به گزارش ایکنا از فارس، همایش بینالمللی «هلال نوروزی در نگین بافت تاریخی شیراز» با حضور سفیران کشورهای تاجیکستان، قرقیزستان، ازبکستان، قزاقستان و مسئولان ارشد استانی امشب، ۲۶ اسفند در حرم مطهر شاهچراغ (ع) برگزار شد.
آیتالله لطفالله دژکام، نماینده ولی فقیه در استان فارس نیز در این مراسم با بیان اینکه نیاکان ما آغاز سال نو را مقارن با شکوفایی طبیعت قرار دادهاند، گفت: مردم ایران باور داشتند که بهترین زمان برای آغاز سال جدید، زمان شکوفایی طبیعت است.
وی با بیان اینکه بهار، فصل شکوفایی است و انسانها نیز باید به شکوفایی برسند، گفت: دید و بازدیدهای ایام عید میتواند در انسان تحول ایجاد کند.
امام جمعه شیراز بیان کرد: امسال بهار طبیعت با بهار قرآن همراه شده است. حدوداً هر ۳۶ سال یکبار نوروز و رمضان با هم تقارن پیدا میکند.
آیتالله دژکام با تصریح اینکه همه میدانیم وقتی دو مناسبت با یکدیگر تقارن پیدا میکنند، باید یک ارزش را بر ارزش دیگر مقدم کنیم، افزود: ایرانیان میدانند که کدام ارزش را بر دیگری برتری دهند و نیاز به یادگیری و تذکر ندارند.
مرتضی صبوری، مدیر بخش بینالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در این مراسم اظهار کرد: نوروز بعنوان مبدأ تغییر سال، برخاسته از هوشمندی نیاکان ماست که یک واقعه طبیعی را به یک ظرفیت عظیم فرهنگی تبدیل کردند. نهایت این ظرافت و حکمت در این است که با پذیرش اسلام، ظرفیت عظیم نوروز را با آموزههای اسلامی گره زدند و بدون اینکه خدشهای بر آن وارد کنند به این سنت رنگ و لعاب دینی دادند، نمونه آن دعای تحویل سال نو است.
وی اظهار امیدواری کرد که همانطور که نیاکان ما توانستند گوهری مانند نوروز را حفظ کنند، ما نیز بتوانم از این فرهنگ عظیم استفاده کنیم و در بعد جهانی میراثدار خوبی برای نیاکان خود باشیم و به درستی این سنت را برای فرزندان خود به جا بگذاریم.
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری، تولیت حرم مطهر شاهچراغ (ع) نیز در این مراسم با بیان اینکه این حرم در مرکز بافت تاریخی شیراز قرار دارد، گفت: حرم شاهچراغ (ع) همانند خورشید فروزانی محبان اهل بیت (ع) را گرد هم میآورد.
وی با بیان اینکه مساجد تاریخی شیراز گرد حرم مطهر شاهچراغ (ع) جمع شده است، گفت: حرم احمد بن موسی (ع) مرکز اصلی آموزش علوم دینی است و مدارس تاریخی، مرکز اقتصادی و تجاری و بازارهای قدیمی شهر بر محور این حرم گرد هم آمدهاند.
کلانتری با تصریح اینکه شیراز با محوریت حرم شاهچراغ(ع) به لحاظ علمی، ادبی و فرهنگی حائز اهمیت است، بیان کرد: به تعبیر رهبر معظم انقلاب، فارس تلفیق همزمان دین، حماسه و هنر است، لذا این استان با این سه ویژگی در کنار هم میدرخشد.
محمد ثابت اقلیدی، مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان فارس، نیز در این مراسم اظهار کرد: همایش بینالمللی «هلال نوروز در نگین بافت تاریخی شیراز» یادآوری میکند که حرم مطهر شاهچراغ(ع) مانند یک نگین درخشان در قلب بافت تاریخی شیراز میدرخشد.
وی با اشاره به در پیشرو بودن عید نوروز، گفت: یکی از مکانهایی که همواره مورد توجه مردم ایران قرار دارد تا بهترین زمان سال را در آنجا بگذرانند، بقاع متبرکه است.
ثابت اقلیدی، نوروز را یک رویداد آشتی دانست و افزود: بقاع متبرکه خاستگاه و ریشه مردمی دارند و حرم احمد بن موسی (ع) همه ساله بیشترین میزان گردشگری و مردمپذیری را در زمان حلول سال نو را به خود اختصاص میدهد.
اونتالاپ اونالبایف، سفیر جمهوری قزاقستان در ایران نیز در ادامه این مراسم با بیان اینکه نوروز یکی از کهنترین جشنهای ایران و روز برکت و مهربانی است، گفت: در کشور قزاقستان نیز این روز جشن گرفته میشود و مورد احترام است.
وی اظهار کرد: نوروز بیش از سه هزار سال تاریخچه دارد و یک جشن همگانی محسوب میشود. از سال گذشته به ابتکار رئیس جمهور قزاقستان به مناسبت حلول سال نو، ۱۰ روز را جشن میگیریم و شادی میکنیم.
نظامالدینی زاهدی، سفیر کشور تاجیکستان نیز در این مراسم اظهار کرد: عنصر ایرانی و ملی به تمدن ایران زمین هویت بخشید و عنصر اسلامی نیز در طول ۱۴ قرن همواره پشتوانه فرهنگ ایران زمین بوده و قرار گرفتن این دو عنصر در کنار هم باعث وسعت، عظمت و بالندگی ایران شده است.
زاهدی افزود: بر مبنای اطلاعاتی که در کتابهای تاریخی آمده، نوروز آیین دنیای متمدن است. تاریخ گواهی میدهد که بسیاری از جشنها و آیینها در طول زمان رونق داشته اما با تغییر باورها و اعتقادات رنگ باخته و از صحنه تاریخ خارج شده است، اما آیین نوروز در بین مردم ماندگار شد.
وی با اشاره به اینکه گذشتگان ما در زمان تحویل سال و رسیدن نوروز جشن میگرفتند، افزود: این آیین سنتی، عامل بزرگترین و ماندگارترین ارزشها عمومی بشری مانند دوستی، همبستگی و همدلی بوده و نزد همه ملتها معتبر است.
یادآور میشود، همایش بینالمللی «هلال نوروزی در نگین بافت تاریخی شیراز» در دو بخش ارائه مقالات علمی و سخنرانی برگزار شد. در پایان این همایش از لوح «ثبت جهانی آیین افطاری» با حضور نماینده یونسکو رونمایی شد.
انتهای پیام