگزار میشود.
امسال نوروز با شبهای قدر و ضربت خوردن امیرالمؤمنین (ع) تقارن پیدا کرده است. این همزمانی میتواند فرصت مناسبی برای درک عمیقتر مفاهیم معنوی و اخلاقی فراهم میکند. با توجه به صبغه دینی ایرانیان از گذشته تاکنون، قطعا حرمت مولا در این ایام حفظ خواهد شد.
آیتالله لطفالله دژکام، نماینده ولی فقیه در استان فارس پیش از این در خطبه نماز جمعه شیراز، به تقارن روز ۱۹ ماه مبارک رمضان و سالروز ضربت خوردن حضرت علی (ع) با لحظه آغاز سال ۱۴۰۴ اشاره کرد و افزود: مردم ایران میدانند که در این مواقع باید چگونه رفتار کنند تا حق هر دو مناسب ادا شود. مسلماً این چند روز شهادت اظهار شادی نمیکنیم.
وی بیان کرد: امیرالمومنین(ع) در میان مردم ایران احترام ویژهای دارد، لذا با احترام به حضرت علی (ع) سال را تحویل خواهیم کرد.
آیتالله دژکام ادامه داد: دعای سال تحویل، دعای ماه رمضان خواهد بود. در آغاز سال از خداوند میخواهیم که سال آینده را به احسنالحال برای امت اسلامی و ملت شریف و سربلند ایران قرار دهد.
حسینعلی امیری، استاندار فارس نیز در سخنان خود مردم فارس را مردمی متدین و پایبند به ارزشهای اسلامی دانست و اظهار کرد: شکی نیست که مردم فهیم فارس، به ویژه در سومین حرم اهل بیت(ع)، مراسم نوروز را با حفظ حرمت لیالی قدر و به ویژه شبهای ۱۹ و ۲۱ ماه رمضان برگزار خواهند کرد.
وی با تأکید بر اینکه تذکرات باید با خوشبرخوردی و اخلاق حسنه همراه باشد، گفت: نقش دستگاههای اجرایی و نظارتی بر حفظ حرمتها و برقراری نظم و امنیت در این ایام ضروری است.
بهمناسبت تقارن عید نوروز و سالروز ضربت خوردن امیرالمومنین (ع) به سراغ برخی از مردم شیراز رفتیم و درباره این همزمانی به گفتوگو پرداختیم.
رضا جمشیدی، ۲۸ ساله و دانشجوی ارشد روانشناسی در گفتوگو با خبرنگار ایکنا، با بیان اینکه ایرانیان با دو فرهنگ اسلامی و ایرانی خو گرفته و این دو فرهنگ را در کنار یکدیگر پذیرفتهاند، گفت: مردم ما در مناسبات مختلف نشان دادند که به اسلام، سنتها و مناسبات دینی احترام میگذارند و شاهد این ماجرا شبهای قدر است که مردم در مساجد و حسینیهها غوغا میکنند.
وی تصریح کرد: با اینکه امسال روز ضربت خوردن امیرالمومنین(ع) با عید نوروز تقارن دارد، مردم علاوه بر برگزاری سنت باستانی نوروز احترام مولای متقیان را نگه خواهند داشت.
شیوا رضوی، ۲۳ ساله و خانهدار نیز به خبرنگار ایکنا گفت: نباید در روز ۱۹ رمضان که همزمان با روز اول عید نوروز است، بهگونهای رفتار کنیم که در قیامت شرمنده امیرالمومنین (ع) شویم.
وی افزود: باید برنامههای دید و بازدید نوروزی را به گونهای برنامهریزی کنیم که حرمت شبهای قدر و شبهای شهادت حضرت علی(ع) حفظ شود.
ندا قهرمانی، ۴۳ ساله و مربی مهد کودک نیز در گفتوگو با خبرنگار ایکنا بیان کرد: درست است که لحظه تحویل سال نو، شادی را به ارمغان میآورد اما هر زمانی که دل انسان شاد باشد آن روز، عید است.
وی ادامه داد: تقارن عید نوروز و ۱۹ ماه رمضان به نوعی امتحان است که ثابت کند میتوانیم حرمت اهل بیت (ع) را نگه داریم و ایام شهادت امیرالمومنین (ع) را شادی نکنیم.
امیر بهادری، ۵۱ ساله که شغل آزاد دارد نیز به خبرنگار ایکنا گفت: صله ارحام و دید و بازدید هم در سنتهای دیرینه ایرانیان و هم در دین مبین اسلام توصیه شده است.
وی اظهار کرد: امسال به حرمت شهادت امیرالمومنین (ع) این دید و بازدید را چند روز به تأخیر میاندازیم تا حرمت امام علی(ع) و شبهای قدر را نگه داریم.
بنا براین گزارش، در حالی که با آمدن نوروز همه جا رنگ و بوی بهاری به خود گرفته است و سفرهای نوروزی و دید و بازدیدها رونق دوچندانی دارد، اما حفظ حرمت ماه رمضان و شبهای قدر باید در اولویت قرار بگیرد.
میتوان با حفظ حرمتها در تعطیلات نوروز، علاوه بر معنویت، نشاط اجتماعی را گسترش داد و خاطرات زیبایی رقم زد.
انتهای پیام